Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Heeft mijn hond een winterjas nodig?

29 December
x
Wat is dit?

Wanneer heeft mijn hond een winterjas nodig? Hoewel veel mensen denken dat het antwoord op deze vraag nooit is, zijn er wel degelijk honden die een winterjas nodig hebben. Heeft jouw hond een winterjas nodig? Lees maar mee!

Een winterjas voor de hond

Als het buiten koud is, hebben sommige honden extra bescherming nodig tegen de kou. Een winterjas voor de hond kan dan de perfecte oplossing zijn.  Zo voorkom je dat jouw hond al zijn energie kwijt is aan het warm houden van zijn lijf of dat jouw hond al trillend buiten staat.

Wanneer heeft mijn hond het koud buiten?

Sommige honden laten heel duidelijk zien dat ze het koud hebben buiten;

 • Niet willen wandelen
 • Stil blijven staan
 • Mank lopen of op 3 poten lopen
 • Janken en piepen
 • Rillen en trillen
 • Heel langzaam bewegen
 • Proberen te verstoppen tijdens een wandeling
 • Hele koude oren hebben
hond koud buiten winterjas
In plaats van samen een sjaal, hebben we liever een eigen winterjas

Niet alle honden laten bovenstaande signalen heel duidelijk zien. Sommige honden wandelen wel gewoon mee maar het lijkt net of ze ineens wat minder actief zijn. Het zou heel goed kunnen dat ze dan hun energie gebruiken om zichzelf warm te houden en verder niets over hebben.

LEESTIP: 6x pootjes verzorgingsproducten

Welke honden hebben geen jas nodig?

Heb je nu een Husky of een Malamute dan is er weinig kans dat jouw hond een winterjas nodig heeft. Die hebben ze zelf immers al. Net zoals de meeste grotere hondenrassen die een dikke volle vacht hebben. Die zijn over het algemeen gesproken warm genoeg ook buiten in de kou en hebben geen winterjas nodig.

Welke honden hebben wel een winterjas nodig?

De honden die wel een winterjas nodig hebben kun je grofweg verdelen in 5 categorieën;

 1. Honden met korte poten; als je een hond hebt die laag bij de grond is, is deze hond vanzelfsprekend sneller koud. Zeker als hun buikjes de sneeuw raken. Denk hier bijvoorbeeld aan; teckels, basset hounds maar ook Corgi’s. Hoewel Corgi’s een dikke vacht hebben is hun buik erg dicht bij de koude grond.
 2. Honden die worden geknipt of geschoren; door het trimmen kan de natuurlijke beschermende functie van de vacht veranderd zijn. Denk hierbij aan poedels, labradoodles en alle andere doodle varianten.
 3. Senior honden; oudere honden kunnen het lastig hebben om zichzelf voldoende warm te houden. Ook kunnen ze last hebben van artritis en stramme gewrichten. Zij kunnen heel veel baat hebben bij een warme winterjas. Zelfs oudere honden van rassen die zichzelf normaal gezien makkelijk warm kunnen houden.
 4. Kleine hondjes met een korte vacht; veel kleine hondenrassen kunnen zichzelf niet voldoende warm houden in de winter. Zeker honden met een korte vacht hebben hier last van. Denk aan; chihuahua’s en Franse bulldogs.
 5. Slanke hondenrassen; honden met een slanke bouw en een korte vacht hebben zeker hulp nodig bij kou buiten en soms hebben ze ook binnen in de winter nog wat extra hulp nodig in de vorm van een trui. Het gaat dan om rassen zoals; whippets en windhonden.

  Whippet koud winterjas
  Een slanke lichaamsbouw en een korte vacht; een winterjas? Ja graag!

Kies de juiste jas voor jouw hond

Hoe kies je nu de juiste winterjas voor jouw hond? Zorg dat de jas in elk geval de nek en de buik bedekt. De jas moet lopen van de nek tot aan de staartaanzet. De jas mag niet te lang zijn dat de hond niet meer kan plassen of poepen. Of dat de hond in de jas plast of poept. Verder wil je dat de jas mooi aangesloten zit zonder te knellen. Ook de beweging van jouw hond moet niet beperkt worden door de jas.

Warme winterjassen voor de hond

Hier volgen een aantal voorbeelden van goede warme winterjassen voor de hond.

Beste winterjas voor de hond – Pomppa hondenjas Perus

De Pomppa hondenjas Perus is warm en waterdicht. Ook kan de hond zich goed bewegen terwijl de jas op zijn plek blijft zitten. Zowel de hals als de buik zijn goed beschermt. Je kunt kiezen uit 7 verschillende kleuren. Alle kleuren zijn voorzien van refelcterende onderdelen voor extra zichtbaarheid in het verkeer.

Winter hondenjas pomppa
Beste winterjas voor de hond – Pomppa hondenjas Perus

De prijs van de winterjas van Pomppa ligt tussen de 55 en de 100 euro afhankelijk van welke maat jouw hond nodig heeft.

Eco-vriendelijke hondenjas – Hurrta Extreme Warmer

Wil je nu graag dat jouw hond droog en lekker warm blijft op een zo eco-vriendelijke manier? De Hurrta Extreme Warmer is helemaal milieuvriendelijk, gemaakt van gerecycled materiaal en van OKO-Tex gecertifeerd materiaal. Zo weet jij zeker dat jouw hond warm blijft terwijl je de natuur ook een handje helpt. Verder is de jas afgewerkt met reflecterende onderdelen. De nek en de borst zijn verstelbaar. De binnenzijde reflecteert de lichaamswarmte.

Hurtta winterjas hond
Eco-vriendelijke hondenjas – Hurrta Extreme Warmer

De prijzen van de Hurrta Extreme Warmer lopen van 82 tot 100 euro, afhankelijk van de maat die je nodig hebt.

Hondenjas geschikt voor honden met tuig – Ruffwear Hondenjas Vert

Heeft jouw hond een tuig? Dan is een opening ter hoogte van de rug om de riem vast te kunnen maken erg handig. De Ruffwear Hondenjas Vert heeft zo’n speciale opening voor het tuig. Verder is de jas warm gevoerd en geschikt voor hele koude dagen. De jas is winddicht en waterdicht, maar ademt wel om condensvorming te voorkomen. Zo blijft jouw hond droog en warm in ieder weer. De jas is verder afgewerkt met reflecterende banden voor extra zichtbaarheid.

Ruffwear winterjas voor de hond
Hondenjas geschikt voor honden met tuig – Ruffwear Hondenjas Vert

De prijs van de Ruffwear Vert is 119 euro, de maat die je kiest maakt hierbij niet uit.

Rasgebonden winterjassen voor de hond

Sommige honden passen niet in de standaard winterjassen, omdat ze een bijzondere bouw hebben. Gelukkig worden er inmiddels ook rasgebonden winterjassen gemaakt. Zo kun jij altijd de juiste winterjas voor jouw hond vinden.

Winterjas speciaal voor teckels – Fashion Dog Teckel jas met voering

Een goed passende winterjas voor een teckel vinden kan nog al eens problematisch zijn. De Fashion Dog Teckel jas is speciaal gemaakt voor teckels en past dus wel! Met de voering van nepbont blijft jouw teckel lekker warm in de winter. De buitenzijde is waterdicht en je kunt deze winterjas dus ook op warmere dagen alleen als regenjas gebruiken wanneer je de voering er uit haalt. De prijs voor deze winterjas is 46 – 48 euro afhankelijk van de maat die jouw hond nodig heeft.

Teckel in de sneeuw
Door hun lange rug, passen de meeste winterjassen niet bij teckels
Winterjas speciaal voor windhonden – Fashion Dog Windhondenjas

De Fashion Dog Windhonden jas is ontworpen voor het slanke lichaam van een windhond. De jas is waterafstotend en gevoerd met polar fleece. Zo blijft jouw windhond lekker warm en droog in de winter. De jas kost tussen de 66 en de 70 euro afhankelijk van de maat die jouw windhond nodig heeft

Winterjas speciaal voor Franse Bulldog en Mopshond – Fashion Dog Bullenjas

Ook mopshonden en Franse Bulldogs passen vaak niet in de reguliere hondenjassen. Fashion Dog heeft ook voor deze rassen een speciale winterjas ontworpen. De jassen zijn waterdicht en war gevoerd. Ze kosten tussen de 44 en 48 euro.

Heeft jouw hond een winterjas nodig?

Hopelijk heb je aan deze blog veel gehad en krijg jouw hond nu een lekkere warme winterjas, als hij die nodig heeft.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel