Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Toch een tweede hond

30 December
x
Wat is dit?

Ken je dat verhaal van die vrouw die zei dat ze nooit meer twee honden zou nemen? Dat ben ik en ik heb ze nu toch. Hoewel ik mijn best heb gedaan om mezelf te overtuigen om in geen geval een tweede hond te nemen, is hij er toch!

LEESTIP: Waarom ik niet meer zou kiezen voor 2 honden

Puppy erbij

Lena is nu 1 jaar oud en we zijn natuurlijk al naar Frankrijk geweest om te kijken naar een pup, wat uiteindelijk niet door is gegaan. Daarna dacht ik, we blijven voorlopig gewoon samen. En toen kwam Lubimi om de hoek kijken. Een prachtige pup van een goede fokker in Rusland. Uit mooie ouderdieren.

Filmpjes kijken

De fokker had een aantal pups beschikbaar en ik heb haar eerst de oren van het hoofd gevraagd. Daarna kreeg ik informatie en heel veel foto’s en filmpjes. Uren heb ik de filmpjes uitgebreid bestudeerd. Welk gedrag laat de pup zien? Hoe reageert het naar de andere pups en hoe is het speelgedrag en herstellen ze snel na een ‘lastige situatie’?

Verliefd op Lubimi

Een pup spreekt me enorm aan. Een reutje die Lubimi heet. Hij is lekker stabiel, alert maar ook rustig en zo nu en dan neemt hij even afstand van de andere drukke pups en gaat dan even zitten kijken. Maar ja, een reu was eigenlijk niet het plan.

Toch een tweede hond puppy
Reutje Lubimi is de tweede van rechts

Reu en teef

Want is dat nu wel handig een reu en een teef samen? Wat als Lena loops is? Ik laat een reu het liefste intact en als ik niet zou fokken met een teef is het beter deze wel te laten helpen. Maar zo ver ben ik helemaal nog niet met Lena. Ze is ook nog jong en ik wil haar niet laten helpen op dit moment.

Toch een teefje?

Ik blijf een beetje twijfelen en kijk me suf naar de teefjes die beschikbaar zijn, bestudeer de bloedlijnen. Bekijk de filmpjes nog een keer. En ja, er zitten ook prachtige teefjes bij, maar Lubimi blijft in mijn hoofd zitten, shit!

Transport

Dan komt weer het gevreesde transport om de hoek kijken. Naast dat ik geen tweede hond wilde, wilde ik al helemaal geen hond meer op transport laten gaan. Het is gewoon heel veel stress voor zo’n pup. Alle angst en stress van het transport wil ik ze eigenlijk besparen.

Ik doe het!

Na een flinke nacht slapen heb ik de knoop doorgehakt. Ja, ik ga voor Lubimi en ja hij kan mee met transport, maar de eerst mogelijke stop wil ik hem meteen ophalen. Dat is Bialystok in Polen. Het transport wordt geboekt en de fokker laat mij weten als zij onderweg gaat. Dan ga ik ook rijden.

Hij heeft maar 1 bal

Dan krijg ik bericht van de fokker, dat ze hem een laatste keer onderzocht heeft voordat hij op transport gaat. Hij heeft geen 2 ingedaalde teelballen, maar 1. Dus als ik met hem zou willen fokken dat, dat nu van de baan is. Dan biedt ze me allerlei andere reuen aan als vervanger voor Lubimi. Ik moet binnen 1 uur beslissen wat ik wil doen. Anders moet ze namelijk het transport weer afbellen. Ook zegt ze dat als ik hem toch wil, zij de prijs kan aanpassen. Ik moet nadenken hoeveel korting ik wil.

Niet ingedaalde teelbal

Pfft. Wat een gedoe. Ik ga me natuurlijk meteen inlezen over pups met een niet ingedaalde teelbal en welke gevolgen dit kan hebben. Nu lees ik van alles over operaties, teelbal in de lies of de buikholte en mogelijk hyper seksueel gedrag. Help! Hoe moet ik dit nu weer een plek geven. Lubimi zittend

Hoofd leegmaken

Ik besluit om met Lena naar een groot losloopbos te gaan. Even mijn hoofd leegmaken en rustig nadenken wat ik nu wil en hoe ik het wil aanvliegen. Het gaat nu flink alle kanten op in mijn hoofd.

Gezelschapshond

Ik heb nog aan de fokker gevraagd wat er met hem zal gebeuren als ik hem niet neem. Ze zoeken dan een huisje voor hem als gezelschapshond. Maar ja, ik had ook niet perse plannen om met hem te fokken. Maar toch, de mogelijke medische ingrepen staan me wel tegen.

Laat maar komen

Hoe ik het ook bekijk. Ik heb mijn hart al verkocht aan Lubimi. Ik wil hem gewoon hebben. Ik had al een aanbetaling gedaan en mijn voorstel is, dat de aanbetaling de hele aankoopprijs is. Zodat ik ruimte heb om de eventuele toekomstige medische kosten op te vangen.

Snel, snel, snel

De fokster is akkoord en ze is blij dat hij zo’n fijn huisje gaat krijgen bij mij. Dan is het al zover dat hij onderweg gaat. Ineens gaat het dan heel snel en is de bus al aan het rijden. Ik moet als een gek mijn spullen inpakken en gaan!

De reis heen en het ophalen van Lumi (ik heb hem Lumi genoemd omdat Lubimi een beetje lastig uitspreekt) daar schrijf ik een volgende blog over. Want ook dat was weer een avontuur.

Is dat nu wel slim?

Mocht je je afvragen of een pup van 5 maanden bij een hond van 1 jaar handig is? Nee eigenlijk niet. Het advies is om je eerste hond eerst helemaal stabiel te hebben en dat is meestal op een leeftijd van 2,5 – 3 jaar. En dan pas een pup toe te voegen aan je gezin.

Eigenwijs dus! En we gaan heel goed hoor met z’n drieën, het geeft gewoon weer nieuwe uitdagingen. Ook daarover later meer.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel