Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Paika is kwijt!

26 January
x
Wat is dit?

Zoals ik al geschreven heb ik een vorige blog is Paika koningin ontsnappen. Nu stond ik net even onder de douche toen mijn man binnenstormde met de woorden: ‘Nou kleed je maar aan, Paika is kwijt.

LEESTIP: Wat te doen als je een Houdini hond hebt

Aangekleed en zoeken maar, ze was als laatste in de tuin en daar is ze nu dus niet meer. Help! Nou manlief nam de tuinen van de buren voor zijn rekening en ik ging aan de voorkant van ons huis zoeken. Aan de voorkant van ons huis loopt een weg waar best wel hard wordt gereden. Absoluut niet de plek waar je zou willen dat jouw hond zomaar over gaat steken.

Kijk eens koekjes

Aangezien Paika erg van koekjes houdt helpt het wel eens om te roepen “kijk eens koekjes” of “Paika koekjes” en door te knisperen met een zak hondensnacks. Daar loop je dan door de buurt heen als een gek met je zak snacks te rammelen terwijl je heel hard “kijk eens koekjes” roept. Maar goed de paniek neemt dan inmiddels toch al flink toe. Na een tijd aan de voorkant van ons huis te hebben gezocht, ga ik toch maar weer de achtertuin in.

Daar is ze weer

En jawel, mevrouw komt van achteren uit de tuin vrolijk aanlopen alsof er niets gebeurt is, en nu lust ze wel een koekje! Blijkbaar heeft ze weer een plekje gevonden om uit de tuin te ontsnappen. Ze is van onze tuin, naar die van de buren gelopen en vanuit de tuin van de buren het watertje overgestoken. Daar kan ze de tuinen inkomen van onze achterburen. Uiterst tevreden wandelt ze op haar gemakje naar binnen en ze gaat lekker op de bank liggen. “Die hoeft in elk geval niet meer uit”. Paika is meer dan een half uur weg geweest.

Controle omheining

Dat bekent weer een uitgebreide controle van de hekken in de tuin om te zien waar ze nu weer een gat heeft gevonden (of gemaakt). Voorlopig mag ze even niet zonder toezicht de tuin in, totdat we 100% zeker weten waar ze kan ontsnappen. Hopelijk komen we er snel achter, want het is wel fijn als ze lekker in de tuin kan rondscharrelen zonder dat ze ontsnapt.

GPS tracker

Ze ontsnapte dit keer later in de middag, het werd al bijna donker. Dan is zo’n donkere hond en kans dat ze de weg op wandelt echt niet fijn. Ze heeft nu dus standaard een reflecterende halsband om en we zijn ons aan het verdiepen in een GPS tracker. Dan zien we tenminste snel waar ze naartoe is gegaan en hebben we niet zo veel stress steeds. Het blijft een uitdaging zo’n inventieve hond die heel erg van ontsnappen houdt in combinatie met een grote tuin.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Paika

En toen was het stil... Geef koekje! x

En toen was het stil...

5 August Door: Paika

Paika is dood. Lang leve Paika. Getver, wat is de pijn rauw en moeilijk om een plek te geven. Er zijn heel veel dingen die ik nog wil schrijven ...

Lees het hele artikel
Dierenarts: slecht nieuws Geef koekje! x

Dierenarts: slecht nieuws

18 June Door: Paika

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen was Paika in de nacht erg onrustig. Na het aanpassen van haar dagactiviteiten en haar nu iedere nacht op bed ...

Lees het hele artikel
Slapeloze nachten Geef koekje! x

Slapeloze nachten

11 June Door: Paika

Zoal ik vorige keer al schreef in de blog over de dagelijkse routine die we nu hebben met Paika, is ze vaak in de nacht aan het ‘spoken’. Ze ...

Lees het hele artikel
Senior hond: dagelijkse routine Geef koekje! x

Senior hond: dagelijkse routine

2 June Door: Paika

Zoals je in mijn vorige blog al hebt kunnen lezen, lijkt Paika steeds verder achteruit te gaan. Op zich niet heel gek, want ze is inmiddels alweer bijna 13 ...

Lees het hele artikel