Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Een nieuwe huisgenoot

25 augustus
x
Wat is dit?

Toen ik drieënhalf jaar geleden bij mijn baasjes kwam wonen, woonden er ook drie katten. Banjer, Kyra en Sofie. Als pup vond ik dat best spannend en wennen. Soms kreeg ik wel eens een tik op mijn neus en toen ik groter werd durfde ik ze best te plagen.

Van 3 naar 1

In twee jaar tijd overleden Banjer en afgelopen december Kyra. Zo bleven Sofie en ik over. Ik vond het wel best hoor. Heb nog steeds een beetje moeite om katten te snappen en ik vergeet soms dat ik veel groter ben en ook wel een beetje lomp soms. Voor Sofie was het natuurlijk anders want zij was opeens alleen en miste wel een maatje. Afgelopen voorjaar hoorde ik mijn baasjes praten over een nieuwe huisgenoot. Nou dat zou wel een grapje zijn dacht ik.

Rust verstoord

Nou het was geen grapje hoor. Mijn vrouwtje kreeg vanaf half april elke dag foto’s en filmpjes van een klein poezenbeest. Er was een nestje Ragdolls geboren bij een oud klasgenote van mijn vrouwtje die in Duitsland woont. Als snel besloot ze dat er zo’n kleintje naar ons zou komen. Ik hield mijn hart vast want mijn rust zou nu wel weg zijn.

Veranderingen

Voor dat de kleine kwam hadden de baasjes al geshopt want er moesten nieuwe krabspullen komen en speeltjes. Op 31 juli was het zo ver en reden de baasjes naar Duitsland. Ik hoefde gelukkig niet mee omdat het een flink stuk rijden was. Toen de baasjes thuis kwamen had ik wel in de gaten dat er iets was. Mijn vrouwtje liep met de reismand gelijk naar boven naar de logeerkamer waar de kleine eerst kon wennen. Maar hé, ik ben niet gek en bleef bij de deur naar de gang staan en voelde me onrustig. Want er was iets achter de deur.

Introductie

De planning was dat de kleine, ze heet trouwens Charlie Sue, eerst boven kon wennen. Later kon ze wennen aan Sofie en daarna pas aan mij. Nou daar was ik het dus niet mee eens en bleef maar onrustig. De planning werd aangepast. Na verloop van tijd kwam vrouwtje met de kleine naar beneden en hield haar vast op schoot zodat ik kon snuffelen. Ik ben niet zo subtiel en vergat een beetje dat het nog een kleine uk was van bijna 16 weken. Charlie vond het ook mega spannend. Zo deden de baasjes het een paar keer. Charlie af en toe even mee naar beneden nemen en mij laten snuffelen en dan weer lekker haar eigen plekje. Charlie bleek al snel een stoere chick, want ondanks dat ze mij best spannend vond, was ze niet heel erg bang.

Drukte in huis

Al snel had ik in de gaten dat ze bleef. Maar nu kwam de grootste uitdaging…. Een spelende en rennende kitten in de woonkamer.
Sofie was de jongste toen ik in huis kwam en was toen bijna 10 en de anderen 2 nog ouder. Ik was dus niet veel gewend aan spelen en en rennende katten omdat zij dat niet meer deden.

Nou daar kwam die kleine aap de woonkamer door sjeesen. Spelen met muizen, overal in klimmen.
Charlie moest alles ontdekken en het hele huis was een groot feest voor haar. Ik vond dat, dat niet mocht en rende er steeds naar toe. De baasjes zeiden dat ik mij er niet mee mocht bemoeiend en lieten mij dan op mijn plaats zitten als ik te druk deed. Oh wat vond ik dat moeilijk zeg. Want ze deed soms stoute dingen en stiekem wilde ik ook wel mee doen. Maar met mijn grote kop en bek boven zo’n kleine puk en er zelf achteraan rennend was volgens de baasjes niet zo’n goed idee. Charlie rende dan gauw weg maar kwam gelijk weer terug. Als ik mij inhield mocht ik wel meekijken en kreeg ik een kroel of een koekje.

Ondertussen waren Sofie en Charlie al redelijk aan elkaar gewend. De eerste periode sliepen ze apart en samen beneden als de baasjes thuis waren. Als de baasjes en ik weg waren konden ze ook samen op de boven verdieping. Ze zijn nog geen vriendinnen maar vinden elkaar in ieder geval aardig.

En hoe gaat het nu?

Op het moment van typen woont Charlie drie weken bij ons en ligt achter het vrouwtje op de stoel terwijl ze mijn blog typt.
Ik vind Charlie best grappig en wen steeds meer dat ze rondloopt en speelt. Soms kriebelt het en wil ik op mijn manier mee doen of kom met haar muis aan zetten. Als ik te ruw doe of in de bemoei modus schiet word ik terug gevloten. Ik weet dat de baasjes alles regelen maar soms voel ik mij wel een beetje de manager;)

Als ’s morgens de baasjes beneden komen met de poezen, dan loop ik eerst op Charlie af. Charlie vindt dat geloof ik iets minder leuk omdat ik dat niet al te subtiel doe.
Ze is nog niet bij me gaan liggen. Maar daar ben ik wel blij om stiekem want ik hou er eigenlijk niet zo van. Sofie doet het soms wel eens op gepaste afstand op mijn kussen of in mijn mand en de vorige katten ook wel eens.
Ik lig liever alleen of soms dichtbij de baasjes maar niet dat geplak bij elkaar hoor.
Ook laten de baasjes Charlie en mij niet samen als ze bijv even weg moeten. Ze zijn bang dat ik Charlie misschien pijn kan doen en Charlie in de woonkamer zonder toezicht is ook niet zo heel verstandig. Al dat geklim en geklauter.

Nou er volgens vast nog vele avonturen met Charlie erbij.
Hebben jullie ook wel eens een nieuwe huisgenoot gekregen en hoe ging dat dan?
Tot de volgende blog, poot Guus

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Varen met Guus Geef koekje! x

Varen met Guus

28 juni Door: Goldendoodle Guus

Net als elk jaar is juni de maand dat ik samen met de baasjes op vakantie ga met onze boot. Helaas is poes Kyra afgelopen december overleden dus poes ...

Lees het hele artikel
Guus is een prikkelgevoelige hond Geef koekje! x

Guus is een prikkelgevoelige hond

23 april Door: Goldendoodle Guus

Wist je dat wij honden de hele dag door prikkels opdoen? We horen ruiken en zien van alles. Dat slaan wij allemaal op. Door bijvoorbeeld te rusten of te ...

Lees het hele artikel
Wat trek jij aan vandaag? Geef koekje! x

Wat trek jij aan vandaag?

6 december Door: Goldendoodle Guus

Nou wat een gekke vraag zeg. Ik ben een hond en ik hoef met mijn vacht geen kleding aan. Heel soms doet mijn vrouwtje mij wel eens een bandana ...

Lees het hele artikel
Guus zijn favoriete Instagram accounts Geef koekje! x

Guus zijn favoriete Instagram accounts

11 oktober Door: Goldendoodle Guus

Zitten jullie ook zo vaak op Instagram? Mijn vrouwtje en ik vinden het heerlijk om daar rond te neuzen. Nieuwe foto’s en filmpjes checken van onze volgers, posten van ...

Lees het hele artikel