Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Waar koop ik een pup?

19 november
x
Wat is dit?

De kogel is door de kerk, iedereen in het gezin is om…..eindelijk mag er een pup komen! Veel mensen typen het ras in op Google wat ze zoeken en belanden op een site via bijvoorbeeld Marktplaats waar de pups zo af te halen zijn, de pup is ook nog redelijk betaalbaar! Snel bellen, joepie…we kunnen gelijk langskomen! Voor je het weet heb je in een weekendje een pup thuis! Happy end??? Voor sommige mensen wel, maar helaas voor heel veel mensen begint de grootste nachtmerrie in hun leven.

Ziek

De pup blijkt bij thuiskomst verkouden of aan de diarree of heel moe en/of lusteloos, maar gauw naar de dierenarts. Helaas uw pup heeft Parvo / Giardia / of verzin maar een erge ziekte ….. euh sorry mevrouw maar deze pup is nog maar 6 weken oud, niet de beloofde 12 weken zoals in zijn paspoort staat. U zegt dat uw pup hier in Nederland geboren is? Zijn chip staat geregistreerd in Tsjechië, Hongarije of waar dan ook….

Twijfel

Dan slaat de twijfel toe; je hebt eigenlijk helemaal geen moederhond gezien toen je de pup ging halen. Toch wel vreemd dat er tientallen nesten te zien waren van de meest uiteenlopende rassen, ook vreemd dat je binnen een uur tijd een pup had geshopt en weer terug reed in de auto naar huis…..
Bovenstaand verhaal kan zomaar een verhaal zijn dat jou is overkomen, met de beste bedoelingen heb je een pup gekocht bij een broodfokker, zonder het te weten. Om nu toekomstige pupkopers niet dezelfde fout te laten maken enkele tips waar je op moet letten bij de aankoop van een pup.

LICG

Op de website van het LICG staat veel nuttige informatie over het houden van huisdieren en ook over de aanschaf van een hond:

  • Voor de socialisatie van een pup is het belangrijkste dat de pups in huis rondlopen en kunnen kennismaken met andere dieren en kinderen
  • De fokker heeft een of hooguit enkele nesten tegelijk, en de moederhond is aanwezig
  • De honden zijn schoon en fris, levendig, onderzoekend en zonder ongedierte
  • De pups zijn niet angstig en hebben heldere ogen
  • Een goede fokker geeft enthousiast informatie en laat zijn pups enten, chippen en ontwormen voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan.

Puppychecklist

Ook is op deze website de zogenaamde puppy-checklist te vinden, hierin staat veel nuttige informatie waar je op kan letten bij het bezoeken van een fokker en bij het uitkiezen van een pup. Bijvoorbeeld:

  • Hoe reageren de pups op geluiden of op bezoek?
  • Maar ook de rol van de fokker; Ben je altijd welkom, stelt de fokker ook vragen over waar de pup terecht komt?
  • Is het koopcontract duidelijk?

Pup redden

Twijfel je? Koop de pup dan niet, hoe moeilijk dit ook is. Veel mensen denken dat ze de pup dan redden uit deze situatie, maar vergeten dat de plaats die jouw pup achterlaat weer binnen een dag is gegeven aan een andere pup. Je houdt de handel alleen maar in stand door pups bij deze mensen te kopen. Dus wees sterk en laat de pup achter, hou deze dieronvriendelijke handel niet in stand.

Auteur: Wilma Schout

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 januari Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 september Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 juli Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel
De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters Geef koekje! x

De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters

25 juni Door: Redactie

Wat zijn nu de 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters? Als je een kieskeurige hond hebt, zit je soms met je handen in het haar. Wij hebben speciaal voor ...

Lees het hele artikel