Zoeken
Generic filters
Exact matches only

We werken ook gewoon aan onze Summer Body

1 May
x
Wat is dit?

Zoals jullie wel weten, zijn we echte sledehonden en kunnen we het beste werken in de koudere temperaturen. Dit weerhoudt ons er echter niet van om ook in de warmere maanden fit te blijven! We kunnen door de hoge temperaturen niet meer voor de step staan, maar we kunnen wel andere dingen doen die er voor zorgen dat we fit en in conditie blijven. Wat we precies doen vertellen we in deze blog.

Kilometers maken

We lopen heel erg veel in de koude, maar ook in de warmere maanden. Natuurlijk niet in de volle zon en zoveel mogelijk onder de bomen door en op plekken waar water is om af te kunnen koelen. Op de dagen dat het kan, maken we graag een grote ronde of gaan we naar een bos waar we los mogen en op deze manier onze energie kwijt kunnen en in beweging blijven. Als we los zijn leggen we wat minder kilometers af, maar dan rennen we natuurlijk ook veel meer en raken we ook meer energie kwijt dan wanneer we rustig wandelen!

Backpacken

Het klinkt misschien een beetje raar, maar het is wel zo! Nuka en River krijgen een backpack op hun rug met gewicht erin. We gaan dan een stuk wandelen met deze backpack. We gaan dan niet al te ver lopen, want zo’n backpack is best zwaar voor ze, zowel fysiek als mentaal. Ik laat ze regelmatig naar me toe komen en dan pak ik wat uit de backpack, zoals wat water of een beloning. Een van de honden loopt met de backpack, terwijl de ander gewoon in het tuigje meeloopt. Dit wisselen we per keer af. We gebruiken hiervoor de Ruffwear Approach Backpack. Hij zit heel goed bij Nuka en River en ze vinden het zelf ook heel leuk en prettig om ermee te lopen. Zeker een aanrader als je je hond wat meer wilt uitdagen en trainen tijdens een wandeling!

Ruffwear hondenrugzak
Nuka met de Ruffwear Approach rugzak

Naast de fiets

Voor de fiets en de step gaat niet meer, hiervoor is het echt te warm. We kunnen wel rondes (vaak ’s ochtends vroeg al) naast de fiets doen. Om de beurt neem ik Nuka en River mee en dan maken we een ronde van gemiddeld 3-4 kilometer. In een drafje lopen ze mee, ze gaan hierbij niet vol uit. Dit vind ik een ideale manier om toch even wat te kunnen rennen met de honden en ze de commando’s van het mushen te laten herhalen. Wanneer we beginnen, stoppen, links of rechts gaan gebruik ik namelijk gewoon dezelfde commando’s als bij het mushen. Zo blijft het altijd vers in hun geheugen!

Zwemmen

Een hele grote hobby van Nuka en River in de zomer is zwemmen of rennen langs de waterkant! We gaan regelmatig naar losloopgebieden waar water is en het liefste ook veel bomen, zodat ze even kunnen rennen, spelen en afkoelen. Ze spelen ook graag met andere honden, dus hier kunnen ze echt even los gaan. Ik houd ze wel altijd goed in de gaten als het warm is. Zie ik dat ze echt te druk aan het doen zijn, haal ik ze even terug en nemen we een pauze. Daarna kunnen ze nog even doorgaan of lopen we rustig terug naar de auto. Zwemmen is voor honden niet alleen leuk, maar ook nog eens goed! Tijdens zwemmen worden veel spieren gebruikt en komt er geen druk op de gewrichten, een hele goede oefening dus!

Hersenwerk

Wanneer het écht te warm is om er opuit te gaan, kiezen we er vaak voor om thuis te blijven en de honden vooral mentaal moe te maken. Hiervoor doen we verschillende hersenwerkjes. Ik heb thuis puzzels liggen die Nuka en River op kunnen lossen, maar ik vind het ook leuk om zelf wat in elkaar te zetten. Zo doen we wel eens ooit een raadspelletje, waarbij ik een aantal bekers op de grond zet. Onder 1 beker ligt dan een beloning en het is aan Nuka en River de taak om die beker aan te “wijzen”. Ze leggen hierbij hun poot op de beker van welke ze denken dat het de goede is. Nadenken is voor honden heel vermoeiend en een ideale manier om tóch moe te kunnen worden op een hete zomerdag waarbij je niet veel kan wandelen!

Zoals jullie lezen, doen wij dus heel veel in de zomer ondanks dat we veel liever in de winter werken. Ons baasje kijkt goed naar wat wij nodig hebben, willen en aankunnen als het warm is! Wat doen jullie als het zomer is? Bewegen jullie ook veel, of doen jullie het rustig aan?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nuka & River

Een ware koekhap-ster op Animal Event! Geef koekje! x

Een ware koekhap-ster op Animal Event!

22 May Door: Nuka & River

Elk jaar gaan we met één of meerdere honden naar Animal Event. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om alleen Raya mee te nemen. Het zou voor haar de ...

Lees het hele artikel
Van één tot zes maanden Geef koekje! x

Van één tot zes maanden

31 July Door: Nuka & River

Een heel andere blog dan jullie van me gewend zijn, maar misschien wel net zo leuk! Raya is ondertussen alweer zes maanden oud en ik wilde graag een blog ...

Lees het hele artikel
De Siberische husky: werk, show en standaard Geef koekje! x

De Siberische husky: werk, show en standaard

19 June Door: Nuka & River

Sinds Raya bij ons is komen wonen, hebben we drie Siberische Husky’s in huis. Nuka, River en Raya zijn echter wel alle drie totaal verschillende husky’s! Hoe dat zo? ...

Lees het hele artikel
Veelbesproken, de Furminator Geef koekje! x

Veelbesproken, de Furminator

7 April Door: Nuka & River

Veel van jullie zullen ongetwijfeld wel eens van de Furminator gehoord hebben. Dit zou dé oplossing zijn tegen het verharen van je hond. Maar niets blijkt minder waar. Nuka ...

Lees het hele artikel