Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De hondenbuggy: 3 redenen om dit product te gebruiken!

13 April
x
Wat is dit?

Als (soon to be) hondeneigenaar kan je er niet omheen om een hoop spullen voor honden in huis te halen. Of het nu gaat om een halsband, een borstel of een hondenmand, je zal nu eenmaal een flinke berg producten moeten aanschaffen. Eén van deze producten kan een hondenbuggy zijn. Want je hoeft een buggy niet perse alleen voor baby’s of kinderen te gebruiken. Er zijn namelijk verschillende honden-merken, die allemaal hun eigen buggy’s voor honden in het assortiment hebben.

Hondenbuggy: drie belangrijke redenen

Er zijn diverse redenen te bedenken, waarom een buggy een goede aankoop voor je hond kan zijn. In dit blog nemen wij je mee in drie belangrijke redenen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meeste voor jou van belang is.

Reden 1: Jouw hond heeft moeite met lopen

De eerste reden waarom je een buggy voor je hond zou kunnen kopen, is omdat jouw trouwe viervoeter moeite heeft met lopen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij ouderdom, bepaalde gewrichtsproblemen of wanneer je hond een operatie gehad heeft. Misschien kan je hond zelfs helemaal niet lopen.

Om er toch voor te zorgen dat je hond naar buiten kan en frisse lucht krijgt, kan je hem of haar meenemen in een buggy. Dit is belangrijk, omdat je natuurlijk wel samen met je hond wilt blijven optrekken. Ook al kan je hond misschien niet zo goed lopen.

Reden 2: Je hond is angstig

Wat ook een belangrijke reden kan zijn om een hondenbuggy aan te schaffen, is dat jouw hond angstig is op drukke plekken. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een drukke winkelstraat, een pretpark, een bos enzovoort.
Door je hond mee te nemen in een buggy, zorg je ervoor dat je viervoeter in zijn of haar eigen coconnetje kan blijven. De meeste buggy’s zijn namelijk volledig af te sluiten, waardoor je hond zich veiliger zal voelen. Ook zijn buggy’s voorzien van een interne korthouder, dus je hond kan er niet zomaar vandoor gaan.

Mocht jouw hond angstig zijn of niet goed tegen drukte kunnen, laat hem of haar dan wel stapsgewijs wennen aan drukte. Ga niet meteen een uur lang wandelen in een druk winkelcentrum, maar bouw het stapsgewijs op.

Reden 3: Bescherming tegen allerlei weersinvloeden

De laatste reden die wij willen benoemen, is dat je met een buggy jouw hond kan beschermen tegen verschillende weersinvloeden. In de zomer kan dit de zon zijn, in de herfst en lente de wind en de regen en in de winter tegen hagel en sneeuw.

Zoals we net al benoemd hebben, kan je een buggy volledig afsluiten. Hierdoor zit jouw hond prettig én droog in de buggy. Het weer in Nederland kan namelijk best wel snel omslaan, dus het is fijn als je jouw hond hiertegen kan beschermen.

Een ander voordeel dat dit oplevert, is dat jouw hond ook droog en schoon blijft. Je hebt dus niet zo snel dat je hond met vieze modderpoten door je huis rent en ook niet dat de vacht nat wordt en muf gaat ruiken.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er drie belangrijke redenen waarom je een buggy voor je hond zou kunnen kopen. Er zijn natuurlijk wel meer redenen te bedenken, maar de bovenstaande drie zijn het meest belangrijk. Mocht je twijfelen om een buggy te kopen, heb je nu (als het goed is) geen reden meer om te twijfelen!

Gastblog geschreven door Hondjesinfo

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel