Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Musthaves voor hondenliefhebbers 

14 oktober
x
Wat is dit?

Jouw trouwe vriend hoort natuurlijk echt bij de familie. Je wilt dan ook het allerbeste voor je hond en hem lekker verwennen. Tegelijkertijd wil je natuurlijk zoveel mogelijk gemak voor jezelf. Gelukkig kun je beide elementen makkelijk met elkaar combineren. Zo zijn er verschillende verzorgingsproducten en speeltjes die het welzijn van jouw hond verbeteren.

In dit artikel lichten wij voor je uit wat echte musthaves zijn voor hondenliefhebbers. Zo zorg jij ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends en er lekker op uit kunt met jouw hond.

Hondenspeeltjes

Honden zijn speelse dieren. Het is dan ook belangrijk dat je vaak met je hond een stukje gaat wandelen, bijvoorbeeld op het strand of in het bos. Natuurlijk willen jullie je niet vervelen, daarom raden we je aan om wat leuke hondenspeeltjes mee te nemen.

Een klassiek speeltje dat niet mag ontbreken is natuurlijk de hondenbal. Jullie zullen eindeloos plezier beleven aan dit speeltje. Je gooit of schiet de bal weg waarna jouw vriend de bal zal gaan halen. Dit is een leuke manier om aan de conditie van je hond te werken, bovendien krijg je zelf ook wat beweging.

Wil je het nog wat makkelijker maken voor jezelf? Dan kun je een ball launcher aanschaffen. Dit is een apparaat dat automatisch de bal wegschiet. Zo hoef je zelf bijna geen moeite te doen en kun je toch met je hond spelen.

Hondenriem

Als je buiten gaat spelen en wandelen met je hond, dan is het belangrijk dat je een goede hondenriem hebt. Honden mogen namelijk niet op alle plekken los lopen. Daarnaast kunnen speelse honden snel weglopen. Een hondenriem is dus een noodzaak.

Het maakt in principe niet zoveel uit welke hondenriem je koopt, zolang de riem comfortabel is voor jouw hond. Je kunt ook kiezen voor een tuig. Deze gaat om het hele lichaam van je hond en biedt meer comfort dan een riem.

Hondentas

Als je met je hond ergens naartoe gaat, dan is een comfortabele reis heel belangrijk. Op deze manier zullen zowel jij en je hond niet gestrest raken. Vooral een reis met de auto of trein kan soms ongemakkelijk zijn, gelukkig kun je dit makkelijk voorkomen met een goede hondentas.

Wanneer je met de hond op reis gaat, moet je jouw hond makkelijk kunnen vervoeren. Met een luxe hondentas kun je hem overal makkelijk meenemen. Daarnaast biedt het net iets meer warmte in de koude wintermaanden.

Verder kun je ook verschillende honden benodigdheden in de hondentas stoppen. Denk bijvoorbeeld aan hondenvoer, hondenspeeltjes en een hondenriem. Een hondentas mag dus absoluut niet ontbreken en maakt je reis een stuk makkelijker.

ID-tag

Een ID-tag is essentieel voor iedere hondeneigenaar. We hopen natuurlijk dat het je nooit zal overkomen, maar het kan voorkomen dat je hond een keer wegloopt. In dat geval wil je jouw hond natuurlijk zo snel mogelijk terugvinden.

Met een ID-tag zorg je ervoor dat jouw hond snel kan worden opgespoord. In deze tag staat namelijk het adres en de eigenaar van de hond vermeld. Zo kan de vinder snel contact opnemen met jou.

Gastblog Animall.be

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 januari Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 september Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 juli Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel
De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters Geef koekje! x

De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters

25 juni Door: Redactie

Wat zijn nu de 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters? Als je een kieskeurige hond hebt, zit je soms met je handen in het haar. Wij hebben speciaal voor ...

Lees het hele artikel