Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 4

21 February
x
Wat is dit?

Wat gaat een week toch snel. Al weer les 4 van mijn cursus op dinsdagavond.

Lees hier over les 1, les 2 en les 3.

Valse start

Ook deze keer kregen we binnen les. Wel lekker hoor, zo zonder een frisse wind of koude voeten.

Toen mijn vrouwtje het kleedje neerlegde om te starten, had ik duidelijk andere plannen met dat kleedje dan er op gaan liggen. Blijkbaar was ik nog te geprikkeld; ik deed er stoute dingen mee. Mijn vrouwtje probeerde het kleedje weg te halen, maar dat viel niet mee.
Ze ging uiteindelijk op haar krukje zitten en keek naar een plek voor haar op de grond in de hoop dat ik daar dan ging liggen, maar nee.

Degene die de les gaf kwam erbij. Hup, kleedje op de grond, en zij ging er met haar voeten op staan zodat ik er niet meer mee kon donderjagen. Na even volhouden koos ik eieren voor mijn geld en ging liggen.

Uitbreiding

De oefeningen waren deels zoals we elke week doen. We begonnen dus met “kleedje kijken” en daarna blijven kijken als het vrouwtje ging staan. Toen het kwartje was gevallen bleef ik goed kijken. Daarna ging mijn vrouwtje een rondje om mij heen lopen en moest ik blijven liggen, kijken en dan kreeg ik een voertje op mijn kleedje. Dat deed ik keurig. Daarna liep mijn vrouwtje een stuk recht van mij af en kwam dan weer naar mij toe. Ook toen bleef ik keurig liggen en kijken. Op mijn kleedje kreeg ik dan weer een voertje.

Concentratie….

Vervolgens ging mijn vrouwtje weer voor mij staan met in beide handen een voertje en de armen wijd. Ik moest natuurlijk blijven kijken,  en met een ” yes” en een “alsjeblieft ” kreeg ik een voertje. Ik moest soms wat zuchten en keek  af en toe even om mij heen. Bij de volgende oefening had ik geen zin om te liggen. Mijn vrouwtje deed voertjes in een bakje dat dan eerst op het krukje dat voor mij stond werd geplaatst. Uiteindelijk werd het bakje weer voor mijn neus  gezet, waarbij ik natuurlijk niet aan het voertje mocht komen. Doordat ik was gaan staan ging het wat lastig en was ik meer aan het snuffelen en rondkijken. Mijn vrouwtje ging dus op het krukje zitten, en toen ik weer ging liggen konden we verder. Maar deze oefening ging wat moeizaam vandaag.

Nog een oefening

De laatste oefening was een loopoefening.  Mijn vrouwtje ging een paar passen naar achter lopen. Ik moest volgen en kreeg dan een voertje als ik dat deed. Dit ging best redelijk. Soms keek ik wat om mij heen om te zien of de andere honden het goed deden, maar een paar keer volgde ik netjes. Daarna ging ze indraaien als ik haar volgde, zodat we samen dezelfde kant opliepen. Ook dit lukte een paar keer. Maar ik was er duidelijk wel klaar mee. Mijn aandacht was op voor vandaag. We mochten stoppen en lekker naar huis.

Extra tips

Tip van de instructrice: het op de plaats blijven vaak oefenen. Zeker omdat ik dat op het werk ook goed moet kunnen. Vooral lang op een plek blijven vind ik moeilijk. Buiten tijdens de wandeling regelmatig even opeens naar rechts gaan, omdraaien, achteruit lopen, een rondje maken. Dit zijn leuke oefeningen om de aandacht erbij te houden en maakt het wandelen extra leuk.

Lezen jullie weer mee volgende keer? Dan is mijn laatste les al weer. Deze week maar weer goed oefenen.

Tot de volgende keer, poot van Guus 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel