Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

De leukste voerspeeltjes voor jouw hond

21 juli
x
Wat is dit?

Voerspeeltjes of snackspeeltjes voor honden zijn speeltjes waar je voertjes (of snoepjes) in kunt verstoppen, die de hond er dan uit moet zien te halen. In dit overzicht hebben we de klassieke Kong niet meegenomen. Juist omdat de meeste mensen die al hebben of in elk geval kennen.

Waarom voerspeeltjes?

Jouw hond wordt met intelligentiespelletjes of voerspeeltjes mentaal aan het werk gezet. Dit is goed voor het algemene welzijn van jouw hond. Het laten werken voor voer of snoepjes geeft extra voldoening. Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat wanneer dieren de keuze hebben om te werken voor hun voer of het zo voorgeschoteld te krijgen, ze liever werken voor hun voer. Je geeft jouw hond dus een extra uitdaging door voerspeeltjes aan te bieden. In de blogs van Wiske lees je al dat een hele actieve hond, vaak niet moe wordt van nog meer wandelingen, maar juist ook mentaal uitgedaagd moet worden.

Kong Ballistic Hide ’n Treat

De Kong Ballistic Hide ’n Treat is een voerspeeltje van stof (die zie je niet veel), waar je snoepjes in kunt verstoppen. In het midden zit 1 groot vak voor snoepjes, en de zijkanten hebben ook een vakje voor het verstoppen van voertjes of kauwstaafjes. Je kunt je hond zelf aan de slag laten gaan met het speeltje, of je laat je hond het speeltje apporteren en geeft de beloning als de hond de Hide ’n Treat bij je terugbrengt. De zijkanten zitten aan elkaar met klittenband; je hond kan deze zelf uit elkaar halen. Hoe het precies werkt, zie je in onderstaand filmpje.

Zogoflex Toppl

De Zogoflex Toppl is een voerspeeltje dat er een beetje uitziet als een bakje met pinnen en een gat aan de zijkant. De Zogoflex Toppl is te vullen met verschillende soorten snoepjes, blikvoeding en wat grotere snacks (mits ze flexibel zijn). Je kunt natuurlijk ook aan de slag met stukjes gestoomde worst, yoghurt of KVV (weet je niet wat dat is? Lees dan deze blog!).

Voerspeeltjes Zogoflex Toppl

De Toppl is er in 2 maten; small en large (voor kleine of grote honden), maar het allerleukste is nog wanneer je beide delen hebt. Je kunt  deze namelijk op elkaar draaien voor extra uitdaging. Op het moment dat je de 2 maten in elkaar zet, kun je ook het gat aan de zijkant goed gebruiken door er losse brokjes of snoepjes in te doen.

Zogoflex toppl combi

Wanneer je eenmaal de Toppl set hebt (maat small en maat large) kun je veel variëren. Je kunt de delen los van elkaar geven, maar je kunt ze ook gecombineerd geven. Zo geef je je hond steeds weer een nieuwe uitdaging.

Trixie slang

De Trixie voerslang is een grappig hondenspeeltje waar je KVV, blikvoer of kleine snoepjes in kunt geven. Het leuke aan de slang is dat er 1 lange en dunne opening is. Dus jouw hond is wel even bezig om alles uit de slag te krijgen. Verder is de prijs ook erg leuk, waar de meeste voerspeeltjes best wel aan de prijs kunnen zijn. Kost de Trixie slang maar €6,95.Voerspeeltjes hond Trixie slang

LickiMat

Een LickiMat is een vrij flexibel matje met vakjes. Je kunt de LickiMat vullen met yoghurt, KVV, blikvoeding, vismousse of een andere vloeibare lekkernij voor de hond. Een LickiMat kun je ook invriezen en bevroren geven op warme dagen of als extra moeilijkheidsgraad. Door het likken worden honden rustig en ontspannen.

Dit waren onze favoriete voerspeeltjes van dit moment. Natuurlijk is er nog veel meer verkrijgbaar op dit gebied, maar we wilden graag een aantal vrij onbekende en nieuwe speeltjes aan je laten zien. Want die goede oude Kong blijft leuk, maar zeg nu zelf: een hele nieuwe uitdaging is natuurlijk nog veel leuker.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

10 recepten voor gezonde Kong ijsjes Geef koekje! x

10 recepten voor gezonde Kong ijsjes

22 juli Door: Redactie

In een Kong kun je gezonde hondenijsjes maken. Zo zorg je er voor dat jouw hond op warme dagen lekker wat verkoeling heeft en een mooie bezigheid. Voor pups ...

Lees het hele artikel
Hondenpannenkoeken bakken Geef koekje! x

Hondenpannenkoeken bakken

30 juni Door: Redactie

Wat is nu weer een hondenpannenkoek? Honden die zich gedragen als een pannenkoek? Nee! Je kunt voor jouw hond pannenkoeken bakken. Je snijdt het dan in kleine stukjes en ...

Lees het hele artikel
Met je hond naar een hotel – 6 praktische tips Geef koekje! x

Met je hond naar een hotel – 6 praktische tips

28 juni Door: Redactie

Denk jij, als je aan een vakantie met jouw hond in een hotel denkt, meteen aan de spierwitte lakens met zwarte blubberpoten? Grote kans dat je dan niet heel ...

Lees het hele artikel
Zit straks het asiel vol? Geef koekje! x

Zit straks het asiel vol?

17 juni Door: Redactie

Update: deze blog ben ik op 12 december 2020 begonnen te schrijven. Toen was de titel van deze blog nog: “zit over 2 jaar het asiel vol?”. Omdat ik ...

Lees het hele artikel