Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Sorry, weer een tijd niet geblogd...

14 April
x
Wat is dit?

Weet je wat nu het leuke is van een bloggersplatform? Samen zijn we sterk! We zijn inmiddels met 29 actieve hondenbloggers. Dat wil zeggen dat er altijd wel iemand aan het bloggen is. Ben je alleen als blogger, dan lijkt het wel alsof je nooit genoeg tijd hebt om genoeg blogs te schrijven en online te plaatsen.

Help, ik blog niet genoeg

Zoals we eerder al eens aanhaalden in de blog ‘Hoe word je een hondenblogger?’ is het niet altijd makkelijk om steeds nieuwe inspiratie te vinden, tijd te maken en zin te hebben om veel te bloggen. In deze blog schreven we het volgende over de voordelen van een blogplatform als The Dog Pen:

Daarnaast is een groot voordeel van een blogplatform dat je niet perse iedere dag of iedere week een nieuw item hoeft te plaatsen. Het grootste probleem waar de meeste bloggers tegenaan lopen is writer’s block. Na een tijd zeer regelmatig schrijven, lukt het ineens niet meer. Geen zorgen! Door samen te werken op een platform kun je altijd hulp vragen als je om onderwerpen verlegen zit, en omdat je met een groep andere bloggers werkt, is er altijd iemand die een nieuwe blog online plaatst. Dat is dus minder druk op jouw schouders om dat verhaal er uit te krijgen. Veel relaxter werken ook: heb je inspiratie, dan schrijf je er op los. Is er even niets, geen probleem, dat komt vanzelf weer.

Nog steeds denken ook onze bloggers vaak dat ze te weinig bloggen. In een nieuwsbrief die we vandaag naar onze bloggers stuurden, schreven daar het volgende over:

Lief dagboek

Misschien hadden jullie vroeger ook een dagboek waar je in schreef, ik in elk geval wel! Dagboeken vol heb ik geschreven toen ik nog een tiener was. Als je de dagboeken dan nog eens naleest, begon bijna iedere nieuwe ‘post’ met ‘sorry dat ik zo lang niet heb geschreven, maar ik was heel druk met…’ Nu is bloggen natuurlijk ook een soort ‘dagboek’, maar dan online. Hoewel bloggen inmiddels al veel ruimer is en je echt niet iedere dag hoeft te schrijven. Nu merk ik dat de meeste bloggers zich toch een beetje opgelaten voelen over lang niet schrijven. Don’t worry! Je blogpost beginnen met ‘sorry dat ik zo lang niet geschreven heb’ hoeft echt niet, hoor! De lezer is vergevingsgezind en komt vaak met name zelf een stukje informatie bij ons weghalen. Die kan het dan niets schelen of je nieuwe blog er snel was of dat er veel tijd tussen de 2 blogs heeft gezeten.

Hoe doen andere bloggers dat?

Als je een snelle Google search doet op ‘lang niet geblogd’, dan zie je dat er toch best veel bloggers zijn die zich in blogs verontschuldigen voor het lange tijd niet bloggen. Ook zijn er bloggers die juist in een blogpost uitleggen waarom ze lange tijd niet bloggen. Maar het grote nadeel van het idee hebben dat er iets móet gaan gebeuren en het liefst in een bepaalde frequentie… je raadt het al. Niet zo goed voor je creativiteit. Daar waar bloggen een leuke manier is om jouw verhalen, mening en ervaringen te delen, is het verplicht moeten schrijven weer niet zo leuk.

Regelmatig bloggen

Wil je liever gewoon ontspannen bloggen? Laat de druk van moeten bloggen los. Komt er een leuk blogonderwerp in je op? Schrijf het idee ergens op als je geen tijd hebt om het meteen helemaal op te schrijven. Heb je wel tijd en voel je inspiratie? Ga er dan lekker voor zitten en bloggen maar! Je zult zien, met minder stress en druk op het moeten bloggen gaat het veel fijner. Ben jij niet iemand waar de inspiratie zo komt binnenvallen? Dan kun je natuurlijk ook 1 of 2 momenten in de week vrijmaken speciaal om te bloggen. Maak je hoofd leeg, kijk of je nog ideeën had opgeschreven voor onderwerpen, en schrijven maar. Wat voor jou het beste werkt kun jij alleen bepalen. Heel veel druk en stress werkt in elk geval voor niemand fijn.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel