Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

6 tips voor een Instagram giveaway

13 februari
x
Wat is dit?

Stel je hebt al een Instagram account voor jouw hond, en je wilt graag meer volgers of je wilt jouw volgers iets cadeau doen door een giveaway (weggeefactie).

Leestip: meer volgers op Instagram

Wanneer je al een tijdje actief bent op Instagram, heb je vast zelf al eens meegedaan met zo’n weggeefactie. We delen met jou 6 tips om zelf een succesvolle giveaway te organiseren op het Instagram-account van jouw hond.

Tip 1: Fake it till you make it

Heb je nog helemaal niet zo veel volgers op Instagram en wil je toch een giveaway organiseren? Natuurlijk kun je proberen met jouw account met 80 volgers producten te ontvangen die je mag weggeven. Maar… de meeste bedrijven die je zouden willen helpen met een giveaway doen dat niet bij een account met heel weinig volgers. Je kunt dus zelf een product kopen en dit in een giveaway weggeven. Tag dan natuurlijk wel het bedrijf om hen te laten zien dat je een giveaway doet van hun producten! Je hebt dan meer kans dat dit bedrijf je later wel wil sponsoren (wanneer je 500 volgers hebt, bijvoorbeeld).

Tip 2: Benader bedrijven waar je al fan van bent

Wanneer je een bedrijf benadert om spullen te sponsoren voor jouw giveaway, is het op zijn minst slim om het bedrijf te volgen, te kennen en ook reacties op de posts van het bedrijf achter te laten. Wanneer je vanuit het niets een bedrijf vraagt om jou te sponsoren, dan heb je minder kans om een positieve reactie te krijgen. Als je al eens een foto hebt gepost van een product van het bedrijf of je laat regelmatig comments achter op posts, dan val je in elk geval meer op tussen alle aanvragen die bedrijven vaak krijgen.

Tip 3: Doe een concreet voorstel

Voor veel bedrijven is tijd kostbaar. De meeste bedrijven die actief zijn op Instagram ontvangen heel veel DM’s met aanvragen om producten te sponsoren voor een giveaway. De meeste DM’s zijn heel vaag en dus tijdrovend. Wanneer jij een concreet voorstel doet, val je op tussen de andere aanvragen. Een voorstel van een aanvraag die goed zou kunnen vallen:

“Hallo, wij zijn (naam Insta-account) en we hebben al 600 actieve volgers. Om dit te vieren willen we een giveaway organiseren. Zou u 3 stuks van hondenspeeltje X willen sponsoren in ruil voor een mention en tag? Onze giveaway bestaat uit prijzen van 3 bedrijven. De andere 2 bedrijven zijn: Y en Z. We staan ook open voor een exclusieve giveaway als dat jullie voorkeur heeft”.

Tip 4: Verzin iets creatiefs

Extra aantrekkelijk is het voor bedrijven om mee te doen met een leuke creatieve actie, waarbij ze ook echt het gevoel hebben dat hun bedrijf en product worden uitgelicht. Zo heeft het Instagram-account van Frenchies Chop en Flo (helaas niet meer actief op Instagram) wel eens giveaway-weken waarin ze iedere dag een ander bedrijf in het zonnetje zetten met een exclusieve giveaway. Zo hebben ze iedere vrijdag een giveaway en kondigen ze bij de giveaway van díe dag in hun post ook alvast de giveaways aan die er nog aan zitten te komen.

Tip 5: Zorg voor een mooie foto

Foto’s en filmpjes, daar draait het om bij Instagram. Zorg dat jouw account mooie, kwalitatief goede foto’s heeft én zorg voor een mooie foto van de giveaway. Een bedrijf dat jou sponsort voor de giveaway kun je altijd vragen om hun logo en een productfoto om jouw foto van je giveaway extra mooi in de stijl van het bedrijf te maken. Het mooiste is natuurlijk een foto van jouw hond met het product waarvoor je de giveaway doet. Ook hier kun je om vragen, vraag dan 1 extra exemplaar van het product voor jouw eigen hond. Juist ook om die mooie foto te kunnen maken.

Tip 6: Organiseer een giveaway rond een thema

Extra leuk is het om jouw giveaway te organiseren rond een thema. Dat kan zijn om te vieren dat je 500 volgers hebt, of juist rond het thema Valentijn, of omdat jouw hond jarig is. Zoek een leuk moment om de giveaway aan ‘vast te knopen’ en gebruik dit ook als thema voor de giveaway.

Heb jij al eens een Instagram-giveaway georganiseerd? Hoeveel volgers had je op dat moment, en welke bedrijven deden er mee?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

6x stijlvolle hondenmanden Geef koekje! x

6x stijlvolle hondenmanden

3 maart Door: Redactie

Niet iedere hondenmand is even stijlvol en past goed in jouw interieur. Wil je nu juist wel een mooie stijlvolle hondenmand die gewoon mooi staat? Ik heb de 6 ...

Lees het hele artikel
Waarom honden zo geweldig zijn Geef koekje! x

Waarom honden zo geweldig zijn

27 februari Door: Redactie

Dat honden geweldig zijn, dat weten wij natuurlijk heel goed anders hadden we The Dog Pen nooit kunnen oprichten. In alle informatie die je online kunt vinden over honden, ...

Lees het hele artikel
Een verzekering voor jouw hond, ja of nee? Geef koekje! x

Een verzekering voor jouw hond, ja of nee?

20 februari Door: Redactie

In Nederland zijn we gek op dingen verzekeren. We hebben een aansprakelijkheidsverzekering, een zorgverzekering (die is natuurlijk verplicht), een woonverzekering, brandverzekering, autoverzekering, inkomensverzekering, rechtsbijstandsverzekering, levensverzekering, overlijdensverzekering en zo kunnen ...

Lees het hele artikel
De allerleukste valentijnscadeaus voor de hond Geef koekje! x

De allerleukste valentijnscadeaus voor de hond

12 februari Door: Redactie

Valentijn komt nu snel dichterbij, misschien heb je nog geen valentijnscadeau voor jouw hond in huis. Geen paniek, je hoeft niet het hele internet af te struinen. Wij hebben ...

Lees het hele artikel