Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Pluk’s stappenplan tot een gelukkige hond

8 December
x
Wat is dit?

Laat je hond lekker hond zijn! Dat is ons motto. Pluk moet soms hard werken, maar ik vind het belangrijk dat daar evenveel ‘hond-tijd’ tegenover staat. Soms is dit snuffelen tussen de grassprietjes en blaadjes, soms is het een kartonnen doos verscheuren en soms is het volledig uit je plaat gaan op het strand. Pluk legt graag aan jullie hondjes uit hoe je dit laatste goed aanpakt om zo tot het ultieme geluk te komen. Tip van Flip, maar dan van Pluk.

Stap 1: naar het strand

Stap 1 is essentieel: maak duidelijk dat je naar het strand wilt. Draai rondjes op de mat piep, zet je puppy ogen op en ga kijken waar je baasjes blijven en gooi er desnoods een “oehoehoehoeeeee” uit (mijn persoonlijke specialiteit). Met een beetje geluk snappen ze de boodschap en ga je hoppakee in de auto naar het strand.

Ik ben zelf trouwens nog steeds het drukste hondje van het hondenstrand. Ik zet de hele boel op stelten met mijn sprintjes en 80.000 rondjes. Iets wat ik echt even nodig heb, want van al die opgekropte energie word ik niet gezelliger. Ik ben inmiddels bijna 2 jaar oud, maar nog steeds net zo druk als dag 1 😂 en mensen maar zeggen dat het minder wordt… Haha ach, ik blijf een clowntje en een stuiterbal. Baasje moet er om lachen, maar vindt het soms ook wel moeilijk om mij (letterlijk) los te laten. Ik kom wel terug! Dat altijd, maar niet voordat ik de hele boel op stelten heb gezet en uitgeraasd ben🙈. Dus nog even een bonus tip voor mijn mede stuiterballetjes: luister wel naar je baasje zo nu en dan, anders durven ze je niet meer los te laten…

Stap 2: zwemmen

Nadat je als een malle het strand op bent gerend en alvast 56 rondjes hebt warmgelopen, is het tijd voor een verfrissende duik. Ik houd zelf niet heel erg van zwemmen, tenzij er iets is om achterna te zwemmen. Mijn oplossing: lekker in het ondiepe spetteren en spateren, liggen en water happen, net zo lang totdat je net zo nat bent als je zou zijn van een zwempartijtje. De ondiepe stroompjes van het strand naar de zee zijn ook een aanrader! Daar kun je heerlijk in poedelen en graven. Pluk zwemmen in zee

Stap 3: paneren

Als je vacht door en door nat is van het verfrissende zeewater ben je klaar voor stap 3 richting het ultieme geluk. Paneren kun je leren. Graaf een lekkere kuil en stop zo nu en dan je kop erin om die ook lekker te paneren. Breng een lekkere dikke laag aan. Als je de goede kant op graaft, kun je je baasjes ook nog even een beetje paneren.

Stap 4: schuren

Last but not least: schuren, schuren, schuren. Wrijf dat zand lekker in je vachtje. Van top tot teen. Rollen, schuren, alles is geoorloofd voor het beste resultaat. Neem je geluk mee naar huis door van top tot teen zand te verzamelen. Voel je dat gevoel? Ja, dat is het. Op en top gelukkig, helemaal hond en één met het strand. Laat je met een zucht op het strand vallen en geniet.

Tadaaa: een perfecte krokante gecamoufleerde natte vaatdoek op het strand.

Stap 5 (optioneel): rollen in een dood of uitgepoept object

Deze laatste stap is voor de professionals en is ook een beetje tricky. Het resulteert in een volmaakt gelukzalig honds gevoel, maar is van korte duur, aangezien baasjes er vaak iets minder gelukkig van worden. Ben jij een echte daredevil? Hier komt ie dan: rol door een dood of uitgepoept object. Mijn persoonlijke favoriet: een vis die al een tijdje het leven heeft gelaten. Och wat een zalig gevoel. Die baasjes snappen er helemaal niks van. Dat is dan ook wat het een tikje tricky maakt: het eindigt vaak in zo’n ellendig badder avontuur wanneer je eenmaal thuis bent. Plus, je mag op de terugweg niet op schoot bij je baasje. Vind jij dat het waard…?

De belangrijkste stap voor baasjes: accepteer dat je met een vieze hond thuiskomt en plan voldoende tijd in voor de grote schoonmaak na afloop. Vooral de baasjes onder ons met een kruising die rijmt op noodle. Geef je eraan over en geniet van het geluk van je trouwe maatje(s). Ren met ze mee, graaf een kuil en stamp in de plassen. Mee zwemmen, paneren en schuren kan natuurlijk ook, maar is geen verplichting.

Wat elke hond gelukkig maakt is natuurlijk verschillend. Misschien vindt jouw hond water en natte pootjes wel verschrikkelijk. Belangrijk is dat je zoekt naar iets wat jouw hond vrolijk maakt, wat hem of haar een uitlaat klep geeft. Ik heb ook niet altijd zin of tijd in een natte vaatdoek doodle. Dan krijgt hij een lekker bot om op te kauwen of verstop ik wat snoepjes. En soms worden we beiden gewoon in en in gelukkig van samen op de bank hangen (niet als hij in de rotte vis heeft gerold :p). Geluk zit hem natuurlijk ook in de kleine dingen. natte strandhond

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Pluk

Wat als ik de puppytijd opnieuw zou kunnen doen? Geef koekje! x

Wat als ik de puppytijd opnieuw zou kunnen doen?

28 January Door: Pluk

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren: de dag dat ik mijn kleine schattige abrikoos pluizenbolletje eindelijk mocht ophalen. Het was ook de dag dat ik ...

Lees het hele artikel
Review boek: Boef. Liefhebben kan je leren. Geef koekje! x

Review boek: Boef. Liefhebben kan je leren.

4 September Door: Pluk

Ik mocht voor The Dog Pen het boek Boef. Lief hebben kun je leren van Jana Elza Wuyts lezen. Dat deed ik natuurlijk heel graag. Pluk en ik gingen ...

Lees het hele artikel
Free-shaping Geef koekje! x

Free-shaping

17 August Door: Pluk

Pluk heeft ergens in zijn leven een trim/tafel/dierenarts-trauma’tje op gedaan. Hoe en waar precies blijft een puzzeltje. Waarschijnlijk is mijn kleine meneertje gewoon heel erg gevoelig en was er ...

Lees het hele artikel
Online voedingsadvies voor de hond Geef koekje! x

Online voedingsadvies voor de hond

5 June Door: Pluk

Een online voedingsadvies voor de hond. Misschien heb jij hier nog nooit van gehoord, maar ik zit al enige tijd met mijn handen in mijn haar omtrent Pluk zijn ...

Lees het hele artikel