Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hervulbare beloningstube voor de hond

21 February
x
Wat is dit?

Hervulbare beloningstube voor de hond, waar koop je die? Ik heb wel eens mensen gezien met een hele handige beloningstube voor de hond. Ik dacht meteen, die wil ik ook hebben. Maar bij geen enkele dierenwinkel verkopen ze het. Inmiddels is het alweer een aantal jaren uit mijn systeem verdwenen. Tot voor kort. Ik wil namelijk met de dagelijkse hoeveelheid voeding gaan belonen en in het geval van KVV is het dan heel handig om een beloningstube te hebben die je zelf kunt vullen.

Wat is een beloningstube?

Een beloningstube is een tube waarmee je de hond kan belonen. De beloning is dan geen snoepje of speeltje, maar een lik uit de beloningstube. Dus je beloont wel met voer alleen net even in een andere vorm. De voordelen van een tube om te belonen is onder andere dat je handen schoon blijven.

Hervulbare beloningstube

Het ideale van een hervulbare beloningstube voor de hond is dat je helemaal zelf weer wat er in de beloning zit. Je kunt het vullen, leegmaken tijdens de training, schoonmaken en weer vullen. Ook blijven je handen schoon en als je een hond hebt die wel erg veel tanden gebruikt bij het aanpakken van snoepjes heb je daar bij een tube geen last van.

Waar koop je een hervulbare beloningstube?

Na wat speurwerk online, ben ik er achter dat een beloningstube voor de hond eigenlijk een siliconen reistube is. Waar je normaliter je shampoo of je afwasmiddel in zou kunnen doen. De siliconen tubes zijn perfect voor reizen. Maar dus ook om als beloningstube voor de hond te gebruiken. Dit verklaart meteen waarom je dit product niet in dierenwinkels vindt. Je koopt een setje van 3 siliconen beloningstubes online bij Bol.com voor €19,99. Wel zo makkelijk dan kun je 1 tube vullen en in de vriezer bewaren, de andere gebruiken en de derde schoonmaken.

Waar vul je die mee?

Je kunt een beloningstube vullen met verschillende beloningen voor de hond. Je kunt KVV een beetje verdunnen met water (indien nodig) en daar de beloningstube mee vullen. Je kunt ook blikvoer gebruiken aangelengd met water, kies dan wel een paté variant zonder stukjes om te voorkomen dat de tube verstopt raakt. Is jouw hond juist gek van yoghurt of kwark? Maak dan een yoghurt papje met wat kwark er doorheen voor extra dikte. Je kunt ook blikvoer mengen met yoghurt.

Hoe gebruik je een beloningstube?

In plaats van het geven van een beloningssnoepje, krijgt jouw hond bij goed gedrag een lik van de beloningstube. Daarna sluit je de tube weer en berg je deze op in je jaszak. Als je net begint weet jouw hond niet dat er iets lekkers uit de tube komt. Heb je het eenmaal laten ruiken en proeven dan weet jouw hond zo hoe het werkt.

Perfect voor allergische honden

Een beloningstube is voor alle honden heel erg praktisch, maar voor allergische honden helemaal. Heeft jouw hond een voedselallergie en mag je een tijdje alleen paard voeren bijvoorbeeld? Dan vul je de beloningstube met blikvoer Puur Paard aangelengd met wat water. Of als je er helemaal zin in hebt dan stop je een stuk paardenvlees met water in de blender en maak je zo een vleespapje. Mag jouw hond nu alleen lam? Dan kies je voor de Ziwipeak blikvoeding Lam & Lamspens, weer aanlengen met een beetje water en in de tube.

Voordelen van een hervulbare beloningstube voor de hond

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruiken van een hervulbare beloningstube voor de hond. Een aantal logische maar misschien ook een aantal onverwachte voordelen.

  1. Je handen blijven schoon
  2. Je kunt met 1 hand belonen
  3. Je kunt zelf bepalen wat er in de tube gaat
  4. Je hoeft niet altijd beloningssnoepjes in huis te hebben
  5. Perfect voor snel en schoon belonen
  6. Fijn als je een hond hebt die wel eens in je handen bij het aanpakken van snoepjes
  7. Als het vriest hoef je je handschoen niet uit te doen
  8. De beloningstube blijft ook bruikbaar in de regen
  9. Voordeliger dan beloningssnoepjes kopen in de winkel
  10. Perfect voor allergische honden

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 January Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 September Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 July Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel
De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters Geef koekje! x

De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters

25 June Door: Redactie

Wat zijn nu de 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters? Als je een kieskeurige hond hebt, zit je soms met je handen in het haar. Wij hebben speciaal voor ...

Lees het hele artikel