Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Kerstkoekjes voor de hond recept

22 December
x
Wat is dit?

Ga jij ook de keuken in om kerstkoekjes te bakken voor jouw hond? Zoek niet verder, we delen een smakelijk recept voor de lekkerste kerst hondenkoekjes.

Kerstkoekjes voor een kieskeurige hond

Leo is heel kieskeurig en ik moet smaken afwisselen om hem in eten geïnteresseerd te houden. Zijn favoriete blikvoer is van Terra Canis, dat is 100% geschikt voor menselijke consumptie. Op hun website kan je zelfs een filmpje vinden waarin een mevrouw te zien is die uit zo’n blikje eet. Ik ben zelf al lang blij dat Leo het lekker vindt. Voor dit recept heb ik Terra Canis Wild met hertenvlees gekozen, maar ze hebben ook een speciaal kerstmenu voor de hond.

kersttraktaties voor de hond

Op Instagram zag ik laatst verschillende recepten voor traditionele Duitse kersttraktaties, maar dan voor de hond. Superleuk idee! Ik heb één van deze recepten naar mijn eigen hand gezet om deze “hondenkerstkoekjes” te maken. Ze zijn heel goed gelukt en de honden vinden ze heel lekker. Als je het leuk vindt, kun je ze ook proberen.

Recept hondenkoekjes voor kerst

Hier volgt ons recept voor de lekkerste hondenkoekjes in kerstsfeer. Als je kerst uitsteekvormpjes hebt, is dat natuurlijk extra leuk.

Ingrediënten:

  • 200 gram Terra Canis blikvoer naar keuze
  • 200 gram havervlokken
  • 125 gram Hüttenkäse
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ei
  • (kerst)uitsteekvormpjes

Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 ºC.
Stap 2
Doe alle ingrediënten in een grote kom/bak en roer alles goed door.

Stap 3
Leg een stuk bakpapier op het aanrecht, dan blijft het deeg er niet aan kleven. Je kunt met een deegroller aan de slag gaan, maar zelf heb ik met de hand ballen gevormd en deze plat gedrukt. Vervolgens steek je de vormpjes uit en laat ze rustig op een bakblik (bekleed met bakpapier) vallen. Wat je overhoudt gebruik je steeds weer opnieuw. Van het laatste restje heb ik twee simpele ronde koekjes gemaakt.
Stap 4
Bak de koekjes voor ongeveer 35 minuten.
Stap 5
Laat ze afkoelen op een rooster.

Het resultaat: smakelijke en gezonde kerstkoekjes voor de hond

Dit zijn 16 royale hondenkoeken, maar je kunt natuurlijk ook een groter aantal kleine koekjes maken. Als je ze heel dun wilt, pas dan wel de baktijd aan. In een luchtdichte trommel blijven ze zeker 14 dagen goed.

kerstkoekjes voor de hond
En smullen maar! De kerstkoekjes voor de hond zijn klaar en afgekoeld.
Eerste publicatie: 11 december 2018 – update 22-12-2021

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Leo

Leo's tandenpoetstips Geef koekje! x

Leo's tandenpoetstips

3 January Door: Leo

Tanden poetsen bij honden. Toen Leo ongeveer één jaar oud was, kwam ik erachter dat mondhygiëne bij honden niet zo vanzelfsprekend is als ik dacht. Zijn grote broer Moos ...

Lees het hele artikel
Hoe help je een reactieve hond? Geef koekje! x

Hoe help je een reactieve hond?

8 May Door: Leo

Er zijn heel veel dingen die je kan doen om een reactieve hond te helpen, maar ik wil daar vandaag een niet al te uitgebreid verhaal over ophangen. Leo ...

Lees het hele artikel
Wandelen met een GoPro - deel 1 Geef koekje! x

Wandelen met een GoPro - deel 1

22 January Door: Leo

Als er tijdens een wandeling iets gebeurt, ben ik op dat moment vooral bezig met reageren. Later spookt de situatie nog lang door mijn hoofd en dan vraag ik ...

Lees het hele artikel
Muilkorf dragen als leuke oefening Geef koekje! x

Muilkorf dragen als leuke oefening

7 January Door: Leo

We zijn begonnen met het aanleren van een muilkorf toen ik merkte dat Leo reactief was. In eerste instantie denk je misschien dat jouw hond geen muilkorf nodig heeft, ...

Lees het hele artikel