Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Corona: hoe ziet het dagelijks leven van onze hondenbloggers er nu uit?

7 May
x
Wat is dit?

Sinds het begin van de Corona uitbraak was er veel verwarring, chaos en onzekerheid. Dat merk je goed terug in het aantal blogs die er in deze periode zijn geschreven. Inmiddels lijken we allemaal weer enigszins te wennen aan deze vreemde nieuwe situatie. We vroegen onze bloggers dan ook: “Hoe ziet jouw dagelijks leven er nu uit in tijden van Corona en hoe is dat voor jouw hond?”.

Bumper & Fender

Ook wij zijn dankzij de corona maatregelen aan huis gebonden. Ik werk nu ongeveer al 7 weken van uit huis en in het begin vond ik het doodeng. Door mijn werk bij een bank moet ik wel mijn hoofd erbij houden tijdens het werk, anders hebben kleine foutjes al snel grote gevolgen. Het beginnen met thuiswerken vond ik dan ook erg spannend.. Maar ik moet toegeven dat de jongens zich voorbeeldig gedragen! Ze zijn geduldig en amuseren zichzelf prima. In het begin waren er diverse momenten dat zij dachten “vrouwtje is thuis dus speelt met ons!” maar daar was helaas onder werktijd niet altijd tijd voor.

bumper en fender thuis werken

De afgelopen weken hebben ze zich uitermate goed aangepast en ze weten precies dat de pauzes voor hun zijn. Ook als ik video chats heb met een collega vindt Fender het super leuk om even hallo te zeggen.

Wandelingen

Verder houden wij onze wandelingen vooral in de buurt en ga ik maar een keer per week het bos in op momenten dat er weinig mensen zijn. Tussentijds hou ik de jongens graag bezig met spelletjes en gaan we wat vaker de wijk in, zo ontdekken we ook nog eens mooie plekjes vlak in de buurt. Ondanks dat we ons op dit moment prima redden en aanpassen aan de situatie kan ik niet wachten totdat we weer naar kantoor kunnen en dat de jongens weer kunnen spelen en wandelen met hun vriendjes.

Lees alle blogs van Bumper & Fender op hun eigen blogpagina of volg ze via Newfy Brothers op Intstagram


Beer & Yiska

Hoi hoi,

Beer en Yiska hier. Vanwege het Covid-19 virus is er hier in huis echt het één en ander veranderd. Nomaliter is onze bazin dagelijks op school en is de baas op zijn werk. De baas werkt standaard 1x per week thuis, waardoor wij eigenlijk maar 4 dagen per week even alleen zijn. Nu zijn beide bazen 24/7 thuis. Ik (Beer) heb er werkelijk helemaal geen problemen mee. Ik vind het eigenlijk heel prettig! Mijn zussie Yiska daarentegen… Zij had het er de eerste twee weken heel moeilijk mee. Het ritme werd natuurlijk redelijk anders.

Beer en Yiska Corona

Vanwege de regel ‘zo veel mogelijk’ binnen te blijven proberen onze bazen dat ook zo te doen. Dat betekent weinig wandelen en alleen poepen, plassen en weer naar binnen. Daarnaast proberen de bazen ons zo veel mogelijk binnenshuis te entertainen. Wat voor mij geen probleem is, maar Yiska is veel jonger (1 jaar en 4 maanden) en heeft veel meer energie. Zij zat na twee weken bom vol energie. Ze werd onrustig en vertoonde gedragingen waar ze voorheen (in normale tijden) geen last van had.

LEESTIP: quarantaine tips van Yiska en Beer

Even uitleven

Daarom hebben de bazen besloten om één keer per week toch de auto met ons te pakken, om een mooi natuurgebied (binnen Nederland) op te zoeken. Daar kunnen we ons even flink uitleven en onze energie lozen. Natuurlijk vinden de bazen het zelf ook erg prettig. Dit helpt echt. Naast dat we één keer per week lekker op avontuur gaan, lopen we dus zo min mogelijk buiten en worden we thuis bezig gehouden en vertroeteld. We proberen dus echt om zo veel mogelijk binnen te blijven!

Een poot van, Beer en Yiska


Nuka & River

Wat is er nu voor ons veranderd sinds de Corona Crisis? Nou, ik ben nu eigenlijk gewoon héél véél thuis! Op het moment kan ik niet naar school, waardoor ik zeven dagen per week thuis zit. Niet dat de honden klagen, die vinden het alleen maar fantastisch. Nu ik meer thuis zit maken we natuurlijk onze normale wandelingen, wat gemiddeld 35 tot 40 kilometer in de week is. Buiten deze wandelingen om gaan we nu, wanneer de temperatuur het toelaat, regelmatig 1 op 1 fietsen voor een beetje quality time en doen we een paar dagen in de week een hersenspelletje om ze mentaal ook uit te dagen. Wanneer ik het wat te warm vind om overdag te gaan fietsen gaan we ’s ochtends vroeg fietsen of maken ’s middags een lange wandeling langs het kanaal. We gaan dan ook regelmatig naar de bossen waar het koeler is. Ik houd mijn honden graag fit, ook wanneer ik wel naar school moet en moet werken. We breiden het nu alleen wat uit en doen nu meer dingen 1 op 1, zodat ze ook een keer los van elkaar bezig kunnen zijn.

LEESTIP: we werken aan onze Summer Body

BARF

Eén ding is sinds de crisis wel daadwerkelijk veranderd. We zijn namelijk van het voeren van KVV overgestapt naar het voeren van een combinatie van KVV en BARF! Hier verdiep ik me al langere tijd in, maar heb nu daadwerkelijk de stap genomen om mijn honden BARF te gaan voeren. Ik heb samen met iemand anders een menu opgesteld voor Nuka en River, waarbij ze de voeding krijgen die voor hen goed is en alles bevat wat zij nodig hebben. Op dit moment geef ik 2 dagen in de week BARFen 5 dagen in de week KVV. Over een tijdje zal er meer BARFgegeven worden, want Nuka en River zijn er gek op! Elke keer wanneer ze hun BARF krijgen, staan ze al te trippelen op hun pootjes en eten hun maaltijd met smaak op. Hier zal vast nog een blog over komen!

Al met al is er voor ons dus niet mega veel veranderd ten tijde van deze crisis. We bewegen iets meer en ik zorg voor meer quality time met Nuka, River en ook onze border collie Puk. Ik zie dat ze hier ook echt van genieten en zijn elke dag weer helemaal voldaan!


Toller Joy

Wat betekend Corona voor mij? Natuurlijk is het helemaal niet fijn en hoop ik dat het gauw voorbij is en dat iedereen gezond blijft.
Mijn baasje Kevin werkt thuis dus kunnen we veel samen zijn. Kimberley werkt in de zorg en maakt nu lange dagen en is vaak weg van huis. Ik ben dan superblij als ze weer thuis is en ik mijn favoriete speeltje krijg. Daarna lekker samen met mijn baasjes kroelen op de bank of in de tuin. Ga je net zien, word ik ook nog eens loops, dus dat luieren bevalt me nu wel even!


Plint

Op zich is er nu rond corona niet súperveel veranderd in huize Plintentstein. Maar tóch zijn er wel kleine verschillen met hoe het gewoonlijk is. Plint en ik zijn normaal gesproken eigenlijk elke dag al samen thuis. Ik werk namelijk vanuit huis en dus krijgt Plint door de dag heen altijd al de nodige aandacht. Even spelen, even kroelen, ’s middags er even tussenuit voor een wandeling, nog weer even kroelen…

FOMO

En nu zijn er ineens 2 tot 3 mensen thuis de hele dag! (mijn vriend en om de week zijn dochter) “Ahaaaaa! Nóg meer aandacht!” Denkt Plint.  Plint heeft de hele dag dus nog meer te zien en te horen en is overal als de kippen bij. Plint heeft namelijk last van FOMO. We zouden toch eens iets spannends meemaken waar mevrouwtje niet bij is!

Pas op voor de Corona kilo’s

Maar wat het grootste verschil is, is dat het vrouwtje (ik dus) ineens heeft bedacht dat we nu wel veel meer en langer naar buiten kunnen gaan omdat we wel een beetje onze beweging moeten krijgen omdat wij weigeren mee te doen aan het verkrijgen van de coronakilo’s. Superleuk allemaal, maar Plint verstaat onder ‘meer en langer naar buiten gaan’ vooral ‘meer en langer stilstaan bij elke grasspriet’. Maar we zijn nu toch wel echt aan het trainen dat ze wat meer en langer doorloopt zodat we ook wat langere stukken kunnen lopen zonder dat we daar 3 uur over doen. Mevrouwtje geeft af en toe wat arrogante blikken als ik door wil maar zij nog interessante dingen ruikt, maar hé, door al dat lopen krijgen we toevallig beiden wel supergespierde kontjes! Dus gogogo!

Workouts

Wat Plint tot slot helemaal geweldig vindt, is dat ik nu thuistrainingen doe. Ik doe een paar keer per week fitness workouts en yoga en Plint is daarbij maar wat graag aanwezig, zoals je in het filmpje kunt zien haha! Het geeft wel een extra dimensie (lees: hindernis) aan je workout zal ik maar zeggen 😛

Dat zal nog wel weer afkicken worden voor Plint als we weer teruggaan naar het ‘oude normaal’. Maar voorlopig kan ze nog even genieten van haar dagelijkse entertainment, want we zitten hier nog wel even aan vast ben ik bang…


Soof Yara

Vrouwtje geeft fulltime les en is normaal gesproken dus vijf dagen naar school, ze werkt met pubers. Baas werkt als zzp-er en werkt enkele dagen aan huis en enkele dagen extern. Als vrouwtje lange dagen heeft en baas ook weg is dan komt mijn human-opa, hij is mijn beste vriend. We gaan dan samen wandelen, spelen en tv-kijken. Als ‘opa’ komt is het altijd feest en gezellig. Nu in deze tijd zie ik hem veel minder, mis hem. Gelukkig hebben wij een best grote tuin en komt hij nog wel langs en kunnen we spelen en knuffelen. Alleen tja, hij hoeft nu niet meer zoveel nodig, want vrouwtje is namelijk alle dagen thuis, al ze zit dan wel veel op dat kamertje boven. ’s Morgens ga ik vaak bij haar liggen en soms kijk ik even mee of haar leerlingen wel goed opletten 🙂 Dat is wel leuk.

Ineens is mijn vrouwtje veel thuis!!!

Voor de corona-tijd zat ik overdag regelmatig in mijn buitenhok, daar heb ik veel ruimte en kan ik de gehele tuin overzien. Nu lig ik lekker vrij en kan ik kiezen waar in het huis of in de tuin ik ga liggen. Een ander voordeel van deze tijd is dat ik nog meer lekker wandelingen krijg. Iedere morgen gaat vrouwtje met mij de velden en bossen in. Ze begint nu later met haar lessen, maar gaat nog wel op de zelfde tijd haar bed uit en die tijd neemt ze om nog iets verder met mij te gaan wandelen. Tussen en na haar digitale lessen door gaan we vaak ook even de weilanden in. Ze zegt zelf dat ze het nodig heeft, deze hoeveelheid schermtijd is niets voor haar. Ik geniet van al deze aandacht, het mag van mij nog wel even duren.

Al is het soms ook wel erg vermoeiend om alles nu extra goed te bewaken. Want tja, als vrouwtje thuis is moet ik haar natuurlijk wel waarschuwen voor alle voorbijgangers en bezoekers.


Nacho & Chester

Wij werken nu inmiddels ook al een aantal weken thuis en in het begin moesten Nacho en Chester daar best aan wennen! Ze vonden het maar vreemd dat ik na de grote wandeling achter de PC ging zitten in plaats van mijn jas aantrok en wegging. Inmiddels zijn ze er aan gewend en na de wandeling gaan ze lekker op de bank of op het balkon in de zon liggen, ‘s middags doen we nog een kleine wandeling in mijn pauze en krijgen ze een extra snack.

Door de Corona liggen ook de lessen van de hondenschool stil en proberen we thuis de oefeningen door te zetten, ‘s avonds oefen ik met Chester de verschillende onderdelen. Van vak sturen tot de af, zit en volgen. Alles komt aan bod en zo blijven we nog een beetje bij met de lessen, we delen de filmpjes dan ook met de groepsApp van de hondenschool voor tips en trics.

Omdat we zoveel mogelijk binnen moeten blijven wandelen we zoveel mogelijk in de buurt, gelukkig wonen wij in een groene omgeving en zijn er veel leuke plekjes in de stad om naartoe te wandelen.

Ook maken we vaak fietstochtjes en nemen we ze allebei mee als er niet te veel wind staat want 30 kilo extra achter je fiets dat voel je wel!

LEESTIP: mee op de fiets


Skye

Hallo vriendjes, Skye hier. Ik zal jullie eens even vertellen wat er voor mij veranderd is nu de Corona maatregelen van kracht zijn. Mijn mama is altijd al thuis, dus dat is niets nieuws voor mij. Papa is ook gewoon aan het werk, want het vrachtverkeer gaat gewoon door. (Hij is stiekem alleen maar drukker).

Maar toch is er het een en ander veranderd

De afgelopen maanden was er geen hondentraining die ik normaliter één tot twee keer per week volg. Dus had de hondenschool ons huiswerk opdrachten gegeven waar wij mee aan de slag konden. Ook maakte we, zeker met het mooie weer, nog steeds graag een ommetje. Maar nu nóg gezelliger dan normaal.  Mijn vriend Kenzo woont namelijk in de polder en daar kunnen we heerlijk ongestoord samen lopen met mijn mama en tante op een gepaste afstand. En nu tante ook zo veel thuis is doen we dat bijna elke dag wel. (Helaas moet zij volgende week weer beginnen.)

Sinds vorige week mag de hondenschool in kleine groepjes weer les geven, dus mijn eerste les heb ik gelukkig weer gehad. Wat was het leuk, ik had het echt gemist! En oh ja, dan vergeet ik nog te zeggen dat ik natuurlijk ook nog dat kleine puppenkind moet opvoeden. Die zie ik ook regelmatig, lekker even bij oma in de hele grote tuin spelen samen. Ik kan niet wachten tot Rio ook lekkere rondes mee kan lopen.

Leestip: Een pup erbij

En houd allemaal nog even vol hè, we kunnen het samen allemaal aan!


Hopelijk gaat alles met jou en jouw hond(en) ook goed. Deel ook zeker jouw verhaal in de reacties onder deze blog.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel