Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De 10 leukste voerspeeltjes voor jouw hond

11 April
x
Wat is dit?

Voerspeeltjes of snackspeeltjes voor honden zijn speeltjes waar je voertjes (of snoepjes) in kunt verstoppen, die de hond er dan uit moet zien te halen. In dit overzicht hebben we de klassieke Kong niet meegenomen. Juist omdat de meeste mensen die al hebben of in elk geval kennen.

Waarom voerspeeltjes voor de hond?

Jouw hond wordt met intelligentiespelletjes of voerspeeltjes mentaal aan het werk gezet. Dit is goed voor het algemene welzijn van jouw hond. Het laten werken voor voer of snoepjes geeft extra voldoening. Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat wanneer dieren de keuze hebben om te werken voor hun voer of het zo voorgeschoteld te krijgen, ze liever werken voor hun voer. Je geeft jouw hond dus een extra uitdaging door voerspeeltjes aan te bieden. In de blogs van Wiske lees je al dat een hele actieve hond, vaak niet moe wordt van nog meer wandelingen, maar juist ook mentaal uitgedaagd moet worden.

Voordelen van voerspeelgoed

  1. Zorgt voor mentale uitdaging
  2. Werkt ontspannend en rustgevend
  3. Gaat frustratie tegen
  4. Helpt tegen verveling
  5. Gezond; extra speeksel aanmaak helpt de spijsvertering en de mondhygiëne
  6. Geeft voldoening

Top 10 leukste voerspeeltjes

Deze blog is begonnen als top 6, maar er zijn weer zo veel leuke nieuwe voerspeeltjes voor de hond bij gekomen. Met de update van april 2022, is het een top 10 leukste voerspeeltjes voor jouw hond geworden. We beginnen met dit kunstwerkje.

Leukste voerspeeltjes Mandala Tray SodaPup
De SodaPup Mandala Etray kun je vullen met verschillende soorten voer

1. SodaPup Mandala

Ik begin deze blog meteen met een bijzonder voerspeeltje. De SodaPup Mandala Etray is een diepe schaal van hard materiaal. In de verschillende compartimenten kun je voer en lekkers doen. Door de diepte past er een goede hoeveelheid voer in en kun je ook vullen met vloeibare producten zoals; bottenbouillon of SmoothieDog. Ben je nu een (honden)foodie én creatief? Dan is de SodaPup Mandala helemaal iets voor jou! Op Instagram zie je de mooiste creaties voorbij komen. De Mandala Etray mag in de vriezer en je kunt er dus ook hondenijsjes mee maken voor warme dagen. Ook handig; hij kan nadat jouw hond hem heeft leeggegeten in het bovenste rek van de vaatwasser.
De SodaPup Mandala kost € 17,50 en is online te bestellen bij Hondjekoek.nl

2. Kong Ballistic Hide ’n Treat

De Kong Ballistic Hide ’n Treat is een voerspeeltje van stof (die zie je niet veel), waar je snoepjes in kunt verstoppen. In het midden zit 1 groot vak voor snoepjes, en de zijkanten hebben ook een vakje voor het verstoppen van voertjes of kauwstaafjes. Je kunt je hond zelf aan de slag laten gaan met het speeltje, of je laat je hond het speeltje apporteren en geeft de beloning als de hond de Hide ’n Treat bij je terugbrengt. De zijkanten zitten aan elkaar met klittenband; je hond kan deze zelf uit elkaar halen. Hoe het precies werkt, zie je in onderstaand filmpje.
De Kong Ballistic Hide ’n Treat kost € 14,85 en is online te bestellen bij Bol.com

3. SodaPup Space Capsule

Een voerspeeltje in de vorm van een hond die de ruimte in gaat. Wat eigenlijk het meest bijzonder is aan de SodaPup Space Capsule, is dat het hondenspeelgoed van sterk rubber is. Natuurrubber zonder weekmakers, wat geschikt is voor sterke kauwers. Naast het zoeken naar brokjes kan jouw hond dus naar hartelust kauwen op het speeltje. Voor veel honden is hard kunnen kauwen de ultieme beloning en dan komen er ook nog snoepjes uit het speeltje rollen. Hoe mooi wil je het hebben?
De SodaPup Space Capsule kun je online bestellen bij Hondjekoek.nl en kost € 15,95

Voerspeelgoed voor sterke kaken
De SodaPup Space Capsule is geschikt voor honden met sterke kaken

4. Zogoflex Toppl

De Zogoflex Toppl is een voerspeeltje dat er een beetje uitziet als een bakje met pinnen en een gat aan de zijkant. De Zogoflex Toppl is te vullen met verschillende soorten snoepjes, stukjes gestoomde worst, yoghurt, blikvoeding en wat grotere snacks (mits ze flexibel zijn).

Zogoflex Toppl met vulling
Zogoflex Toppl kan op verschillende manieren gevuld worden

De Toppl is er in 2 maten; small en large (voor kleine of grote honden), maar het allerleukste is nog wanneer je beide delen hebt. Je kunt  deze namelijk op elkaar draaien voor extra uitdaging. Op het moment dat je de 2 maten in elkaar zet, kun je ook het gat aan de zijkant goed gebruiken door er losse brokjes of snoepjes in te doen. Wanneer je eenmaal de Toppl set hebt (maat small en maat large) kun je veel variëren. Je kunt de delen los van elkaar geven, maar je kunt ze ook gecombineerd geven. Zo geef je je hond steeds weer een nieuwe uitdaging.
De Toppl small kost € 26,15 en de large kost €28,60. Je koopt de Toppl online bij Medpets.nl

Zogoflex Toppl ervaringen
Zogoflex Toppl maat Small en Large op elkaar voor extra uitdaging

5. Trixie slang

De Trixie voerslang is een grappig hondenspeeltje waar je KVV, blikvoer of kleine snoepjes in kunt geven. Het leuke aan de slang is dat er 1 lange en dunne opening is. Dus jouw hond is wel even bezig om alles uit de slag te krijgen. Verder is de prijs ook erg leuk, waar de meeste voerspeeltjes best wel aan de prijs kunnen zijn, is de Trixie voerslang voordelig geprijsd.
Bestel de Trixie slang online bij Medpets.nl voor maar €6,95.
Voerspeeltjes hond Trixie slang

6. LickiMat

Een LickiMat is een vrij flexibel matje met kleine vakjes. Je kunt de LickiMat vullen met yoghurt, KVV, blikvoeding, vismousse of een andere vloeibare lekkernij voor de hond. Een LickiMat kun je ook invriezen en bevroren geven op warme dagen of om het leegmaken extra moeilijk te maken. Door het likken worden honden rustig en ontspannen.
De LickiMat bestel je online bij Hondjekoek vanaf €6,95

Voer eten en likken van een LickiMat is een ontspannende bezigheid voor de hond

7. SodaPup Nylon Butterfly

Dit speeltje van SodaPup kun je aan 2 kanten vullen. De vleugels van de vlinder kunnen zowel voor als achter worden gevuld, dat zijn 4 verschillende plekken voor het verstoppen van lekkers. Het beste werkt vloeibaar of in elk geval smeerbaar lekkers. Wil je nu weten hoe je alle kanten kunt vullen zonder te knoeien? Vul kant 1 en leg de vlinder in de vriezer, als het eenmaal bevroren is, kun je eenvoudig de andere kant vullen zonder te knoeien. Door het sterke materiaal is het speeltje ook geschikt voor honden met sterke kaken en voor stevige kauwers.
De SodaPup Nylon Butterfly bestel je online bij Hondjekoek.nl voor € 12,95

SodaPup-vlinder
SodaPup vlinder is door het sterke materiaal ook geschikt voor stevige kauwers

8. Kong Ribbon

De Kong Ribbon is een voerspeeltje waar 4 verschillende compartimenten aan elkaar zitten en samen 1 speeltje vormen. De Kong Ribbon is er in de ‘normale’ rode variant van Kong en de zwarte Extreme variant speciaal voor honden die flink kauwen op speeltjes. Je kunt in iedere verstopplek een ander soort voertje verstoppen om het extra uitdagend te maken voor jouw hond.
De Kong Ribbon bestel je vanaf 7,95, de sterke variant (zwart) vanaf 14,95 bij Medpets.nl

Kong Ribbon voerspeelgoed Extreme
De Kong Ribbon is er in 2 varianten: rood en zwart

9. JW Treat Tower

Dit speeltje is perfect voor hondenbrokken of andere droge snoepjes. De JW Treat Tower is ook heel goed te gebruiken als slowfeeder voor jouw hond. Jij vult deze grappige toren met hondenbrokken of snoepjes en jouw hond kan ze er uit krijgen door tegen de toren aan te schoppen of met de neus er tegenaan te duwen. Met de 3 draaibare schijven kun je het speeltje moeilijker of makkelijker maken.
De JW Treat Tower bestel je online vanaf 14,90 bij Medpets.nl Treat tower

10. Zogoflex Qwizl

De Zogoflex Qwizl ziet er op het eerste oog uit als een gewoon speeltje om op te kauwen, maar de binnenkant is hol. Je kunt deze vullen met natvoer, maar ook lange kauwsnacks en andere gedroogde snacks kun je in de Zogoflex Qwizl verstoppen. Het sterke materiaal zonder weekmakers is perfect om lang op te kauwen. Zo kan jouw hond net zo lang bezig zijn met de Qwizl als nodig. De Zogoflex Qwizl is ook geschikt als houder voor botjes.
Bestel de Qwizl online vanaf € 23,75

Qwizl voerspeelgoed hond(1)
Ook puppy’s vinden voerspeeltjes heerlijk om mee te spelen

Wat zijn de leukste voerspeeltjes voor de hond?

Natuurlijk heeft iedere hond zijn eigen voorkeur qua spelen. Toch zijn er voerspeeltjes die voor alle honden leuk zijn en ook voerspeeltjes die de meeste honden best wel saai vinden. Waar je natuurlijk op moet letten is dat het voerspeeltje veilig is voor de hond. Een voerspeeltje waar de hond op kauwt met maar 1 gat kan gevaarlijk zijn voor de hond, omdat het vacuüm kan zuigen. Ook is het belangrijk dat jouw hond het een leuke uitdaging vindt, maar dat het niet onmogelijk is om te voorkomen dat hij gefrustreerd raakt.

Verrijkingsspeelgoed

Een ander woord voor voerspeeltjes is verijkingsspeeltjes of verrijkingsspeelgoed. Klinkt eigenlijk ook heel logisch, het aanbieden van voer op deze wijze is een verrijking voor de hond. Wist je dat de term verrijking ook gebruikt wordt bij andere soorten van gedragsverrijking en dat dit ook veel wordt toegepast in dierentuinen? Hoe jij deze speeltjes ook noemt. Dat ze een verrijking zijn voor iedere hond, daar kunnen we het over eens zijn.

Top 10 voerspeeltjes voor jouw hond

Dit waren onze favoriete voerspeeltjes voor de hond van dit moment. Natuurlijk is er nog veel meer verkrijgbaar op dit gebied, maar we wilden graag een aantal vrij onbekende en nieuwe verrijkingsspeeltjes aan je laten zien. Want die goede oude Kong blijft leuk, maar zeg nu zelf: een hele nieuwe uitdaging is natuurlijk nog veel leuker. Weet jij nu een nog leuker voerspeeltje voor de hond? Deel deze dan zeker in de comments!

Eerste publicatie: 21-7-2021
Update: 11-4-2022

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel