Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Minder beloning, HELP! GGA deel 3

18 January
x
Wat is dit?

Spijbelen

Gelukkig worden wij honden meestal maar twee keer per jaar loops gedurende een paar weken (bij mij ongeveer 4 weken). Dat betekent dus dat ik weer een dagje mag spijbelen, best lekker met dat koude weer. In mijn vorige blog heb ik jullie verteld over hoe hip ik ben met dat thuiswerken! Deze week ga ik daar lekker mee door.

Shoppen, alles voor mij!

Het was een rustige dag vandaag, en er was kerstmarkt in Axel. Dus na de les gaan wij lekker shoppen, kijken voor iets lekkers voor de arme, zieke en vooral heel zielige Joy. Het is een voordeel, een klein clubje, want er is meer tijd om vragen te stellen, en dat werd uitvoerig gedaan. Mensen vroegen of hun doosje (voor de oefening) wel geschikt was. En of de honden het doosje in hun bek mochten doen of wat precies de bedoeling was. Zie onze eerste blog in deze reeks.
In de tweede blog lieten we een nieuwe oefening zien met een pion, waarbij het de bedoeling was dat de hond snel rond de pion rent en dan nog sneller terug naar ons. Dus een goede vraag was waar je die dingen eigenlijk kunt kopen.

Geen beloning

Geen beloning, help! Vandaag zei onze juf dat we steeds minder moeten belonen. Nu is Joy een kieskeurige eter. Eindelijk gevonden waar ze dol op is (zalm), krijgen we te horen dat we anders moeten belonen. Met een snoepje erbij doet ze net wat beter haar best. Lastig, maar we gaan dit dus vanaf nu afbouwen en in de volgende blogs horen jullie hoe geweldig goed dit hopelijk gaat! Nu eerst genieten van een weekje vakantie en dan kunnen we Joy eindelijk kennis laten maken met nieuwe hondenvriendjes!

Perfectie

Het klinkt mij als muziek in de oren. Ik geniet ontzettend van het doen van oefeningen. Joy is een echte slimmerik, waardoor het zoeken naar uitdagingen soms lastig is. Het perfect uitvoeren van oefeningen is dan weer wel een uitdaging. Dus we mogen de hond pas belonen (hoe dan, help!) wanneer de hond echt aan de voet zit bijvoorbeeld en niet een stukje ervandaan. We lopen dan een stukje naar voren en geven nogmaals het commando. Oefening baart kunst, zeggen ze dan!

Stay focused

De vraag hoe je dan de focus krijgt van de hond kwam steeds naar boven. Onze Joy vindt dat ook nog steeds heel lastig. Want hoe doe je dat nu goed en zeker straks met minder beloning. Het blijft echt een kwestie van blijven oefenen in kleine stapjes. Elke keer een beetje langer en steeds meer met afleiding, bijvoorbeeld  iemand die voorbij loopt of fietst.

Het volgen

Jammer dat we in deze blog geen filmpjes kunnen laten zien, want die zouden we eigenlijk moeten maken. In de eerste blog werd duidelijk dat wij mensen goed ons best moeten doen. Dat begint bij het volgen door de hond en het voetenwerk van de baasjes. Elke les weer wordt dit geoefend. Wij kunnen dan niet stil staan en lopen dus mee. De ene keer ben ik de hond, de andere keer is Kevin dat! Het gaat in ieder geval steeds beter!

Tip van de dag: Als je ervoor wilt zorgen dat je hond de cursussen leuk blijft vinden, is het heel belangrijk dat je een oefening altijd goed afsluit. Dus luistert je hond de hele tijd voor geen meter, eindig dan met een makkelijke oefening, bijvoorbeeld zit en blijf. Dan is het voor allebei steeds leuker.

 

Heel veel liefs,

&JOY!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel