Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een puppy, mijn hart zegt ja, mijn hoofd nee

29 January
x
Wat is dit?

Het is nu iets meer dan 7 maanden geleden dat Paika is overleden. Het gemist is er nog steeds, gelukkig is het meest rauwe randje van pijn er inmiddels wel wat af. Ik denk nog steeds met heimwee en een heel goed gevoel terug op onze tijd samen. Maar het begint ook weer te kriebelen, ik wil een pup.

Geen puppy’s kijken!

Oh mijn god, ik probeer mijn eigen raad op te volgen uit de blog 8 redenen om geen hond te nemen en geen pups te kijken. Maar het lukt me niet zo goed. Dus zo af en toe zit ik toch te kijken naar die schattige bolletjes wol. Heb ik alweer puppyboeken in huis gehaald en ook boeken over hondenrassen en welke te kiezen (stiekem heb ik al een favoriet ras). Dit helpt natuurlijk niet echt mee.

Veel blogs over puppy’s

Het voordeel van mijn puppy kriebels, ik schrijf een hoop blogs over pups. Ook handig voor onze lezers, aangezien er heel veel mensen zijn die nu een pup willen. Hoe meer er wordt geschreven over een goede voorbereiding, verantwoorde keuze in fokker en de training van pups des te beter.

Mijn arme hart

Maar waarom dan niet? Als ik graag een pup wil en ik heb een ras op het oog en een goede fokker gevonden, waarom dan toch geen pup nemen? Daar komt mijn hoofd en de rationele kant aan bod.

Mijn hoofd zegt nee

En je raadt het al, mijn rationele kant zegt nee. De reden waarom ik geen pup zou nemen op dit moment is eigenlijk een combinatie van redenen.

Onze senior hond

De allerbelangrijkste reden om geen pup te nemen is dat ik nog een senior hond heb. Deze oude dame Lola, houdt niet van puppy’s of volwassen honden. Met Paika was ze dikke vriendinnen, maar vreemde honden vindt ze eng. Nu Lola 12 jaar is ga ik haar niet de stress en onrust aandoen van een nieuwe pup in huis. Dat vind ik niet eerlijk naar Lola toe.

Even geen hond

Na 14 jaar honden, wil ik ook heel graag weer eens meemaken hoe het is om zonder hond te leven. Ik hoop natuurlijk dat Lola nog vele jaren bij me is. Dat staat voorop. Maar om nu daarna ook meteen een pup te nemen, nee dat denk ik niet. Even zelf ervaren hoe het leven er uit ziet zonder honden en dan een weloverwogen keuze maken lijkt me beter.

Puppy’s hebben structuur nodig

Pups en honden hebben baat bij structuur. Het fijne aan Paika was dat ze heel stabiel was en het liefste samen met mij was. Zij kon heel goed omgaan met mijn dagelijkse leven waar structuur ontbreekt. Maar ik weet niet hoe een nieuwe pup daar mee om kan gaan als pup zijnde en later in het leven als volwassen hond. En ik wil mijn hond niet te kort doen.

Leestip: verwachtingen

Ik weet nu al dat ik een vaste structuur niet kan bieden aan een toekomstige pup. Dat is ook een reden om niet te kiezen voor een pup op dit moment in mijn leven.

Dus hoewel het heel erg aanlokkelijk is om een pup te nemen, wint mijn hoofd. Wie weet kom ik er na een tijd achter dat ik toch wel graag een nieuwe pup zou willen. Voor nu geniet ik van iedere dag die ik nog met Lola heb.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht! Geef koekje! x

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht!

27 September Door: Redactie

Je hebt wellicht al eens gehoord over het gebruik van cannabis (hennep) in natuurlijke behandelingen voor honden. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de ...

Lees het hele artikel
De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 January Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 September Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 July Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel