Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Waar koop ik een pup?

19 november
x
Wat is dit?

De kogel is door de kerk, iedereen in het gezin is om…..eindelijk mag er een pup komen! Veel mensen typen het ras in op Google wat ze zoeken en belanden op een site via bijvoorbeeld Marktplaats waar de pups zo af te halen zijn, de pup is ook nog redelijk betaalbaar! Snel bellen, joepie…we kunnen gelijk langskomen! Voor je het weet heb je in een weekendje een pup thuis! Happy end??? Voor sommige mensen wel, maar helaas voor heel veel mensen begint de grootste nachtmerrie in hun leven.

Ziek

De pup blijkt bij thuiskomst verkouden of aan de diarree of heel moe en/of lusteloos, maar gauw naar de dierenarts. Helaas uw pup heeft Parvo / Giardia / of verzin maar een erge ziekte ….. euh sorry mevrouw maar deze pup is nog maar 6 weken oud, niet de beloofde 12 weken zoals in zijn paspoort staat. U zegt dat uw pup hier in Nederland geboren is? Zijn chip staat geregistreerd in Tsjechië, Hongarije of waar dan ook….

Twijfel

Dan slaat de twijfel toe; je hebt eigenlijk helemaal geen moederhond gezien toen je de pup ging halen. Toch wel vreemd dat er tientallen nesten te zien waren van de meest uiteenlopende rassen, ook vreemd dat je binnen een uur tijd een pup had geshopt en weer terug reed in de auto naar huis…..
Bovenstaand verhaal kan zomaar een verhaal zijn dat jou is overkomen, met de beste bedoelingen heb je een pup gekocht bij een broodfokker, zonder het te weten. Om nu toekomstige pupkopers niet dezelfde fout te laten maken enkele tips waar je op moet letten bij de aankoop van een pup.

LICG

Op de website van het LICG staat veel nuttige informatie over het houden van huisdieren en ook over de aanschaf van een hond:

  • Voor de socialisatie van een pup is het belangrijkste dat de pups in huis rondlopen en kunnen kennismaken met andere dieren en kinderen
  • De fokker heeft een of hooguit enkele nesten tegelijk, en de moederhond is aanwezig
  • De honden zijn schoon en fris, levendig, onderzoekend en zonder ongedierte
  • De pups zijn niet angstig en hebben heldere ogen
  • Een goede fokker geeft enthousiast informatie en laat zijn pups enten, chippen en ontwormen voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan.

Puppychecklist

Ook is op deze website de zogenaamde puppy-checklist te vinden, hierin staat veel nuttige informatie waar je op kan letten bij het bezoeken van een fokker en bij het uitkiezen van een pup. Bijvoorbeeld:

  • Hoe reageren de pups op geluiden of op bezoek?
  • Maar ook de rol van de fokker; Ben je altijd welkom, stelt de fokker ook vragen over waar de pup terecht komt?
  • Is het koopcontract duidelijk?

Pup redden

Twijfel je? Koop de pup dan niet, hoe moeilijk dit ook is. Veel mensen denken dat ze de pup dan redden uit deze situatie, maar vergeten dat de plaats die jouw pup achterlaat weer binnen een dag is gegeven aan een andere pup. Je houdt de handel alleen maar in stand door pups bij deze mensen te kopen. Dus wees sterk en laat de pup achter, hou deze dieronvriendelijke handel niet in stand.

Auteur: Wilma Schout

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Bloginspiratie Geef koekje! x

Bloginspiratie

22 juli Door: Redactie

Je bent hondenblogger, maar waar haal je eigenlijk inspiratie vandaan? Na een blog of 10-20 begin je jezelf af te vragen; ‘Waar moet ik nu weer over bloggen’. Deze ...

Lees het hele artikel
Kong vullen Geef koekje! x

Kong vullen

20 juli Door: Redactie

Waarmee kun je het beste een Kong vullen? Er zijn ontelbare opties, maar natuurlijk delen we onze tips met je. Heb je nog geen idee wat een Kong is? ...

Lees het hele artikel
Kies de juiste visolie voor jouw hond Geef koekje! x

Kies de juiste visolie voor jouw hond

20 juli Door: Redactie

Kom jij er ook niet helemaal uit welke visolie je moet kiezen voor jouw hond? Of misschien twijfel je nog tussen zalmolie en visolie en weet je niet wat ...

Lees het hele artikel
Wat kost een hond per maand? Geef koekje! x

Wat kost een hond per maand?

18 juli Door: Redactie

Als echte Nederlanders zijn we natuurlijk enorm nieuwsgierig naar wat alles kost. Dus voor deze gezamenlijke blog, vroegen wij onze bloggers: ‘Wat kost jouw hond per maand?’. Na het ...

Lees het hele artikel