Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 1

11 February
x
Wat is dit?

Sinds september vorig jaar ben ik niet meer naar de hondenschool geweest. Het werkte voor zowel mij als mijn vrouwtje niet goed. Ik raakte zo gespannen en opgewonden van alle honden, dat ik niet echt in staat was om de les goed te volgen. We hebben samen de puppy- en jonge hondenles gevolgd en er ook best wat geleerd natuurlijk, maar niet op een ontspannen manier. Daar misten we de juiste begeleiding in bij deze school.

Nieuwe kans

Nadat mijn vrouwtje in het najaar samen met mij wat individuele lessen had gevolgd bij een andere hondenschool, was het tijd voor een nieuwe kans. Ik was tenslotte alweer iets ouder en wijzer. Ook wordt er op deze hondenschool anders les gegeven. Degene die de individuele lessen had gegeven, gaf ons de tip om deze cursus te gaan volgen.

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen

De les bestaat uit 5 dinsdagen met in totaal 6 honden. Hij wordt niet gegeven op het gras, maar onder een afdak op een rustige plek.
Nou, ik kwam blaffend aangelopen en vroeg me af wat we gingen doen. Ook zag ik natuurlijk andere honden en baasjes. Mijn vrouwtje moest mijn geblaf negeren en we gingen in een kring zitten. De baasjes op een laag krukje en wij erbij. Mijn vrouwtje nam wat afstand zodat ik niet te dichtbij de andere honden was.

Ik was druk aan het snuffelen want ik rook natuurlijk van alles. De baasjes moesten ondertussen zichzelf voorstellen en vertellen waarom ze meededen. Volgens mijn vrouwtje moeten wij meer aandacht hebben voor elkaar zodat ik minder afgeleid word.

Aan de slag

Zittend op haar krukje zat mijn vrouwtje naar mijn kleedje te kijken. Ze praatte niet, en telkens als ik ook naar het kleedje keek, dan kreeg ik daar een voertje. Het uiteindelijke doel is dat ik op het kleedje ga liggen en net als zij kijk naar het kleed. Dat is een concentratie- en focusoefening om samen tot rust te komen. Ik liep er een paar keer overheen en soms keek ik even. Maar verder vonden we het allebei maar lastig. Dat komt dan blijkbaar doordat de concentratie van mijn vrouwtje op dat moment niet voldoende is.

Omdat het zou koud was, deden we per tweetal een loopoefening. Elkaar passeren, waarbij de baas dan tussen de eigen hond en de andere baas liep. Nou, dat ging me vrij goed af, en ik keek een paar keer netjes.

Voertjes oefening

Daarna gingen we weer zitten voor de laatste oefening. Mijn vrouwtje deed een voertje op haar hand voor mijn neus. Als ik het wilde pakken, dan deed ze haar hand dicht. Als ik dat niet deed maar naar haar keek, kreeg ik uit haar andere hand een voertje. Al vrij snel viel het kwartje, want deze oefening kende ik al. Nou kende ik hem als de “nee-oefening”, maar dat mocht niet gezegd worden. Mijn vrouwtje mocht niks zeggen, maar als ik het goed deed en een voertje verdiende, zei ze “alsjeblieft”. De lesmevrouw vertelde dat de baasjes telkens alsjeblieft gaan zeggen bij een beloning of  bij het eten geven, als een beleefdheidsvorm naar ons hondjes toe.

Ik deed de oefening zo goed, dat ik helemaal vergeten was dat er allemaal andere honden waren. Mijn vrouwtje was supertrots, en daarna mochten we lekker weer opwarmen in de auto en naar huis.

Ik heb nu al zin in les 2. Ik vond het erg leuk.
Lezen jullie dan ook weer mee? Tot gauw, poot van Guus.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel