Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wat trek jij aan vandaag?

6 December
x
Wat is dit?

Nou wat een gekke vraag zeg. Ik ben een hond en ik hoef met mijn vacht geen kleding aan. Heel soms doet mijn vrouwtje mij wel eens een bandana om of een badjas na een wat natte wandeling als ze geen zin heeft om mij droog te blazen. Natuurlijk zijn er hondjes die soms wel extra bescherming nodig hebben.

Aangezien ik geen verstand heb van mode laat ik dit onderwerp maar aan mijn vrouwtje over.

Wat trek je aan als je met de hond naar buiten gaat?

Uiteraard kleding :). Indien nodig een jas, schoenen, voertasje, poepzakjes en hup klaar voor een wandeling buiten in de buurt. Of ren je snel in joggingbroek en badslippers naar het veldje achter het huis voor het laatste rondje van de dag? Geloof me, badslippers zijn niet tof als Guus aan de lijn een andere hond ziet en daar heel graag heen wil wat aan de lijn niet mag.. Vaak loop ik in een spijkerbroek maar die zit niet meer fijn tijdens een wandeling in een stortbui (lees: koud en plakkerig om je benen). En wat als je opeens besluit naar het bos of het strand te gaan, zitten die sneakers dan nog steeds fijn? Of wat dacht je van een hondentraining in de kou op nat gras.

Mijn kledingtips voor hondenwandelingen

In dit blog deel ik mijn eigen kledingtips aan jou. Ik ben een koukleum overigens.

Broek

Normaal gesproken loop ik gewoon in mijn spijkerbroek met Guus door de buurt maar ik vind dat als het buiten koud en nat is toch minder fijn. Ik wilde daar een oplossing voor vinden maar vond de meeste outdoorbroeken oubollig en saai. Al een tijdje kwam ik op Facebook reclame tegen van een bedrijf uit Zweden. Ik twijfelde eerst of dit wel oké was. Maar na wat rondvragen bleken heel wat mensen dit bedrijf te kennen en hier ook kleding van te hebben. Revolutionrace is een bedrijf wat super toffe outdoorkleding maakt voor allerlei buitensporten. Super hip en perfect voor mijn “probleem”. Ik heb daar onlangs een broek besteld die soepel zit, warm is, waterproof is en heel veel zakken heeft. Daarnaast ook nog eens in een leuke kleur. Je kan er rustig mee op je knieën in het zand zitten of met je billen op de grond zonder dat je koud en nat wordt.

Laarzen

In het voorjaar heb ik vaak regenlaarzen aan als het nat is. Maar die zitten in de herfst of winter niet warm en de meeste regenlaarzen lopen ook niet fijn als je anderhalf uur op pad gaat. Ik heb zelf laarzen van Muck. De meeste outdoorlaarzen zijn namelijk van leer en dus niet vegan. Deze laarzen zijn gemaakt van rubber en neopreen. Het voetdeel is ook nog eens waterdicht. Het neopreen kan ook wel wat hebben maar is niet bestand tegen een diepe plas boven je enkels.
Ze zitten tevens warm en dat zegt heel wat voor iemand die het snel koud heeft. Ook lopen ze voor een lange afstand prima.
Ik draag in mijn laarzen paardrij sokken. Die sokken zijn lekker lang, zitten stevig om de kuit en zakken niet af. Ze zitten warmer en vaak hebben ze een duidelijk verschil tussen links en rechts waardoor de ondersteuning in die sokken extra comfort geeft. Geen last van schuivende of afzakkende sokken.

Schoenen

Vaak loop ik op gewone schoenen of sneakers. Ga ik naar het bos dan trek ik hoge wandelschoenen aan. Ze geven meer grip, kunnen tegen een stootje en het houdt je voeten ook nog eens droog en warm. Die ik heb zijn overigens wel van leer maar die heb ik nog van voor ik vegan werd. Ze zijn al heel wat jaren oud maar lopen zalig. In mul zand vind ik ze soms minder fijn. Misschien ligt het aan mij maar ik loop er altijd heel veel zand in ook al zijn het hoge wandelschoenen.
Overigens is het in een wandelschoen fijn om dan ook goede wandelsokken te dragen. Die hebben vaak geen rare naden, zitten vaak fijner door wat extra ondersteuning in de sok en zijn ook iets dikker als een gewone sok. hondenwandelbroek

Jas

Voor de herfst/winter heb ik een hondenjas van het merk Owney. De jas die ik heb is niet heel dik maar wel water- en winddicht, is vrij lang, heeft enorm veel zakken zodat je al je spullen makkelijk mee kan nemen, er zitten reflectie onder op de rug en op een van de mouwen  en op de rug zit een extra zak waar je een riem of dummy in kan stoppen. Mijn jas heeft ook een stevige buitenkant en kan dus goed tegen een enthousiaste hondenpoot zonder dat de stof gelijk scheurt.
Nadeel van mijn jas is dat de onderste zakken en de flap over de rits met klittenband zijn. Kleding of een sjaal blijven er snel in hangen. Ook heeft hij geen steekzakken om even je handen in op te warmen. hondenwandeling Sabine Owney jas

Handschoenen

Nu het kouder wordt zijn handschoenen wel weer erg fijn. Nadeel is dat een riem vast houden of een voertje pakken niet heel handig gaan.
In mijn jaszak zitten standaard handschoenen zonder vingers zodra het kouder wordt. Je hebt je vingers vrij om dat voertje te pakken, een poepzakje dichtknopen of de lijn vast te houden zonder dat je handen gelijk super koud worden. Ideaal met een hondentraining maar ook als je graag op pad gaat met een fotocamera. Want je kan gewoon je knoppen bedienen maar je handen blijven toch nog een beetje warm. Als het echt richting het vriespunt gaat dan doe ik dunne handschoenen aan. Zo heb ik nog wel controle over de lijn en kan ik nog steeds een voertje pakken.  Tuurlijk krijg je uiteindelijk nog wel koude handen maar met een beetje geluk ben je dan weer thuis. Wist je dat je vingers langer warm blijven met wanten? Je vingers zitten hier in bij elkaar en houden elkaar beter warm als in een handschoen waarbij alle vingers apart zitten. Nadeel is dat een want niet heel handig is als je een lijn vast moet houden. Ik doe nog wel eens de handschoenen zonder vingers aan in mijn wanten. Want mocht je de wanten even uit moeten doen dan worden je handen minder snel koud. Ik heb ook een handschoen waar een flapje aanzit. Die kan ik over mijn vingers klappen waardoor het op een want lijkt. Deze is makkelijk terug te klappen waardoor je je vingers vrij hebt. alleen de duim zit nog wel afgedekt. hondenwandeling handschoenen

Onder je jas

Meestal draag ik een vest of trui als het frisser wordt omdat ik het snel koud heb. Ben je veel buiten of sta je lang stil dan is het belangrijk om je warm aan te kleden en dan het liefst met laagjes. Een thermoshirt als basis kan dan echt fijn zijn en eventueel een thermobroek en warme sokken.

Pasjes

Veel mensen hebben hun mobiel in een hoesje waar ook een pinpas in kan. Zelf vind ik zo’n hoesje te dik, stop je minder makkelijk in een broek of jaszak en houdt minder fijn vast als ik een van de vele foto’s van Guus maak. Ik heb een heel plat hoesje waar aan de voorkant 4 openingen zitten voor bijv je pinpas en rijbewijs.
Aan de zijkant zit een ritsje om wat geld in te doen. Het is dun waardoor je hem makkelijk in je jaszak stopt.

Dit waren mijn tips.
Ik ben benieuwd of jij nog wat aan mijn tips hebt of wellicht zelf nog tips hebt?

Tot de volgende keer.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel