Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hoe word je een hondenblogger?

1 June
x
Wat is dit?

Er zijn bloggers over van alles en nog wat, je hebt beautybloggers, fashionbloggers, lifestylebloggers, fitbloggers en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hoe word je nu een huisdierblogger? Belangrijker nog hoe word je een hondenblogger?

Ten eerste heb je op zijn minst 1 hond nodig en het talent en de inspiratie om over jouw hond te schrijven. Wil je eenvoudig beginnen op een professioneel blogplatform speciaal voor hondenbloggers? Vul dan het aanmeldformulier in van The Dog Pen en meld je vandaag nog aan als hondenblogger. Wie weet heb je jij het in huis om 1 van de vaste bloggers te worden hier op The Dog Pen.

Een hondenblog beginnen

Wil je liever zelf een blog beginnen over alleen jouw hond? Dan heb je een domeinnaam nodig en een eigen website. Je kunt natuurlijk ook via www.blogger.com een blog beginnen. Dit is een stuk laagdrempeliger en je kunt meteen uittesten of het bloggen over jouw hond echt iets voor jou is. Het nadeel is dat je via Blogger geen eigen domeinnaam hebt voor jouw blog. De naam van je blog wordt in de URL altijd gevolgd door .blogspot.nl. Ga je toch direct voor een eigen domein? Dan moet je jouw domeinnaam registreren, een hostingpakket koppelen aan je domeinnaam en een website maken of laten maken.

In WordPress kan je zelf een blog bouwen, je hebt heel veel templates waar je zelf mee aan de slag kan en je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Heel veel goede tips over bloggen vind je op de pagina Blogaholic, deze blog (hoe kan het ook anders) is erg compleet als je meer zou willen leren over het beginnen met bloggen.

Zie je het toch niet zitten om zelf aan de slag te gaan met WordPress dan zijn er altijd bedrijven te vinden die voor jou een website kunnen bouwen. Bedenk je wel dat er een flink prijskaartje kan hangen aan het laten ontwerpen en bouwen van een op maat gemaakte blogwebsite. Wanneer je op zoek gaat naar een bedrijf, vraag dan offertes op én maak duidelijke afspraken. Je zult niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die wordt opgelicht door zogenaamde website bouwers. Bedenk ook van tevoren welk budget je wilt uittrekken voor het (laten) maken van jouw blog.

Geld verdienen als hondenblogger

Wanneer je denkt dat jouw blog meteen een grote bron van inkomsten gaat zijn, dan zit je er flink naast. Het beginnen van een blog moet vanuit passie en liefde voor jouw hond en schrijven zijn. Denk je dat het grote geld meteen komt binnenrollen dan ben je er waarschijnlijk vrij snel weer zat van en dan is het zonde om de tijd en energie in de blog te hebben gestoken. Misschien wil je dan liever dat jouw hond instafamous wordt en ga je eerst met Instagram aan de slag. Dat kan helemaal gratis en is een stuk laagdrempeliger dan een hele blog maken.

Schrijven, schrijven, schrijven

Mocht je nu nog steeds vastberaden zijn om honden blogger te worden lees dan verder.
Zorg dat je veel schrijft, hoe meer je schrijft hoe meer je leert hoe je moet schrijven. Lees boeken over bloggen. Zorg dat je jouw teksten opslaat, dus ook je half afgemaakte verhalen, hersenspinsels en andere ideeën voor blogposts. Voel je ook vooral niet overweldigd door alle blogs die er al zijn. Jouw hond en jouw kijk op de wereld is altijd uniek. Je hebt dus altijd genoeg inspiratie en onderwerpen om over te schrijven en je bent nooit een kopie van een andere blogger. Dat is ook 1 van de tips zorg dat je originele en unieke teksten schrijven. Iemand anders zijn werk kopiëren is niet alleen geen goed idee, maar ook niet legaal.

Ga leuke dingen doen met je hond

Zonder jouw hond geen blog. Onderneem samen leuke dingen zoals wandelen, het bezoeken van hondenevenementen, deelnemen aan gezamenlijke wandelingen met de rasvereniging bijvoorbeeld of ga eens naar een hondenspeeltuin of de snuffeltuin. Misschien ga je wel een leuke cursus of training doen met jouw hond. Ook binnen kan je leuke dingen doen samen, zoals hersenwerkjes, puzzels of verstopt snoepjes of speeltjes in huis. Door samen veel nieuwe dingen te ondernemen heb je altijd genoeg inspiratie voor het schrijven van artikelen.

Niet alleen over jouw hond

Er zijn ook bloggers die wel een hond hebben, maar het onderwerp van de blog is niet de hond. Een voorbeeld hiervan is de lifestyleblog www.ikbenirisniet.nl. Beagle Ollie komt wel regelmatig voor in de blogs, maar Ollie is niet de ster van de blog, dat is Iris zelf. Hoewel de titel je (bijna) doet twijfelen. Ook de beautyblog www.beautyspots.nl van Natasja gaat eigenlijk niet over haar Dalmatiër Benthe, maar Benthe maakt natuurlijk wel een groot onderdeel uit van haar leven en haar blog. Zo is de naam Beautyspots een verwijzing naar de gevlekte Benthe.

Wel de lusten niet de lasten?

Wanneer je blogger wordt op een blogplatform zoals The Dog Pen, dan heb je wel de lusten en niet de lasten. Wat bedoelen we daar nu mee? Je hebt al een kant-en-klaar platform waar je direct kunt beginnen met schrijven. Jouw hond krijgt een volledige eigen pagina met een inlog optie. Je kunt dus direct beginnen met bloggen. Naast een mooie website en een geweldig leuk platform, zijn er regelmatig meetings waarbij jouw hond professioneel op de foto wordt gezet zodat je altijd actuele foto’s hebt. Daarnaast heb je meteen de kans om de andere bloggers te ontmoeten en heb je samen met andere hondenliefhebbers een leuke dag.

Daarnaast is een groot voordeel van een blogplatform dat je niet perse iedere dag of iedere week een nieuw item hoeft te plaatsen. Het grootste probleem waar de meeste bloggers tegenaan lopen is writersblock. Na een tijd zeer regelmatig schrijven, lukt het ineens niet meer. Geen zorgen! Door samen te werken op een platform kun je altijd hulp vragen als je om onderwerpen verlegen zit, en omdat je met een groep andere bloggers werkt, is er altijd iemand die een nieuwe blog online plaatst. Dat is dus minder druk op jouw schouders om dat verhaal er uit te krijgen. Veel relaxter werken ook, heb je inspiratie dan schrijf je er op los. Is er even niets, geen probleem, dat komt vanzelf weer.

Zou jij een blog willen schrijven over jouw hond? Of misschien heb je al een blog, deel deze in de comments.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel