Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Een puppy, mijn hart zegt ja, mijn hoofd nee

29 januari
x
Wat is dit?

Het is nu iets meer dan 7 maanden geleden dat Paika is overleden. Het gemist is er nog steeds, gelukkig is het meest rauwe randje van pijn er inmiddels wel wat af. Ik denk nog steeds met heimwee en een heel goed gevoel terug op onze tijd samen. Maar het begint ook weer te kriebelen, ik wil een pup.

Geen puppy’s kijken!

Oh mijn god, ik probeer mijn eigen raad op te volgen uit de blog 8 redenen om geen hond te nemen en geen pups te kijken. Maar het lukt me niet zo goed. Dus zo af en toe zit ik toch te kijken naar die schattige bolletjes wol. Heb ik alweer puppyboeken in huis gehaald en ook boeken over hondenrassen en welke te kiezen (stiekem heb ik al een favoriet ras). Dit helpt natuurlijk niet echt mee.

Veel blogs over puppy’s

Het voordeel van mijn puppy kriebels, ik schrijf een hoop blogs over pups. Ook handig voor onze lezers, aangezien er heel veel mensen zijn die nu een pup willen. Hoe meer er wordt geschreven over een goede voorbereiding, verantwoorde keuze in fokker en de training van pups des te beter.

Mijn arme hart

Maar waarom dan niet? Als ik graag een pup wil en ik heb een ras op het oog en een goede fokker gevonden, waarom dan toch geen pup nemen? Daar komt mijn hoofd en de rationele kant aan bod.

Mijn hoofd zegt nee

En je raadt het al, mijn rationele kant zegt nee. De reden waarom ik geen pup zou nemen op dit moment is eigenlijk een combinatie van redenen.

Onze senior hond

De allerbelangrijkste reden om geen pup te nemen is dat ik nog een senior hond heb. Deze oude dame Lola, houdt niet van puppy’s of volwassen honden. Met Paika was ze dikke vriendinnen, maar vreemde honden vindt ze eng. Nu Lola 12 jaar is ga ik haar niet de stress en onrust aandoen van een nieuwe pup in huis. Dat vind ik niet eerlijk naar Lola toe.

Even geen hond

Na 14 jaar honden, wil ik ook heel graag weer eens meemaken hoe het is om zonder hond te leven. Ik hoop natuurlijk dat Lola nog vele jaren bij me is. Dat staat voorop. Maar om nu daarna ook meteen een pup te nemen, nee dat denk ik niet. Even zelf ervaren hoe het leven er uit ziet zonder honden en dan een weloverwogen keuze maken lijkt me beter.

Puppy’s hebben structuur nodig

Pups en honden hebben baat bij structuur. Het fijne aan Paika was dat ze heel stabiel was en het liefste samen met mij was. Zij kon heel goed omgaan met mijn dagelijkse leven waar structuur ontbreekt. Maar ik weet niet hoe een nieuwe pup daar mee om kan gaan als pup zijnde en later in het leven als volwassen hond. En ik wil mijn hond niet te kort doen.

Leestip: verwachtingen

Ik weet nu al dat ik een vaste structuur niet kan bieden aan een toekomstige pup. Dat is ook een reden om niet te kiezen voor een pup op dit moment in mijn leven.

Dus hoewel het heel erg aanlokkelijk is om een pup te nemen, wint mijn hoofd. Wie weet kom ik er na een tijd achter dat ik toch wel graag een nieuwe pup zou willen. Voor nu geniet ik van iedere dag die ik nog met Lola heb.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Edelstenen voor honden Geef koekje! x

Edelstenen voor honden

12 april Door: Redactie

Mensen maken door de eeuwen heen al dankbaar gebruik van de helende werking van edelstenen. Op de dag van vandaag is het ook heel normaal dat je edelstenen draagt ...

Lees het hele artikel
Hoe schrijf je een goede hondenblog? Geef koekje! x

Hoe schrijf je een goede hondenblog?

12 april Door: Redactie

Natuurlijk zijn de eerste ingrediënten die je nodig hebt om een goede blog over honden te schrijven, één hond of meerdere honden en plezier om over ze te schrijven. ...

Lees het hele artikel
De ene dierenarts is de andere niet Geef koekje! x

De ene dierenarts is de andere niet

6 april Door: Redactie

Je hoopt zo als er iets met jouw hond is, dat je bij een dierenarts goed geholpen wordt. Maar wat als nu iedere dierenarts iets anders zegt? Hoe vind ...

Lees het hele artikel
Oven-Baked Tradition hondenvoer Geef koekje! x

Oven-Baked Tradition hondenvoer

1 april Door: Redactie

Er zijn zo veel verschillende merken hondenvoer in Nederland dat je soms niet meer weet wat er nu een goed merk is. Wij hebben voor jou het Canadese merk ...

Lees het hele artikel