Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Review PLAY hondenspeelgoed

13 March
x
Wat is dit?

PLAY hondenspeelgoed review, wat zijn mijn ervaringen? Ik heb het geluk dat ik voor Hondjekoek.nl de teksten voor alle PLAY speeltjes heb geschreven. Zonder de producten daadwerkelijk in handen te hebben, gaat dat niet. Ik heb dus alle PLAY hondenspeeltjes gezien, vastgehouden, er in geknepen en mijn eigen honden hebben er ook al heel veel getest.

In de blog ‘de leukste ananasspeeltjes voor de hond’ staat ook 1 speeltje van PLAY.

Ervaring PLAY hondenspeeltjes

Ik ga in deze blog dus al mijn ervaringen delen met de PLAY hondenspeeltjes. Op dit moment heb ik 2 honden die PLAY hondenspeelgoed hebben. Ze vinden de PLAY speeltjes zelfs zo leuk, dat ze er inmiddels al een aantal van mijn bureau hebben gepikt terwijl ik productteksten aan het schrijven ben. Even een kop thee pakken en hop weg speeltje. Dat geeft in elk geval aan hoe aantrekkelijk de speeltjes zijn voor honden.

P.L.A.Y. of PLAY?

De merknaam is P.L.A.Y. dat is een afkorting van; Pet Lifestyle And You. Wat samen het Engelse woord play oftewel spelen spelt. Op zich grappig bedacht maar niet echt handig. De website van P.L.A.Y. in Amerika is dan ook www.petplay.com. Want PLAY was vast al bezet. Maar ga jij maar eens zoeken op pet play. Euhm, pardon? Niet echt de afbeeldingen die je wilt zien als je naar hondenspeeltjes zoekt. De originele naam is dus P.L.A.Y. met alle puntjes er tussen, maar ik gebruik voor het gemak in deze blog PLAY. Probeer maar eens een aantal keren achter elkaar P.L.A.Y. te typen. Niet te doen.

PLAY Collecties

De PLAY hondenspeeltjes worden uitgebracht in collecties. Zo bedenken ze 1 thema en rond dit ene thema zijn er 5 verschillende speeltjes. De speeltjes die op de foto boven de blog staan, zijn allemaal uit de American Classic Collectie. Deze bestaat uit typisch Amerikaans eten en drinken zoals een milkshake, een hamburger, een hotdog, frietjes en een gefrituurde kippenpoot. Ik krijg er meteen trek van. Er zijn wel 23 collecties x 5 speeltjes, dat zijn 115 verschillende hondenspeeltjes.

PLAY hondenspeelgoed review

Ik ga in deze blog geen 115 verschillende reviews typen, dat wordt een beetje veel. Wel zal ik een aantal speeltjes uitlichten die mijn honden hebben en waar ze graag mee spelen. Verder probeer ik het PLAY hondenspeelgoed in een aantal verschillende rijtjes te zetten. De leukste voor kleine honden, de leukste voor hele grote honden, mijn favorieten enzovoorts. Deze lijstjes zijn gebaseerd op mijn eigen bevindingen, hoe zien de speeltjes er uit? Hoe klinken ze? Welke maat zijn ze? En wat is mijn ervaring. Hoe leuk denk ik dat honden de speeltjes vinden. Hopelijk kun je op die manier beslissen welk speeltje jij voor jouw hond gaat uitproberen.

PLAY hondenspeeltje Giraffe review
De PLAY Giraffe is een grappig speeltje met een ingenaaide bal en bewegende benen.

PLAY voor de hond

Hoewel de PLAY hondenspeeltjes allemaal verschillend zijn, zijn er een aantal kenmerken die ze allemaal met elkaar gemeen hebben. Deze eigenschappen zet ik voor je op een rij:

  1. De buitenzijde bevat 2 lagen stof voor extra stevigheid
  2. Alle naden zijn dubbel gestikt
  3. De speeltjes worden met zorg handgemaakt
  4. De gebruikte verfstoffen zijn azo-vrij en daardoor veilig voor de hond
  5. Het vulmateriaal is gemaakt van gerecyclede plastic flessen
  6. De speeltjes kunnen in de wasmachine op 30 graden en zelfs in de droger
  7. De speeltjes voldoen aan strenge kwaliteitseisen, dezelfde eisen die gelden voor baby- en kinderspeelgoed
  8. Ze zijn wel sterk maar niet gegarandeerd onverwoestbaar
  9. Ze maken geluid van piepen tot kraken, van krinkelen tot giechelen en van grunten tot toeten

Review PLAY hondenspeelgoed Taxi

Het allereerste speeltje wat ik ooit heb gekocht van PLAY is de PLAY Taxi. De officiële PLAY naam is: New Yap City Taxi. Dit speeltje lijkt precies op een New Yorkse taxi. Over dit speeltje schrijf ik hier uitgebreide review. Wat mij verbaasde toen ik het speeltje binnenkreeg is hoe stevig het is. Het is een pluche speeltje wat heel erg goed gevuld is. De taxi blijft ook gewoon stevig staan als je hem neerzet. Dat komt door de bijzondere pieper. Meestal zijn piepjes in hondenspeeltjes zo’n klein rond plastic ding wat de meeste honden ook als eerste uit het speeltje willen peuteren om meteen kapot te maken. In de PLAY taxi zit een groot rechthoekig ding wat plat is en de hele pieper is. Dat maakt ook dat de taxi zo stevig staat.

PLAY hondenspeelgoed Taxi review
Mijn ervaring met de PLAY taxi: een stevig speeltje met een hele aparte platte pieper die heel lang heel blijft

2 jaar en 3 honden later nog steeds heel

De PLAY taxi is inmiddels alweer 2 jaar oud, er hebben 3 honden mee gespeeld. Hij heeft buiten in de regen gelegen, er is in gebeten, mee gegooid, over heen gerold en de Taxi leeft nog. Nu weet ik natuurlijk niet of het speeltje met jouw hond ook zo lang was mee gegaan, maar dit is mijn ervaring. De 3 honden die er mee gespeeld hebben zijn: Lola (35 kilo Dalmatiër x Bordeaux Dog), Lena (van pups af aan, ze weegt nu 18 kilo) en Lumi (ook sinds hij als pup hier is komen wonen en hij weegt nu 20 kilo). Ik ben zeker en vast enthousiast over de Taxi en mijn honden ook.

Mijn oordeel over de PLAY Taxi

Mijn uiteindelijke oordeel over de PLAY Taxi is dat het een geweldig hondenspeeltje is. En ik vind, gezien de lange levensduur en de hoeveelheid plezier die de honden met het speeltje hebben, de prijs ook erg goed. De PLAY taxi kost iets meer dan 10 euro, eigenlijk een koopje dus.
Mijn eindoordeel? 4,5 van de 5 sterren. De PLAY New Yap Taxi kun je online bestellen en kost € 10,50 review play hondenspeelgoed 4,5 sterren


Mijn top 5 favoriete PLAY speeltjes

Als ik mijn ultieme top 5 PLAY hondenspeeltjes moet geven, is dat wel erg lastig. Er zijn namelijk zo veel leuke PLAY speeltjes. Ieder speeltje is weer verrassend anders dan de vorige. Mijn favoriete 5 speeltjes zijn geschikt voor middelgrote tot grote honden. Als ik echt moet kiezen dan zijn mijn 5 favorieten:

PLAY favoriet cola
Nummer 1: de Good Boy Cola, mijn favoriet van al het PLAY hondenspeelgoed

1. Good Boy Cola

De Good Boy Cola is mijn nummer 1 PLAY speeltje. Waarom? Het is zo mooi gemaakt en supergrappig voor jouw hond om mee te spelen. Als je het speeltje koopt lijkt het exact op een blikje cola, maar het blikje kan open en dan komt er een straal cola uit (van pluche stof natuurlijk) met een piepbal ingenaaid. Geniaal! Dus ja. de PLAY Good Boy cola is mijn favoriete PLAY speeltje.
De Good Boy Cola bestel je online en kost € 13,50

2. Cozy Campfire

De Cozy Campfire staat op nummer 2, waarom? Het kampvuur is onderdeel van de Camp Corbin Collectie. De hele collectie is een eerbetoon aan de overleden kantoorhond en speeltjestester van PLAY. Zijn favoriete bezigheid? Lange trektochten maken en kamperen in de natuur. Met die gedachte hebben ze 5 prachtige en originele speeltjes ontworpen voor avontuurlijke honden. Waarom het kampvuur favoriet is uit deze collectie? Gewoon omdat het een bijzonder speeltje is, het lange zachte pluche, de knisperende houtblokken en de piepende vlam.
De PLAY Cozy Campfire bestel je online voor € 13,50

PLAY hondenspeelgoed top 5 nummer 2
Nummer 2: Cozy Campfire een hondenspeeltje in de vorm van een kampvuur

3. Sassy Sunflower

De Sassy Sunflower heb ik gekocht voor hondenvriendin Ylva. Ik was positief verrast door dit speeltje. Online denk je dat het ‘gewoon’ een hondenspeeltje is in de vorm van een zonnebloem. Maar het bijzondere is dat de kop van de zonnebloem een zachte noppenbal bevat. Deze is ingenaaid in het pluche maar wel goed vast te pakken voor de hond. De steel heeft een ingenaaid flostouw en blijft mooi recht. Op nummer 3 omdat het zo’n mooi speeltje is en voor de hond helemaal geweldig omdat er zowel een bal als een flostouw in verstopt zitten.
De PLAY Sassy Sunflower kost € 12,30

4. New Yap City Taxi

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, mag de Taxi natuurlijk niet ontbreken in mijn favoriete PLAY speeltjes top 5. De andere voertuigen uit de Canine Commute Collectie zijn trouwens ook echt de moeite waard, zeker voor de grotere honden.

5. Cody the Crocodile

Op het eerste gezicht zou ik niet kiezen voor Cody the Crocodile, omdat er speeltjes zijn van PLAY die er gewoon grappiger uit zien. Maar mijn honden zijn helemaal gek van de krokodil. Eigenlijk ook niet heel vreemd, Cody is een pluche speeltje met vulling én met een verstopte bal in zijn buik. Perfect om met de poten tegenaan te slaan en zo door de huiskamer heen te crossen achter Cody aan. De achterpoten van Cody kunnen heen en weer bewegen dus je snapt het al iedere hond aan 1 kant en trekken maar. Plezier gegarandeerd.
Cody the Crocodile bestel je online voor € 14,30

Krokodil hondenspeeltje
Nummer 5: Cody the Crocodile

Dit was mijn ultieme PLAY top 5 voor dit moment. Zoals je waarschijnlijk wel kunt zien zijn dit allemaal speeltjes die geschikt zijn voor middelgrote tot grote honden. Logisch, want in die categorie vallen mijn eigen honden. Maar er zijn ook geweldig leuke PLAY speeltjes speciaal voor de allerkleinste tot kleine honden. Deze top 5 volgt hieronder.

Top 5 PLAY voor kleine honden

Welke PLAY hondenspeeltjes zijn geschikt voor kleine honden en welke zijn de allerleukste voor kleine honden? Omdat ik zelf geen kleine honden heb, geen review over het kleine hondenspeelgoed van PLAY. Wat wel? Mijn top 5 van de leukste kleine speeltjes die geschikt zijn voor kleine honden.

1. PLAY Barky Burger Mini

Omdat de American Classic Collectie van PLAY zo geliefd is, hebben ze besloten om ook voor de allerkleinste honden een mini variant te maken van alle speeltjes in de serie. Meet even goed na of de Barky Burger Mini groot genoeg is voor jouw hondje. Hij is echt maar 8 x 8 x 9 cm Dat lijkt niet heel klein, maar pak je liniaal er maar eens bij. Wat er zo leuk is aan de Barky Burger? Hij kan uit elkaar worden gehaald. De 2 piepende broodjes zitten met klittenband aan de burger vast.
De PLAY Barky Burger mini kost € 10,95

PLAY barky burger hondenspeeltje
De PLAY Barky Burger kan uit elkaar gehaald worden en dan heb je ineens 3 speeltjes!

2. PLAY Pucci’s Sandal

Iedere hond wil een eigen slipper om mee te spelen. Het liefste hou jij jouw eigen slippers heel, dat kan nu! De PLAY Pucci’s Sandal is een hondenspeeltje die als 2 druppels water lijkt op een echte slipper. De hele zool is 1 grote pieper. Je hoeft er maar licht op te drukken en de slipper laat al een ’toet’ horen. De touwtjes zijn perfect om de slipper aan rond te dragen. Mooi formaat voor kleine honden.
De PLAY slipper kun je online bestellen voor € 8,80

3. Pumpkin Toy Mini

De Garden Fresh Collectie is de tweede collectie van PLAY waar nu ook een mini variant van is. De PLAY Pumpkin Toy was erg groot (en heel leuk), met de toevoeging van de mini kan jouw kleine hond nu ook met de pompoen spelen. Of er lekker met zijn hoofd op liggen. Dat mag ook.
De PLAY pompoen mini kost € 8,50

Pompoen speeltje mini
Nummer 3: de pompoen in de maat mini

4. Benny’s Benedict

Uit de PLAY brunch collectie is dit egg’s benedict speeltje. Net zoals de Barky Burger kan de Benny’s Benedict uit elkaar worden gehaald. Het eitje waar een kleine piep in zit kan van het broodje met bacon afgehaald worden. Het broodje heeft 1 hele grote pieper en de bacon knispert als je er aan zit.
PLAY Benny’s Benedict kost 11,50

PLAY hondenspeeltje eggs benedict
Nummer 4 voor kleine honden de Eggs Benedict

5. Lola the Ladybug

Onze nummer 5 PLAY speeltjes voor kleine honden is Lola de Ladybug oftewel het lieveheersbeestje. De voelsprieten en de vleugels die helemaal open kunnen zijn perfect om Lola aan rond te slepen. De vleugels krinkelen ook nog eens. In haar zachte pluche lijf zit nog een pieper verstopt. De Ladybug is een perfecte maat voor kleine honden. Ze is 12 cm lang en 6 cm hoog.
PLAY Lola Ladybug koop je online voor € 13,20


Review PLAY hondenspeelgoed paddenstoel

Na de eerste twee top 5 PLAY hondenspeeltjes is het weer tijd voor een review van het PLAY hondenspeelgoed. De PLAY paddenstoel is een van de speeltjes die Lena van mijn bureau heeft gepikt. Ik snap ook wel waarom. De officiële naam is PLAY Mutt’s Mushroom en dit speeltje bestaat uit 2 delen, die uit elkaar gehaald mogen worden. De onderkant, de steel van de paddenstoel, bevat zachte vulling en een deel van een plastic flesje voor een krakend geluid. De hoed van de paddenstoel is rond, helemaal gevuld met vulmateriaal en er zitten halfronde piepers in. Het speeltje blijft goed in elkaar zitten als ze beide delen samendrukt. Lena had al snel door dat de paddenstoel uit elkaar kan.

Mutts Mushroom
De PLAy Mutts Mushroom is een hondenspeeltje wat uit 2 delen bestaat

Handig speeltje voor 2 honden

Het leuke aan het speeltje is dat beide honden er mee kunnen spelen. In het geval van Lumi en Lena niet samen met de hele paddenstoel, maar het liefste ieder met zijn eigen deel. Na een tijdje willen ze dan toch het andere deel en ze ruilen dan om. Na een stevige speelpartij is het plastic flesje die in de steel zit een beetje verschoven, maar die zet je makkelijk terug in het gareel. De onderkant is van een witte ribstof pluche dus die wordt wel een beetje smoezelig na het spelen. Maar de speeltjes kunnen in de wasmachine.

Mijn ervaring met de Mutt’s Mushroom

De Mutt’s Mushroom is grappig omdat het uit 2 delen bestaat en door de aparte geluiden en bijzondere bijtervaring. Het bijten in het flesje vinden de honden bijvoorbeeld geweldig, maar ook het bijten in de ronde hoed van de paddenstoel vinden ze te gek.
Van mij krijgt de Mutt’s Mushroom: 4 van de 5 sterren. De PLAY Mutt’s Mushroom kost online € 11,95 reviwe 4 sterren


5 leukste PLAY speeltjes voor hele grote honden

Voor honden van extra grote rassen is het soms lastig om goede speeltjes te vinden die groot genoeg zijn. PLAY hondenspeelgoed is er gelukkig ook voor de allergrootste hondenrassen. Dit zijn de 5 leukste speeltjes speciaal voor de allergrootste honden.

1. Bettie de Yeti

Dat kan eigenlijk ook niet missen. De grote verschrikkelijke sneeuwman vrouw Bettie is het allergrootste PLAY speeltje er daarmee heel erg geschikt voor de grootste honden. Bettie heeft een lange vacht, een pluizig buikje en ze gromt, piept en krinkelt.
Bettie is online te bestellen en kost € 21,95

Yeti hondenspeeltje
De nummer 1 voor grote honden

2. Pack Leader Lantern

Uit de Camp Corbin Collectie komt deze lantaarn. Hij is echt heel groot en daardoor geschikt voor de grote hondenrassen. De lantaarn is ook perfect voor een grappige foto op Instagram omdat jouw hond de lantaarn kan vasthouden aan de bovenkant.
De PLAY Pack Leader Lantern kost € 13,20

Pack Leader Lantern
De Pack Leader Lantern is een van de grotere speeltjes van PLAY

3. Lickety Split Bus

Deze dubbeldekker uit London is het perfecte speeltjes voor alle grote honden. Hij is sterk, goed gevuld en bevat een lage pieper voor een bijzonder geluid. De platte ‘grunt’ pieper beslaat de hele onderkant van de Dubbeldekker. Hierdoor blijft het speeltje rechtop staan als je ‘m neerzet. En met zijn 18,5 cm lang is het een mooi formaat voor alle grote hondenrassen.
De PLAY Lickety Split Bus bestel je online voor € 12,50

Dubbeldekker PLAY hondenspeelgoed(1)
De Engelse dubbeldekker bus: extra groot en stevig gevuld

4. Best Day Ever Balloon

De Best Day Ever Balloon heb ik zelf ook in mijn speelgoed collectie. Mijn honden hebben er al mee gespeeld. De reden dat ik de ballon zo handig vindt voor grote honden is dat de ballon zelf enorm dik gevuld is. Zo dik dat het voor mijn eigen honden (20 kilo en 35 kilo) net te groot was om echt lekker vast te kunnen pakken en mee te spelen. Wel perfect dus voor hele grote honden. De PLAY Best Day Ever Balloon maakt onderdeel uit van de PLAY Party Collectie is dus ook een perfect cadeau voor jarige honden.
De Best Day Ever Balloon is online te koop voor € 11,50

PLAY Pawty
Op de Best Day Ever Balloon staat het woord Party geborduurd

5. PLAY Pizza

Het allereerste wat ik dacht toen ik de PLAY Pizza vasthad? Wat een groot ding. Echt bizar. Ik had van plaatjes niet verwacht dat de pizzapunt zo groot zou zijn. Het is een groot maar plat speeltje. Perfect voor grotere honden die platte speeltjes leuk vinden. De piepers, het krinkelende geluid en de verschillende structuren stof maken deze pizza extra aantrekkelijk voor iedere hond.
De Puppy-roni Pizza is te bestellen voor 14,30

Play pizza hond
De PLAY pizza, is eerder een enorm grote pizzapunt

Top 6 hondenspeeltjes voor Instagram

PLAY hondenspeeltjes zijn nu eenmaal heel erg fotogeniek en perfect te gebruiken voor grappige Instagram foto’s of reels. Als je PLAY op Instagram volgt zie je de grappigste foto’s voorbijkomen.  Hier volgt de top 6 van leukste speeltjes voor Instagram.

PLAY Camera review Instagram
Met stip op nummer 1: de PLAY Camera. Foto van @sheltieadventures op Instagram

1. PLAY Camera

De nummer 1 meest gefotografeerde en meest geposte speeltje van PLAY is de PLAY Camera. Dit speeltje in de vorm van een fotocamera heeft een katoenen flostouw als camera strap en jouw hond kan deze in zijn mond houden. Hoe grappig is dat?
De PLAY Camera kost 10,40 als je deze online bestelt

2. PLAY Milkshake

De Milkshake is een geweldig leuk speeltje met een pieper in de beker. Naast leuk natuurlijk ook heel erg fotogeniek. De PLAY Milkshake is er in mini en medium, op de foto staat de maat medium.
Online bestel je de Milkshake vanaf € 6,95
PLAY Milkshake

3. Birthday Cake

Speciaal voor jouw hond zijn verjaardag, deze Bonne-appetite Cake. De taart kan in 3 punten worden verdeeld en weer teruggezet. Iedere taartpunt heeft zijn eigen kaarsje en iedere punt ook een eigen piep.
De Birthday Cake kost € 14,95 PLAY verjaardagstaart hond

4. 3D bril

Samen een filmpje kijken gaat heel goed met deze 3D bril speciaal voor honden. Je kunt de bril opzetten voor die grappige foto en daarna kan jouw hond er naar hartenlust mee spelen. hond met 3d film bril op

5. Doggie Digits

Of we de kat kunnen betalen? Even rekenen…. Dat is duidelijk een nee! De PLAY rekenmachine heeft 1 grote platte pieper. Ongeacht waar je op de knopjes druk er komt al een geluid uit.
De PLAY Doggy Digits bestel je voor 11 euro online PLAY hippe hondenspeeltjes calculator

6. PLAY k9 Scholar

Is jouw hond geslaagd op de hondenschool? Voor de puppytraining of een andere cursus? Dat vraagt om een foto met de ‘academic cap’ van PLAY. Het kwastje van links naar rechts en hop geslaagd gooi die pet maar in de lucht. Hoewel we dit gebruik in Nederland niet kennen, kennen we het natuurlijk wel uit de films. Eigenlijk was dit een top 5, maar deze vond ik te leuk om niet toe te voegen. Op nummer 6 dus de K9 Scholar
PLAY K9 Scholar kost € 17,50

PLAY review hondenspeelgoed Scholar
Zeg zelf dit is toch een geweldig speeltje voor originele foto’s?

Mijn ervaring met PLAY hondenspeelgoed

Het is een enorme hoeveelheid tekst geworden. Hopelijk heb ik door de lijstjes, opsommingstekens en de foto’s tussendoor jouw aandacht vastgehouden. Een review schrijven over PLAY hondenspeelgoed, een merk met meer dan 115 verschillende speeltjes, dat is nogal wat. Ik heb in elk geval mijn bevindingen en ervaringen zo veel mogelijk gedeeld. Evenals de prijzen en waar je de speeltjes kunt bestellen.

Speelgoed sloper

Of jouw hond nu een sloper is of niet. Het is echt wel de moeite waard om op zijn minst 1 speeltje van PLAY zelf te testen. Jouw hond is blij en wie weet verrast dit merk jou, net zoals het mij verrast eigenlijk bij ieder nieuw speeltje. Voor de echte slopers zou ik zelf als eerste gaan voor de Taxi, de Rekenmachine  of de Lickety Split Bus. Gewoon omdat ze sterk zijn en omdat ze geen losse piepers hebben maar 1 grote platte pieper.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box Geef koekje! x

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box

19 July Door: Redactie

Hondenblogger Mindy heeft samen met haar hulphond Tynke de maaltijden van Butternut Box getest en haar uitgebreide ‘Butternut Box review‘ lees je natuurlijk hier, op The Dog Pen. Vanuit ...

Lees het hele artikel
Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel