Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Puppy opvoeden - de beste boeken

15 januari
x
Wat is dit?

De beste boeken over puppy’s

Wat zijn nu de beste boeken over het opvoeden van een puppy? Je krijgt een pup en je wilt je graag inlezen over het opvoeden van jouw puppy, puppy gedrag en wat pups nodig hebben. Maar welke boeken zijn nu het beste om te lezen en welke (soort) boeken kun je beter links laten liggen? Lees maar mee!

LEESTIP: Wat heb je echt nodig voor een puppy?

Puppy opvoeden tot stabiele hond

We gaan er voor het gemak vanuit dat je het liefste jouw pup op een goede manier wilt begeleiden een stabiele jonge hond te worden. Bij voorkeur zonder pijn, angst en intimidatie tijdens het opvoeden. Klopt dit voor jou ook? Top! Hier zijn onze aanraders.

De beste boeken over het opvoeden van jouw pup

De volgende boeken hebben allemaal als basis het omgaan met pups op een gezonde en goede manier. Wij weten zeker dat je met deze boeken goed geholpen bent en een goede basis legt voor het opvoeden van jouw pup. De rest van de informatie die in de boeken beschreven staat, daar kun jij ook zeker goed gebruik van maken. Of het nu jouw eerste pup is of dat je al jaren honden hebt.

Welkom puppy

praktische gids voor de opvoeding van jouw unieke pup

In “Welkom Puppy” vertelt Joke Monteny werkelijk alles over puppy’s en hun opvoeding. Er wordt uitgelegd waarom de dominantietheorie niet actueel is en geen goede leidraad en er worden heel veel manieren geboden om wel op een goede manier met jouw pup om te gaan. Inclusief ervaringsverhalen van andere pups die ze heeft begeleid. Er worden opvoedingshandvatten gegeven, en mythes ontkracht. Al met al een heel compleet boek wat dieper ingaat op het gedrag van pups en hoe ze te begeleiden, inclusief haalbare tips.

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 1

Elke pup een goede start

“Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans deel 1” is een geweldig boek over de start van het leven van jouw pup. Beginnend vanaf de voorbereidingen op een nieuwe pup; raskeuze helemaal tot aan 24 weken leeftijd. Omdat het boek is geschreven door een osteopaat en een hondentrainer, komen er naast alle praktische zaken, gedragszaken ook het bewegingsgestel van jouw pup uitgebreid aan bod en hoe je jouw pup zo gezond mogelijk kan laten opgroeien op lichamelijk gebied. Een handig en praktisch boek met illustraties, foto’s en verschillende oefeningen stap voor stap beschreven.

Puppywijs

het welzijn van jouw pup centraal

“Puppywijs” is prettig en overzichtelijk boek(je) met verrassend veel informatie. Een logische opbouw en eigenlijk alles komt aan bod waar je tegenaan loopt als je een nieuwe pup in huis krijgt. Ook een aanrader voor mensen die al jaren honden hebben gehad en nu weer een nieuwe pup krijgen. Dit boek bevat de nieuwste inzichten en kan zeker ook voor mensen die al langer honden hebben heel veel mooie nieuwe lessen en handvatten bieden. Het boek is mooi geïllustreerd en bevat grappige uitdagingen om meteen samen met jouw pup mee aan de slag te gaan.

Dit zijn onze 3 aanraders voor boeken over puppy’s. Er zijn vast nog meer geweldige boeken te vinden, maar je moet jezelf ook niet overladen met informatie. Dit is onze keuze van boeken op basis van actuele wetenschappelijke inzichten en het welzijn van jouw pup voorop.

Welke boeken kun je beter overslaan?

Er zijn heel veel boeken geschreven over verschillende opvoedingsmethoden voor honden: de roedelmethode, kalmerende signalen, de connectiemethode, de hondenfluisteraar enzovoorts. Wij raden je niet aan om een boek te gaan lezen over een bepaalde opvoedingsmethode voor honden als eerste richtlijn voor het opvoeden van jouw pup. Wat we zeker niet aanraden om ál deze methodes te lezen. Dan weet ik 1 ding zeker, jij weet niet meer wat nu het beste is voor jouw pup. Een concrete titel van een boek om over te slaan is: Puppy’s voor dummies, hierin staan ’tips’ die jouw pup serieuze schade kunnen toebrengen zowel fysiek als mentaal. Bespaar je de kosten en laat dit boek liggen voor de veiligheid en het welzijn van jouw pup.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 januari Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 september Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 juli Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel
De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters Geef koekje! x

De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters

25 juni Door: Redactie

Wat zijn nu de 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters? Als je een kieskeurige hond hebt, zit je soms met je handen in het haar. Wij hebben speciaal voor ...

Lees het hele artikel