Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Op naar school in mijn vrije tijd en dubbel feest - deel 1

19 December
x
Wat is dit?

Eerste les zonder hond

Het is bij ons thuis weer cursustijd! Dus dachten we, we nemen jullie mee tijdens de lessen zodat jullie weten wat ik in mijn vrije tijd doe.

Dubbel feest

Nu gebeurt het dus dat ik net loops ben geworden, op de dag dat mijn baasje jarig was. Dubbel feest… Mijn baasjes gaan nu dus naar de les en ik leer verder als ze thuis zijn! Ik hoorde dat ze een van de besten waren, logisch natuurlijk zo zonder hond!

GGA

De puppycursus en jonge hondencursus zijn voorbij, nu is het tijd voor de GGA. De honden leren daar gehoorzamen door middel van allerlei oefeningen. Aan het eind hopen we een diploma in de wacht te slepen!

Een flinke kluif

Vandaag was een koude dag. We werden welkom geheten samen met 12 andere honden. Een flinke kluif voor Joy om haar koppie er over een paar weken bij te houden dus.

Het was vooral een oefening voor de mensen vandaag, we leerden namelijk hoe we moesten lopen zodat je hond je goed volgt. Kijk maar naar de foto! Het komt erop neer dat je leert rustig te draaien zodat je hond de ruimte krijgt om te kunnen volgen. Ging bij Kevin en mij zoveel beter dan bij de rest, haha!

Favo-oefening: vooruit

Een van onze favoriete oefeningen is vooruit. We begonnen tijdens de jonge hondenles met een mat. Je legt er iets lekkers op en je hond rent er naartoe als je vooruit zegt. Joy was er zo goed in dat ze al af mocht gaan liggen, ging erg goed!
Nu doen we dit met een doosje en iets lekkers erin. Pas als ze af gaat, geven we haar het lekkers uit het doosje. Je snapt dat het doosje letterlijk door de kamer vliegt, goed dat hij stevig vast zit!

Doosje

Joy doet dit al supergoed! Je merkt dat je door het doen van oefeningen een hechter team wordt. Ze luistert steeds beter. Het geeft een kick als ze iets aangeleerd krijgt en als je ziet dat je hond er ook echt van geniet.

 

Tip van de dag: zorg voor extra lekkers tijdens de les. Als je de normale beloningen afwisselt met een stukje kaas bijvoorbeeld, doen ze extra hun best! Joy vliegt soms over de mat voor een stukje kaas, in plaats van dat ze erop gaat liggen!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel