Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 3

18 February
x
Wat is dit?

Opeens was het alweer lesavond 3! Dit keer was ik niet zo moe en had ik er wel weer zin in.

Lees ook de blogs over: Les 1 en Les 2

Herhaling

Verrassing, we kregen dit keer binnen les!  We waren hier nog niet binnen geweest, dus ik was behoorlijk enthousiast aan de lijn.
Nou had mijn vrouwtje vanwege de temperaturen en het stilzitten met de lessen warme kleding aan, maar binnen kon de jas uit.

De baasjes gingen weer vertellen hoe het gegaan was met oefenen. Nou, bij ons ging het best goed, maar ik was nu even druk met snuffelen. We startten weer met “kleedje kijken”. Thuis ging ik regelmatig vrij vlot naar het kleedje als mijn vrouwtje begon met kijken, maar vandaag had ik geen zin. Ik was een beetje om mij heen aan het kijken en aan het snuffelen. Terwijl andere baasjes alweer verder waren, zat mijn vrouwtje maar te kijken en hopen dat ik ook kwam. Uiteindelijk mocht ze mij roepen en ging ik braaf liggen.

Spierpijn

Toen volgde de oefening weer dat mijn vrouwtje steeds iets met haar billen van het krukje kwam en ik op mijn plek moest blijven en kijken. Telkens kreeg ik dan iets als ze weer zat. Ik kan je vertellen dat mijn vrouwtje daar heel veel spierpijn van heeft gehad. Gelukkig deed ik het goed en kon ze al vrij snel blijven staan. Vanuit het staan volgde iets nieuws. Mijn vrouwtje stapte zijwaarts en weer terug of achterwaarts en terug, terwijl ik dan bleef kijken. Soms dwaalden mijn gedachten af en keek ik wat rond, maar dan keek ik toch snel weer naar mijn vrouwtje, want dan kreeg ik iets lekkers.

Focus

De volgende oefening was weer “bakje kijken”. Er zaten lekker voertjes in, maar ik moest blijven kijken naar mijn vrouwtje. Uit dat bakje pakte ze dan een voertje en dat gaf ze dan aan mij met “alsjeblieft” erbij. Ook zette ze hem na verloop van tijd tussen mijn pootjes en moest ik steeds langer kijken voor een voertje. Soms moest ik er flink van zuchten en keek ik even om mij heen, maar verder deed ik het echt wel goed.

En maar kijken

Toen kwam de staan-oefening waarbij mijn vrouwtje met de armen wijd stond met in allebei de handen een voertje. Daar mocht ik natuurlijk niet naar kijken, ik moest naar mijn vrouwtje kijken. Als ik dat goed deed kwam er een “yes” als antwoord, met een voertje met “alsjeblieft” als beloning. Ik was er weer bij gaan staan en bewoog soms wat rond. Continu de aandacht erbij houden valt echt niet mee,  maar het lukte me vrij goed. Daarna stapte mijn vrouwtje in dezelfde houding een pas of twee naar achter en moest ik haar volgen.
Ik ging toen toch even mijn eigen gang, en als mijn vrouwtje met mij mee draaide dan keek ik soms wel weer. Soms volgde ik een paar keer met een stap naar voren als mijn vrouwtje naar achteren liep, maar verder hield ik het een beetje voor gezien en vond ik mijn omgeving belangrijker. Maar hé, ik heb niet geblaft en liep ook niet naar andere hondjes toe.

Hoe vinden jullie deze oefeningen? Doen jullie dit ook wel eens met jullie baasjes? Het schijnt heel goed te zijn voor het opbouwen van een  goede band. Ik vertel jullie gauw hoe les 4 ging.

Tot de volgende keer, poot van Guus

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel