Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

De hondenbuggy: 3 redenen om dit product te gebruiken!

13 april
x
Wat is dit?

Als (soon to be) hondeneigenaar kan je er niet omheen om een hoop spullen voor honden in huis te halen. Of het nu gaat om een halsband, een borstel of een hondenmand, je zal nu eenmaal een flinke berg producten moeten aanschaffen. Eén van deze producten kan een hondenbuggy zijn. Want je hoeft een buggy niet perse alleen voor baby’s of kinderen te gebruiken. Er zijn namelijk verschillende honden-merken, die allemaal hun eigen buggy’s voor honden in het assortiment hebben.

Hondenbuggy: drie belangrijke redenen

Er zijn diverse redenen te bedenken, waarom een buggy een goede aankoop voor je hond kan zijn. In dit blog nemen wij je mee in drie belangrijke redenen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meeste voor jou van belang is.

Reden 1: Jouw hond heeft moeite met lopen

De eerste reden waarom je een buggy voor je hond zou kunnen kopen, is omdat jouw trouwe viervoeter moeite heeft met lopen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij ouderdom, bepaalde gewrichtsproblemen of wanneer je hond een operatie gehad heeft. Misschien kan je hond zelfs helemaal niet lopen.

Om er toch voor te zorgen dat je hond naar buiten kan en frisse lucht krijgt, kan je hem of haar meenemen in een buggy. Dit is belangrijk, omdat je natuurlijk wel samen met je hond wilt blijven optrekken. Ook al kan je hond misschien niet zo goed lopen.

Reden 2: Je hond is angstig

Wat ook een belangrijke reden kan zijn om een hondenbuggy aan te schaffen, is dat jouw hond angstig is op drukke plekken. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een drukke winkelstraat, een pretpark, een bos enzovoort.
Door je hond mee te nemen in een buggy, zorg je ervoor dat je viervoeter in zijn of haar eigen coconnetje kan blijven. De meeste buggy’s zijn namelijk volledig af te sluiten, waardoor je hond zich veiliger zal voelen. Ook zijn buggy’s voorzien van een interne korthouder, dus je hond kan er niet zomaar vandoor gaan.

Mocht jouw hond angstig zijn of niet goed tegen drukte kunnen, laat hem of haar dan wel stapsgewijs wennen aan drukte. Ga niet meteen een uur lang wandelen in een druk winkelcentrum, maar bouw het stapsgewijs op.

Reden 3: Bescherming tegen allerlei weersinvloeden

De laatste reden die wij willen benoemen, is dat je met een buggy jouw hond kan beschermen tegen verschillende weersinvloeden. In de zomer kan dit de zon zijn, in de herfst en lente de wind en de regen en in de winter tegen hagel en sneeuw.

Zoals we net al benoemd hebben, kan je een buggy volledig afsluiten. Hierdoor zit jouw hond prettig én droog in de buggy. Het weer in Nederland kan namelijk best wel snel omslaan, dus het is fijn als je jouw hond hiertegen kan beschermen.

Een ander voordeel dat dit oplevert, is dat jouw hond ook droog en schoon blijft. Je hebt dus niet zo snel dat je hond met vieze modderpoten door je huis rent en ook niet dat de vacht nat wordt en muf gaat ruiken.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er drie belangrijke redenen waarom je een buggy voor je hond zou kunnen kopen. Er zijn natuurlijk wel meer redenen te bedenken, maar de bovenstaande drie zijn het meest belangrijk. Mocht je twijfelen om een buggy te kopen, heb je nu (als het goed is) geen reden meer om te twijfelen!

Gastblog geschreven door Hondjesinfo

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 januari Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 september Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 juli Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel
De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters Geef koekje! x

De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters

25 juni Door: Redactie

Wat zijn nu de 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters? Als je een kieskeurige hond hebt, zit je soms met je handen in het haar. Wij hebben speciaal voor ...

Lees het hele artikel