Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Minder beloning, HELP! GGA deel 3

18 januari
x
Wat is dit?

Spijbelen

Gelukkig worden wij honden meestal maar twee keer per jaar loops gedurende een paar weken (bij mij ongeveer 4 weken). Dat betekent dus dat ik weer een dagje mag spijbelen, best lekker met dat koude weer. In mijn vorige blog heb ik jullie verteld over hoe hip ik ben met dat thuiswerken! Deze week ga ik daar lekker mee door.

Shoppen, alles voor mij!

Het was een rustige dag vandaag, en er was kerstmarkt in Axel. Dus na de les gaan wij lekker shoppen, kijken voor iets lekkers voor de arme, zieke en vooral heel zielige Joy. Het is een voordeel, een klein clubje, want er is meer tijd om vragen te stellen, en dat werd uitvoerig gedaan. Mensen vroegen of hun doosje (voor de oefening) wel geschikt was. En of de honden het doosje in hun bek mochten doen of wat precies de bedoeling was. Zie onze eerste blog in deze reeks.
In de tweede blog lieten we een nieuwe oefening zien met een pion, waarbij het de bedoeling was dat de hond snel rond de pion rent en dan nog sneller terug naar ons. Dus een goede vraag was waar je die dingen eigenlijk kunt kopen.

Geen beloning

Geen beloning, help! Vandaag zei onze juf dat we steeds minder moeten belonen. Nu is Joy een kieskeurige eter. Eindelijk gevonden waar ze dol op is (zalm), krijgen we te horen dat we anders moeten belonen. Met een snoepje erbij doet ze net wat beter haar best. Lastig, maar we gaan dit dus vanaf nu afbouwen en in de volgende blogs horen jullie hoe geweldig goed dit hopelijk gaat! Nu eerst genieten van een weekje vakantie en dan kunnen we Joy eindelijk kennis laten maken met nieuwe hondenvriendjes!

Perfectie

Het klinkt mij als muziek in de oren. Ik geniet ontzettend van het doen van oefeningen. Joy is een echte slimmerik, waardoor het zoeken naar uitdagingen soms lastig is. Het perfect uitvoeren van oefeningen is dan weer wel een uitdaging. Dus we mogen de hond pas belonen (hoe dan, help!) wanneer de hond echt aan de voet zit bijvoorbeeld en niet een stukje ervandaan. We lopen dan een stukje naar voren en geven nogmaals het commando. Oefening baart kunst, zeggen ze dan!

Stay focused

De vraag hoe je dan de focus krijgt van de hond kwam steeds naar boven. Onze Joy vindt dat ook nog steeds heel lastig. Want hoe doe je dat nu goed en zeker straks met minder beloning. Het blijft echt een kwestie van blijven oefenen in kleine stapjes. Elke keer een beetje langer en steeds meer met afleiding, bijvoorbeeld  iemand die voorbij loopt of fietst.

Het volgen

Jammer dat we in deze blog geen filmpjes kunnen laten zien, want die zouden we eigenlijk moeten maken. In de eerste blog werd duidelijk dat wij mensen goed ons best moeten doen. Dat begint bij het volgen door de hond en het voetenwerk van de baasjes. Elke les weer wordt dit geoefend. Wij kunnen dan niet stil staan en lopen dus mee. De ene keer ben ik de hond, de andere keer is Kevin dat! Het gaat in ieder geval steeds beter!

Tip van de dag: Als je ervoor wilt zorgen dat je hond de cursussen leuk blijft vinden, is het heel belangrijk dat je een oefening altijd goed afsluit. Dus luistert je hond de hele tijd voor geen meter, eindig dan met een makkelijke oefening, bijvoorbeeld zit en blijf. Dan is het voor allebei steeds leuker.

 

Heel veel liefs,

&JOY!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Review Kong Extreme, wat is hij extreem leuk! Geef koekje! x

Review Kong Extreme, wat is hij extreem leuk!

26 juni Door: Toller Joy

Wat waren we blij, ja je leest het goed we want mijn baasjes zijn er ook heel blij mee! We hebben al veel gehoord over het Kong speelgoed en ...

Lees het hele artikel
Hoe vier ik mijn 3e verjaardag tegelijk met onze Koning?! Geef koekje! x

Hoe vier ik mijn 3e verjaardag tegelijk met onze Koning?!

27 april Door: Toller Joy

27 april Jaja het is waar, 27 april ben ik geboren! Mijn nieuwe baasjes waren bij het 538 Koningsfeest toen ze het telefoontje kregen dat ik was geboren: puppy ...

Lees het hele artikel
Genieten genieten genieten! Geef koekje! x

Genieten genieten genieten!

23 december Door: Toller Joy

De leukste dag ooit! We zijn eerst een heel stuk gaan wandelen helemaal in België! Daar deden we mee aan een wandeling met alle soorten honden (en mensen;)) Het ...

Lees het hele artikel
Review ZIWI New Zealand Beef Weasand (Slokdarm) Geef koekje! x

Review ZIWI New Zealand Beef Weasand (Slokdarm)

9 oktober Door: Toller Joy

Wij gaan op vakantie naar Texel en wat nemen we mee? Inderdaad dit geweldige product van ZIWI. Een pure, simpele liefde voor onze honden en onze producten, dat is ...

Lees het hele artikel