Zoeken
Generic filters
Exact matches only

6x pootjes verzorgingsproducten

14 February
x
Wat is dit?

Met deze winterdagen waar kou, sneeuw en pekel toch wel kernwoorden zijn, is het extra belangrijk om de voetzooltjes van jouw hond extra te beschermen en verzorgen. Daarom zetten we graag 6 verschillende pootjes verzorgingsproducten voor jou op een rij, samen met ingrediënten en gebruikerservaringen. Alles wat je moet weten over deze verzorgingsproducten in een overzicht!

1. Espree paw balm

De Espree Paw balm zit in een handig blikje en voelt aan als een echte balsem, deze paw balm kan worden in gezet bij zowel  warm als koud weer ter bescherming van de voetzooltjes. De paw balm verzacht de pootjes en helpt kloofjes te helen. Tevens beschermt het tegen het prikken van pekel en voorkomt het sneeuwvorming onder de pootjes. Als laatste geeft het ook grip op gladde vloeren. In een verpakking zit 44ml balsem, de gemiddelde verkoopprijs is €14,25.

Ingrediënten 
De ingrediënten van deze paw balm zijn volledig natuurlijk:
Lanonine, Bijenwas, Smeerwortel (Symphytum officinale), Vitamine E, Valkruid (Arnica Montana), Zoete amandel olie, Citroen olie, Aloë vera.

Gebruikerservaring
Mijn ervaring met deze paw balm is dat hij lekker snel intrekt en de pootjes ontzettend fijn verzorgt. De beschermlaag is zelfs na een wandeling van 7km nog voelbaar. Vooral Bumper heeft vaker last van ruwe pootjes en kloofjes, na twee dagen 2x per dag smeren is er duidelijk verschil te voelen en te zien. Tevens is het ontzettend fijn dat het niet afdrukjes achterlaat op de vloer, dit had ik voorheen met andere producten wel.
Carlijn, Bumper & Fender – @newfy.brothers

Bumper met de Espree Paw Balm
Bumper met de Espree Paw Balm

2. Kivo Potenbalsem

De Kivo Potenbalsem zit in een blikken potje en voelt zacht aan. De balsem is geschikt om de voetzooltjes in de winter te beschermen tegen de kou en pekel maar ook in de zomer tegen de hitte van het asfalt. Bij pootjes die scheurtjes vertonen door uitdroging is deze balsem ook goed in te zetten. In een verpakking zit 50ml balsem, de gemiddelde verkoopprijs is €12,75.

Ingrediënten
Kokosolie, Sheaboter, Lanoline, Hamamelie, Salie, Calendula, Arnicaduizendblad, Tea Tree olie, DMSO, Vitamine E, Provitamine B5 (Panthotenol)

Gebruikerservaring
Ik gebruik de KIVO notenbalsem niet alleen met koud weer maar ook als de honden kloofjes hebben in hun zooltjes. Na een dag of twee smeren zijn de kloofjes zo goed als verdwenen en de zooltjes weer lekker zacht en glad. Tijdens de koudere dagen gebruik ik de potenbalsem voornamelijk om de pootjes te beschermen tegen kou en de pekel, zodat ze geen beschadigingen oplopen. Wel zit er een geurtje aan wat de honden aanzet om aan hun pootjes te likken, daardoor moet ik soms een extra laagje aanbrengen.
Anne, Nuka en River – @wanderingsiberians

Nuka en River met de KIVO potenbalsem

3. Vetramil Paw Wax

Vetramil Paw Wax is een verzorgende crème wat de bitterstof denatonium benzoate bevat, deze stof is veilig voor honden maar geeft geen lekkere smaak waardoor honden niet snel de crème van de pootjes likken. De crème is wit en voelt erg zalf achtig aan. Ook deze crème is geschikt voor de koude weersomstandigheden zoals pekel en sneeuw en in de zomer ter bescherming  van de zooltjes tegen het hete asfalt. Voor binnen is de crème ook handig gezien hij beschermt tegen uitglijden. In een verpakking zit 120gr crème, de gemiddelde verkoopprijs is €15,75.

Ingrediënten
Water, Honing, Cetearyl Alcohol, Caprylic, Butyrospermum Parkii Boter, Glyceryl Stearate, Cera Alba, Alcohol Denat, Cetearyl Glucoside, Prunus Amygdalus Dulcis Olie, Bisabolol, Cetyl Palmitate, Citric Acid, Cocoglycerides, Denatonium Benzoate, EucalyptusGlobulus Bladenolie, Lavandula Angustifolia Kruidenolie, Limonene, Linalool, Menthol, Tocopherol, Potassium Sorbate, Sodium Anisate, Sodium Benzoate, Sodium Levulinate.

Gebruikerservaring
Het potje Vetramil Paw Wax is altijd een goed gevuld potje. De wax zorgt er voor dat de pootjes van Sepp lekker zacht worden en helpt eventuele scheurtjes om te helen. Sepp blijft er ook goed vanaf en likt het dus niet van de pootjes af, ik heb het idee dat dit ook komt door de ietwat bittere nasmaakje wat de honing geeft. Voordeel is ook dat het goed uitsmeert en snel intrekt, dus Sepp kan er snel tegen aan na het insmeren.
Anne en Sepp – @max_and_sepp_thebmdbrothers

Sepp met de Vetramil Paw Wax
Sepp met de Vetramil Paw Wax

4. Washbar Paw Balm

De Washbar Paw Balm is een verzorgende balsem die in een blikje wordt geleverd, de balsem is te gebruiken bij warme temperaturen ter bescherming van bijvoorbeeld heet asfalt maar te bescherming tijdens kou, pekel en sneeuw. De Washbar balsem heeft ook een ontstekingsremmende werking waardoor hij goed is in te zetten ter hydratatie van schrale plekjes of kleine oppervlakkige wondjes. Tevens mag de balsem ook gebruikt worden ter hydratatie van droge neusjes. In een verpakking zit 50ml balsem, de gemiddelde verkoopprijs is €16,00.

Ingrediënten
Abrikozenolie, Wortel olie, Bijenwas, Copaiba olie, Kanuka Pure etherische olie, Lavendel Zuivere etherische olie.

Gebruikerservaring
Ik gebruik altijd Paw Balm van Bar wash voor mijn honden. Zeker met dit koude weer en de pekel dat er buiten ligt, is dit een uitkomst. De voetzolen worden voor en na de wandeling ingesmeerd. Totaal geen last gehad van droge voetzooltjes met dit weer!  De Pawbalm is ook geschikt voor wondjes. En dit heb ik ondervonden. Kahlúa heeft een pollen allergie, en kan wel eens een wondje krijgen. Met de Pawbalm geneest het snel.

De Pawbalm ruikt echt héérlijk! Toch moesten de honden in het begin wat aan de geur wennen. Ze vonden het wat spannend als ik het op deed en ze aan het potje / hun poten roken. Inmiddels is het geen probleem meer.

In eerste instantie hebben we dit gekocht omdat het keeshondje, dat ook hier woont, last heeft van traan oogjes. We hebben toen de Bar wash zeep meegekregen, en op aanraden de Paw balm gekocht om over de traanstreepjes te smeren, zodat de huid niet meer zo rood werd. Een tijd lang hebben we dit consequent gedaan, en we merkte allemaal zichtbaar verschil.
Pascalle, Kahlua en Willow – @dutchshepherdteam

Willow en de Washbar Paw balm
Willow en de Washbar Paw balm

5. Beaphar Voetzolenspray

De Beaphar Voetzolenspray is zoals jullie al aan de naam kunnen zien de enige spray in deze lijst. De spray kan op de pootjes worden gespoten van +/- 10 centimeter afstand. Handig voor hondjes die al het gefriemel aan de pootjes minder fijn vinden. De spray beschermt de zooltjes tegen uitdrogen en tegen weersinvloeden zoals kou, sneeuw en hitte. Dus ook bij dit product is bescherming tegen heet asfalt en pekel een eigenschap. In een verpakking zit 150ml spray, de gemiddelde verkoopprijs is €7,95.

Ingrediënten
Ethanol Water, Polysorbate 8, Glycerol, Tea tree olie,Tincure of propolis,Diethyl phthalate, Flavering. 

Gebruikerservaring
De voetzolenspray is erg handig gezien het echt helpt om schade aan de pootjes van mijn hond te voorkomen door bijvoorbeeld strooizout. Voordat ik ga wandelen spray ik de zooltjes van de pootjes in, ik laat het daarna even intrekken en dan kan Fien er weer tegen aan. De geur van de spray is best heftig en daar zijn zowel Fien als ik geen grote fan van. Na het wandelen controleer ik de zooltjes altijd even maar er blijft weinig tot niks in haar pootjes hangen. Ze blijven ook gewoon lekker zacht aanvoelen en hebben geen scheurtjes.
Lynn en Fien – @labradoodlefien

Fien en de Beaphar voetzolenspray
Fien en de Beaphar voetzolenspray

6. Vaseline

Vaseline, wie kent het niet zou je bijna zeggen. Vaseline is een multifunctioneel middel wat ook gebruikt kan worden om hondenpootjes in te smeren. Het voordeel van Vaseline is dat de meeste mensen het wel in huis hebben, dus speciale pootjes balsem vergeten te bestellen? Of kan je hond niet goed tegen bepaalde ingrediënten? Dan is Vaseline ook handig gezien het enkel uit petrolatum gel bestaat.  De Vaseline beschermd de pootjes tegen de koude temperaturen en tegen pekel. In een verpakking zit 100ml zalf, de gemiddelde verkoopprijs is €2,59.

Ingrediënten
Petrolatum

Gebruikerservaring
Wij gebruiken Vaseline om Yiska haar pootjes te beschermen tegen deze koude weersinvloeden en de pekel. Het fijne aan vaseline is dat het goed uitsmeert en we de pootjes dus snel kunnen insmeren. Wij smeren het direct in voor het wandelen en maken na de wandeling de pootjes goed schoon met een handdoek en water. Op deze manier blijft er niks achter voor Yiska om aan te likken. Als we de pootjes schoonmaken dan plakt er eigenlijk ook nooit vuil aan en Yiska haar pootjes zijn mooi schoon en glad.
Shawnee en Yiska – @pack_on_track

Yiska met de Vaseline
Yiska met de Vaseline

Een grote dankjewel aan onze Instagram vriendjes die hun ervaringen met ons wilde delen.
Beschermen jullie de pootjes van je hond tegen kou en pekel? En wat gebruik jij hiervoor?
Laat het ons weten in de reacties!

Liefs Bumper en Fender
@newfy.brothers

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel