Zoeken
Generic filters
Exact matches only

9 redenen om geen puppy te nemen

20 October
x
Wat is dit?

Wat zijn de 9 redenen om geen puppy te nemen? Ik zal het eerlijk zeggen, ik kon mijn pupje ook wel achter het behang plakken. Heb je nu nog nooit eerder een pup gehad of twijfel je nog? Lees dan eerst deze 9 redenen om geen puppy te nemen.

Puppy’s zijn heel erg druk

Logisch puppy’s hebben energie voor 10 en met hun kleine slaapjes laden ze zo weer op voor nog meer druk doen. Bereid je dus voor op een ware wervelwind door je huis heen. Denk je nu, dat is juist schattig? Oké en vind je dat ook als je zelf moe bent en wilt slapen of als je even met hoofdpijn op de bank wilt liggen of juist even lekker je favoriete serie wilt kijken? Een puppy kun je niet even uit zetten. Ze zijn echt heel erg druk.

Puppy’s maken alles kapot

Dat doen ze. Ze weten niet waar ze wel in mogen bijten en waar niet in. Ze onderzoeken alles met hun mond en ze hebben vlijmscherpe tandjes. Dus ja puppy’s maken echt veel dingen kapot. Hoe goed je ook opruimt en probeert alles te managen. Het gebeurt zeker dat er iets kapot gaat. Paika toen ze nog pup was heeft kapot gemaakt: schoenen, DVD’s (hadden we toen nog), afstandsbediening, haar eigen hondenpaspoort en vast nog wel meer wat ik inmiddels ben vergeten. Lena heeft tot nu toe kapot gemaakt: de bank (tussen de kussens), een bed (onderkant bekleding er af getrokken), een boek, slippers en een hemd. Nou ja je snapt het idee vast wel. Er gaan dingen stuk!

Je moet een pup alles nog leren

Je krijgt een pup niet kant-en-klaar aangeleverd. Ze moeten echt alles nog leren. Waar ze wel en niet in mogen bijten, waar ze wel en niet mogen plassen, hoe je netjes aan een riem wandelt, hoe je je gedraagt tegen medebewoners (mensen, kinderen, andere huisdieren), hoe je je rust pakt en zo verder. Alles aanleren wat jij wilt kost tijd, doorzettingsvermogen, geduld en hulp van een goede hondentrainer. Puppy’s leren ook uit zichzelf en vaak zijn dat nu juist de dingen die jij niet wilt dat ze leren. Zoals als ik de prullenbak omgooi valt er eten uit (geleerde les: prullenbak omgooien levert iets op, moet ik vaker doen). Of als ik tegen het aanrecht aanspring vind ik eten.

Puppy’s kosten veel tijd

Het lijkt zo leuk en schattig en gezellig, maar vergis je niet hoeveel tijd een pup kost. Als je de pup net hebt dan ben je niet alleen overdag met je pup bezig ook in de nacht, want jouw pup is nog niet zindelijk. Je moet er dus ook in de nacht uit. Je bent dus 24 uur per dag in de weer met jouw pup. Ja, ze slapen wel veel. Maar ze zijn ook best veel wakker en dan weten ze altijd in de problemen te komen.

LEESTIP: Een puppy is veel werk

Poep, plas, kots en haren

Je krijgt je pup niet zindelijk thuisbezorgd. Ga dus zeker uit van heel veel ongelukjes. Poep in de woonkamer (waarschijnlijk precies waar het niet goed schoon te maken is, zoals het vloerkleed), plasjes door het hele huis, haren overal en als je geluk hebt ook nog kots en diarree. Waarom wilde je ook alweer een puppy?

Puppy’s bijten

Pups onderzoeken alles met hun bek. Ze bijten overal in als ze op onderzoek uit zijn. Ook bijten ze omdat ze graag ergens op kauwen en omdat ze tandjes gaan wisselen en dat doet zeer. Om welke reden dan ook puppy’s bijten. En puppy’s weten niet waar ze wel en waar ze niet in mogen bijten en puppy’s weten niet hoe hard ze moeten bijten. Dus ja, ze bijten in jouw handen, voeten, benen, armen, neus. Maar ook op je favoriete schoenen, de afstandsbediening, jouw nieuwe iPhone. Alles moet er aan geloven. Alles is leuker om op te bijten dan het puppy bijtspeeltje dat je hebt gekocht.

Puppy’s kunnen niet alleen zijn

Niet zomaar alle pups kunnen alleen worden gelaten. Aan het begin al helemaal niet, maar je hebt ook heel veel honden die zelfs als ze eenmaal 1 jaar zijn nog steeds niet alleen kunnen blijven. Dus heb jij bedacht om 2 maanden vakantie te nemen om samen met je pup te zijn en wil je daarna weer aan het werk? Ga er niet voor 100% van uit dat het gaat lukken. Veel honden van rond 1 jaar worden herplaatst omdat ze niet alleen thuis kunnen blijven. Probeer je dus voordat je aan een pup begint te bedenken hoe je dat oplost als jouw pup niet alleen thuis kan blijven en jij moet werken.

Een puppy is voor het leven

Een pup wordt een hond en honden worden zo’n 10-15 jaar oud. Je hebt de hond (als alles goed gaat) voor zijn hele leven. Dus denk je nu dat een pup leuk is? Vindt je oude stramme honden ook leuk? Want jouw pupje wordt binnen een tiental jaren ook een senior hond. En kies alsjeblieft met je hele hart voor je pup. Het herplaatsen van honden is vaak een moeilijk proces en dat wil je jezelf en jouw hond niet aan doen.

Ze komen ook nog in de puberteit

Denk je nu dat je de puppy fase helemaal goed en zonder kleerscheuren gaat doorkomen? Hou je dan nog maar even vast. De puberteit komt er namelijk ook nog aan. En het niet voor niets dat ervaren hondenmensen bekennen dat ze hun hond wel achter het behang kunnen plakken in die gevreesde puberteitsfase.

Dat waren onze 9 redenen om geen puppy te nemen. Ben je er toch zeker van dat je een pup wilt? Lees dan zeker even de blog: “Waar koop ik een pup?”. Je kunt namelijk veel narigheid en vervelende verrassingen voorkomen door voor de juiste fokker te kiezen.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel