Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Terugblik op 2018

21 December
x
Wat is dit?

Wat een geweldig jaar is 2018 voor The Dog Pen. Nu de kerstdagen en Oud & Nieuw voor de deur staan, is ook voor ons de tijd aangebroken om terug te blikken op 2018. Lees je mee wat er voor The Dog Pen allemaal is gebeurd in 2018 en hoe we dit jaar gaan afsluiten?

Een platform voor hondenbloggers

In 2018 werd het idee voor The Dog Pen geboren. Een blog over honden, dat zou al geweldig zijn.
Wat we vaak zien bij andere bloggers zijn de volgende problemen:

  • writer’s block
  • gebrek aan inspiratie
  • eenzaamheid (je zit altijd alleen achter je computer)
  • niet altijd heel veel kunnen schrijven (eeuwige zoektocht naar gastbloggers)

Het idee voor een platform met hondenbloggers was geboren. Op die manier heb je een groep mensen die samen aan een mooie blog bouwen.

Jaar van de hond

In de Chinese astrologie is 2018 het jaar van de hond. Aangezien de Chinese jaartelling een twaalfjarige cyclus heeft, was het laatste jaar van de hond in 2006, en het volgende jaar van de hond pas weer in 2030. We hadden dus geen beter jaar kunnen kiezen voor de oprichting van de The Dog Pen.

Van idee tot website

Op zoek naar een goede partner voor het realiseren en ontwerpen van dit platform, zijn we bij Stuurlui uitgekomen, en wat een match. Door het aanstekelijke enthousiasme van Hans van Stuurlui werd ons plan in een prachtig concept gegoten en vertaald naar een geweldig mooie website.

Op zoek naar de eerste blogger

Natuurlijk zijn we ook direct na het ontstaan van het idee gaan zoeken naar een eerste hondenblogger. Een hondenbloggersplatform zonder bloggers is natuurlijk erg lastig!

Gelukkig kenden we Nacho Muchacho al en hebben we gevraagd of we ons idee mochten voorleggen aan Denise. Dat vond ze een goed idee, en zo zaten we niet veel later op het terras in Woerden te overleggen over The Dog Pen. Nacho zou een nieuw broertje gaan krijgen, dus dat waren meteen 2 honden in the pocket!

Instagram

Vanaf het eerste begin van het idee, of eigenlijk het moment waarop de naam definitief was (en de merknaam en logo vastgelegd in de Benelux), zijn we begonnen met ons Instagram account. In het begin deelden we alleen Stockfoto’s van verschillende honden, maar al snel kregen we meer volgers. De meeste bloggers hebben ons gevonden via Instagram. Eigenlijk hadden we al bloggers die klaar waren om te beginnen nog voordat de website online was. Je vraagt je vast af wie de eerste 4 hondenbloggers waren!

Dan gaat het snel

Toen ging het ineens heel snel. De aanmeldingen stroomden binnen, de bezoekersaantallen steen, de samenwerkingen dienden zich aan. Alles wat we voor ogen hadden was ineens realiteit. Met een besloten Facebookgroep voor de bloggers leerden zij elkaar steeds beter kennen en ontstond er een leuke hechte groep hondenliefhebbers. Wat een heerlijk gevoel. We hebben zelfs een bloggers-stop gehad en een fotoshoot in Rotterdam. Zo veel mooie momenten om op terug te kijken.

Plannen voor 2019

Voor 2019 zijn er heel veel ideeën en plannen. We gaan nog meer mooie blogs schrijven met onze hele groep. Dat is nu eenmaal wat we graag doen: verhalen vertellen over onze honden. Natuurlijk willen we ons in 2019 nog meer laten zien. Zo gaan we een op een aantal hondenevenementen aanwezig zijn met een stand met onze bloggers om te vertellen over The Dog Pen.

Voor de lezers

Natuurlijk gaan we er voor om mooie, leuke en inspirerende blogs te schrijven juist ook voor jou als lezer. Verder gaan we even puzzelen of we een mooie weggeefactie kunnen doen, misschien zelfs wel maandelijks, of juist 1 hele grote op de dag van de hond, bijvoorbeeld. Hoe dan ook wij weten zeker dat 2019 hét jaar wordt van The Dog Pen.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel
De werking van probiotica (tegen krabben en jeuk) Geef koekje! x

De werking van probiotica (tegen krabben en jeuk)

25 October Door: Redactie

Krabben. Nagenoeg iedere hond doet dit wel eens om de frustratie van jeuk te lijf te gaan. De één vaker dan de ander. Aangenomen dat deze jeuk bij jouw ...

Lees het hele artikel
Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht! Geef koekje! x

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht!

27 September Door: Redactie

Je hebt wellicht al eens gehoord over het gebruik van cannabis (hennep) in natuurlijke behandelingen voor honden. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de ...

Lees het hele artikel
De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 January Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel