Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Waarom een goede puppyvoeding belangrijk is

15 December
x
Wat is dit?

Waarom is een goede puppyvoeding juist zo belangrijk? Dat vertellen we je in deze blog. Je wilt natuurlijk het allerbeste voor jouw puppy, maar door de bomen zie je waarschijnlijk het bos niet meer als het om voer voor jouw pup gaat. Het kan ook zijn dat jouw pup een lastige eter is en dat je daardoor met je handen in het haar zit. Hoe dan ook, een goede uitgebalanceerde voeding voor pups is heel erg belangrijk en in deze blog lees je waarom dat zo is.

Gezond opgroeien

Jouw pup gaat in korte periode heel erg hard groeien, niet alleen lichamelijk maar ook de hersenen groeien in relatief korte tijd. Daarnaast zijn de eerste 6 maanden essentieel bij de ontwikkeling van het immuunsysteem. Goede brandstof voor het jonge puppylijf en de hersenen zijn enorm belangrijk. Een goede puppyvoeding is rijk aan calorieën en bestaat uit hoogwaardige ingrediënten die goed worden opgenomen.

LEESTIP: Puppy in aantocht wat heb ik nodig

Sterke spieren en botten

Puppy’s groeien in korte tijd veel, maar ze moeten ook weer niet te snel groeien. Een gelijkmatige groei is belangrijk. Om sterkte botten en spieren te krijgen hebben ze wel voeding nodig met de juiste voedingswaarde en de juiste ingrediënten.

Welk soort puppyvoer kies ik?

Als je jouw puppy net is huis hebt, dan krijg je waarschijnlijk het voer mee dat jouw pup bij de fokker ook heeft gekregen. Belangrijk is hier om toch eens naar de samenstelling te kijken en dit te analyseren. De eerste 6 maanden zijn cruciaal bij de ontwikkeling van de pup dus je kan niet vroeg genoeg starten met een gezonde voeding. Wil jij toch zelf liever een ander soort voer gaan geven dan heb je een aantal keuzes. Je kunt kiezen voor; puppybrokken, puppy blikvoeding, BARF of KVV. Je kunt sommige soorten voer ook combineren zoals brokken en blikvoeding. Bij iedere soort voer die je kiest is het allerbelangrijkste dat het een compleet voer is. Compleet wil zeggen dat alle benodigde vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten in goede verhoudingen in het voer zitten.

Combinatie brokken en blikvoeding puppy

De meeste mensen kiezen voor een combinatie van puppybrokken met puppy blikvoeding. Het handigste is dan om van 1 merk waar jij heel erg enthousiast over bent de puppybrokken en de puppy blikvoeding te kopen. Zo weet je dat deze 2 goed op elkaar zijn afgestemd. Het combineren van brokken met blikvoeding is niet perse nodig, maar kan wel handig zijn.

Dibaq sense puppyvoeding
Puppy Lumi met de gezonde puppybrokken van Dibaq Sense

Lastig etende pup

Soms willen pups niet heel graag eten, terwijl goed eten en voldoende voeding binnenkrijgen echt heel belangrijk is. Het kan zijn dat de pup is begonnen met wisselen, waardoor het eten van brokjes pijn doet. Wanneer je al een puppybrok en een hoogwaardige blikvoeding voor puppy’s zoals de Dibaq Sense Wet Puppy geeft, kun je tijdens het wisselen even helemaal over gaan op blikvoer. Je kunt blikvoer en brokjes ook blijven combineren en dan de brokjes weken met wat lauwwarm water voordat je ze geeft.

Goede puppyvoeding belangrijk

Zoals je hebt kunnen lezen is een goede puppyvoeding heel erg belangrijk voor jouw pup. Eigenlijk zorg je voor een goede basis voor de rest van het hondenleven. Juist die eerste 6 maanden van en puppyleven, moet jij zorgen dat je een goede puppyvoeding geeft.

Hoe kies je de juiste puppybrokken?

Welke eigenschappen heeft een hoogwaardige puppybrok precies?

  • Een hoog gehalte vers vlees aangevuld met gedehydreerd* vlees voor een hoog eiwitgehalte van de voeding.
  • Zalmolie, dit is niet alleen belangrijk voor een mooie en gezonde vacht maar ook voor de ontwikkeling van de hersenen en het leervermogen.
  • Glucosamine en chondroïtine voor een gezonde ontwikkeling van de botten en gewrichten.
  • Koolhydraten geven energie en voedingsvezels. Bij voorkeur koolhydraten uit groenten en (zoete) aardappel en niet van graanafval.
  • Conserveermiddel is afkomstig van een natuurlijke bron zoals vitamine C en rozemarijn.
  • Alle benodigde vitaminen en mineralen in de juiste hoeveelheden en percentages.
  • Gestoomd op een lage temperatuur zodat al deze goede voedingsstoffen bewaard blijven
  • Ingrediënten die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie, deze zijn veel voedzamer en dus zeker geen afval.

* gedehydreerd vlees is op een veel lagere temperatuur gedroogd dan gedroogd vlees, waardoor alle voedingsstoffen zo veel mogelijk bewaard blijven.

Dibaq Sense puppyvoeding

De puppybrokken van Dibaq Sense voldoen aan alle bovenstaande eisen en wat ook nog eens heel fijn is, de brokjes zijn een mooi formaat voor puppy’s en ze worden ook nog eens heel graag gegeten. Ook is er van Dibaq Sense blikvoeding speciaal voor pups. Zo kun jij brokjes en natvoer afwisselen.

Dibaq Sense graanvrij kan je online bestellen bij YDOLO of vind je terug in de volgende dierenspeciaalzaken

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel