Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De beste snoepjes voor de hondentraining

21 December
x
Wat is dit?

Wat zijn nu de beste snoepjes voor de hondentraining? Ga je met jouw hond naar een hondenschool dan heb je iets nodig om jouw hond te belonen. De meeste hondenscholen werken met een voerbeloning en dan heb jij hondensnoepjes nodig die je kunt gebruiken als beloning.

LEESTIP: hondenbrokken als beloningssnoepje

Beste hondensnoepjes voor de hondenschool

Nu zijn er een aantal eisen waar de hondensnoepjes aan moeten voldoen om ze geschikt te maken voor de hondenschool.

Geschikte snoepjes voor de hondentraining:
 • Jouw hond moet ze heel erg lekker vinden
 • Ze moeten ook lekker ruiken (voor de hond)
 • Ze zijn hap-slik-weg
 • De snoepjes zijn klein of ze kunnen in kleinere stukjes worden gebroken
Aanvullend zijn de beste hondensnoepjes voor de training:
 • Ze zijn gezond
 • Zonder geur- kleur- en smaakstoffen
 • Zonder suiker of zout

  hondentraining snoepjes
  De beste beloningssnoepjes daar werkt een hond graag voor!

Gezonde beloningssnoepjes

Bij veel hondenscholen wordt aangeraden; Frolic, stukjes kaas, stukjes ongefrituurde frikandel of stukjes knakworst. Ik weet zeker dat jouw hond goed luistert als je een van deze dingen geeft als beloning, maar ze zijn niet gezond. In dit artikel waar ik de tips deel over de beste snoepjes voor de hondentraining, let ik ook op de gezondheid van de hond. Er kunnen best veel snoepjes doorheen gaan op een dag of in een uur hondentraining. Laten we zorgen dat ze niet alleen heel lekker zijn maar ook gezond voor jouw hond!

beste trainers hondenschool
Beloningssnoepjes voor de hondenschool moeten ook gezond zijn voor jouw hond

Trainers

Beloningssnoepjes worden ook wel trainers of trainertjes voor de hond genoemd. Dus ben je op zoek en kom je online ‘trainers’ tegen. Dan zijn dit ook snoepjes die speciaal geschikt zijn als beloningssnoepje voor de hondentraining.

Dik worden van de beloningssnoepjes

Je wilt natuurlijk niet dat jouw hond dik wordt van alle snoepjes. Als je veel met jouw hond traint gaan er best een boel beloningssnoepjes doorheen. Als het goed is haal je de hoeveelheid beloningssnoepjes af van je dagelijkse gewicht aan voeding af. Stel jouw hond krijgt 450 gram brokken verdeeld over 2 maaltijden. Je weegt de beloningssnoepjes die je die dag geeft, bijvoorbeeld op de keukenweegschaal voordat ze jouw beloningstasje in gaan. Dat gewicht haal je van het totale gewicht brokken af. Dus 450 gram brokken minus 100 gram beloningssnoepjes = 350 gram brokken deze dag.

snoepjes hondenschool
Trainers zijn smakelijk, gezond en hap-slik-weg

Vitaminen en mineralen

De verhouding van vitaminen en mineralen in dagelijkse hondenvoeding is optimaal. Het is (als het goed is) precies wat jouw hond nodig heeft op een dag. Stel je geeft vandaag 100 gram beloningssnoepjes van puur gedroogd runderhart (op zich een gezonde keuze). Hierdoor komt het totaal aantal voeding wat je deze dag geeft lager te liggen. De voeding de je geeft is wel compleet qua vitaminen en mineralen. De beloningssnoepjes zijn dat niet. Hierdoor kan er een disbalans ontstaan tussen wat jouw hond nodig heeft aan voedingsstoffen en wat hij binnenkrijgt.

Beloningssnoepjes voor puppy’s

Zeker bij opgroeiende pups is het belangrijk dat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. En dat de calcium-fosfor verhouding klopt en dat het calcium gehalte niet te hoog is voor opgroeiende pups. Hoewel je beloningssnoepjes natuurlijk niet als volledige maaltijd geeft, is het wel erg belangrijk dat de voedingsstoffen kloppen juist omdat pups veel beloningen krijgen en dan juist ook minder eten. In ons overzicht van de top 6 beste hondensnoepjes voor de hondentraining delen we welke snoepjes wel en welke niet persé geschikt zijn voor pups.

LEESTIP: beloningssnoepjes voor puppy

Top 5 beste snoepjes voor de hondentraining

Om het je makkelijk te maken, toch even een rijtje met de 6 beste beloningssnoepjes voor de hond.

1. Ziwipeak

Ziwipeak is een merk hondenvoeding. De gedroogde stukjes vlees zijn geschikt zijn als complete voeding. Hondenvoeding bevat vitaminen en mineralen in bepaalde verhoudingen. Door heel veel snoepjes te geven van alleen gedroogd vlees of gedroogde long bijvoorbeeld worden deze verhoudingen niet meer optimaal. Kies je een snoepje wat eigenlijk dagelijkse hondenvoeding is, zoals Ziwipeak. Dan heb je daar geen last van. Wat nog meer fijn is aan Ziwipeak: het zijn kleine vierkantjes gedroogd vlees die in de smaak vallen bij heel veel honden. Ze zijn ook nog eens nog kleiner te maken (maar dat is eigenlijk niet nodig). En hoewel Ziwipeak als dagelijkse voeding erg duur is, zijn ze voor trainers juist erg voordelig. Omdat er zo veel stukjes in 1 zak zitten. Ziwipeak bevat groenlipmossel hierdoor zijn deze beloningssnoepjes ook nog goed voor de spieren en gewrichten.

Geschikt voor: puppy’s (niet alle smaken), volwassen honden, senioren en allergische honden (graanvrij en verkrijgbaar in de smaken hert of lam)
Voor pups kun je het beste de smaken rund en kip vermijden in verband met een vrij hoog gehalte calcium.

Smaken: hert, lam, makreel en lam, lam en pens, kip en rund

Prijs: vanaf € 22,95 voor 454 gram – online te bestellen bij Hondjekoek.nl
Snoepje hondenschool Ziwipeak

2. Kivo houdbare worst

Kivo gestoomde worst: net zoals bij Ziwipeak is Kivo gestoomde worst geschikt als dagelijkse complete hondenvoeding. Wat het prettig maakt omdat je weet dat alle voedingsstoffen in de juiste verhoudingen aanwezig zijn. Een ander groot voordeel van de Kivo gestoomde worst is dat honden er een moord voor doen. Je moet wel even voorbereiden voor de training door de worst in kleine blokjes te snijden.

Geschikt voor: Geschikt voor: puppy’s, volwassen honden, senioren en allergische honden (de smaak eend of lam)

Smaken: kip, rund, lam, kip & zalm, kip & rund en eend

Prijs: € 3,95 – € 4,95 voor 600 gram afhankelijk van welke smaak je kiest – online te bestellen bij Hondjekoek.nl Kivo beloningsworst eend

3. Eden Semi moist

Eden Semi-Moist: de brokken van Eden Semi Moist zijn zachte brokjes voor de hond. Omdat ze zacht zijn, zijn ze perfect als trainer. Ook de smaak is voor veel honden echt een feestje en daarmee perfect om te gebruiken als trainer. Omdat het een complete voeding is, zit het ook met vitaminen en mineralen goed. De Eden Semi Moist brokken zijn alleen niet geschikt voor pups omdat het calcium gehalte voor opgroeiende puppy’s te hoog is.

Geschikt voor: volwassen honden, senioren en allergische honden (graanvrij en diersoorten die niet veel voorkomen in hondenvoeding)

Smaken: eend & lamspens, wild zwijn & fazant en eend, lam & konijn

Prijs: € 23 voor 2 kilo – online te bestellen bij Hondjekoek.nl Eden semi moist als beloningssnoepje

4. Lakse Kronch viskoekjes

De Lakse Kronch viskoekjes zijn een groot succes als beloning bij alle honden. Echt vreemd is het niet, de snoepjes zijn immers gemaakt van 100% zalm. Heel veel honden doen alles voor de Lakse Kronch viskoekjes. Voor ons mensen zijn ze niet perse heel fijn vanwege de geur en je krijgt er vette handen van. Maar een top luisterende hond die ook nog eens gezond beloont wordt is ook wat waard. De zalmsnoepjes bevatten gezonde vetzuren, zorg wel dat je niet meer dan 20% van de dagelijkse hoeveelheid voer in Lakse Krons koekjes geeft. Wissel ze af met andere trainers om zeker te zijn.

Geschikt voor: puppy’s, volwassen honden, senioren en allergische honden.

Smaken: 1 smaak, 100% zalm. Er is ook een zogenaamde Lakse Kronch Pocket versie, deze bevat zalm en zoete aardappel, waardoor ze minder vet aanvoelen.

Prijs: € 3,95 voor 175 gram en € 8,25 voor 600 gram – Lakse Kronch viskoekjes bestel je online bij Hondjekoek.nl Lakse kronch beloningssnoepjes hond

5. Canis Purus Trainertjes

De trainers van Canis Purus zijn een gezonde beloning. Ze bevatten vlees en een klein percentage plantaardige glycerine zodat de snoepjes zacht zijn en makkelijk te breken zijn in kleinere stukjes. Een hoog vleesgehalte en de natuurlijke zoetere smaak van glycerine zorgen voor een beloningssnoepje wat er graag wordt gegeten.

Geschikt voor: puppy’s, volwassen honden, senior honden en allergische honden (1 eiwitbron en graanvrij).

Smaken: eend of lam.

Prijs: 200 gram € 7,50 en 1 kilo € 29,50 – online verkrijgbaar bij Hondjekoek.nl

Canis Purus beloningssnoepjes voor de hond

Snoepjes voor de hondentraining in grootverpakking

Alle beloningssnoepjes in bovenstaand overzicht zijn ook verkrijgbaar in grootverpakking. Zeker als je veel traint met jouw hond, dat hoeft niet eens in de hondenschool te zijn, gaan er best veel trainers doorheen. En ik heb dan echt een hekel aan een zakje met 100 gram die je zo binnen 1 of 2 dagen leeg hebt. Bovendien zijn grootverpakkingen vaak ook voordeliger.

Beloningssnoepjes mixen

Wil je nu verschillende beloningen gebruiken en vindt jouw hond de beloningssnoepjes even lekker? Dan kun je verschillende beloningssnoepjes mixen door ze in een grote pot of een plastic bewaardoosje te stoppen. Even schudden en je hebt een mooie mix van trainers. Hierdoor is het steeds een verrassing welke beloning jouw hond krijgt. Uiteraard werkt dit wel voor de Ziwipeak, Eden Semi Moist, de Lakse Kronch en de Canis Purus trainers, maar niet voor de blokjes gestoomde worst. Die kun je beter apart houden en pas net voor de training in blokjes snijden.

Beloningstasje

Eigenlijk zijn beloningssnoepjes voor de hond in jouw jaszak of broekzak gewoon niet fijn. Het stinkt, het plakt, er zit gruis in je broekzak. Des te meer reden om te kiezen voor een beloningstasje. Een beloningstasje is echt een must als je veel traint met jouw hond. Kies je het Trend Pet Twin Treat Plus beloningstasje, dan heb je 2 aparte compartimenten in het zakje. Hierdoor kun je de mix van trainers aan 1 kant en de stukjes worst aan de andere kant. Ook fijn is het handdoekje wat er aan het tasje zit. Zo kun je even jouw handen langs het doekje halen om ze schoon te maken. Dat scheelt zeker een boel broeken wassen. Twin Treat Beloningstasje

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel