Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Op naar school in mijn vrije tijd en dubbel feest - deel 1

19 december
x
Wat is dit?

Eerste les zonder hond

Het is bij ons thuis weer cursustijd! Dus dachten we, we nemen jullie mee tijdens de lessen zodat jullie weten wat ik in mijn vrije tijd doe.

Dubbel feest

Nu gebeurt het dus dat ik net loops ben geworden, op de dag dat mijn baasje jarig was. Dubbel feest… Mijn baasjes gaan nu dus naar de les en ik leer verder als ze thuis zijn! Ik hoorde dat ze een van de besten waren, logisch natuurlijk zo zonder hond!

GGA

De puppycursus en jonge hondencursus zijn voorbij, nu is het tijd voor de GGA. De honden leren daar gehoorzamen door middel van allerlei oefeningen. Aan het eind hopen we een diploma in de wacht te slepen!

Een flinke kluif

Vandaag was een koude dag. We werden welkom geheten samen met 12 andere honden. Een flinke kluif voor Joy om haar koppie er over een paar weken bij te houden dus.

Het was vooral een oefening voor de mensen vandaag, we leerden namelijk hoe we moesten lopen zodat je hond je goed volgt. Kijk maar naar de foto! Het komt erop neer dat je leert rustig te draaien zodat je hond de ruimte krijgt om te kunnen volgen. Ging bij Kevin en mij zoveel beter dan bij de rest, haha!

Favo-oefening: vooruit

Een van onze favoriete oefeningen is vooruit. We begonnen tijdens de jonge hondenles met een mat. Je legt er iets lekkers op en je hond rent er naartoe als je vooruit zegt. Joy was er zo goed in dat ze al af mocht gaan liggen, ging erg goed!
Nu doen we dit met een doosje en iets lekkers erin. Pas als ze af gaat, geven we haar het lekkers uit het doosje. Je snapt dat het doosje letterlijk door de kamer vliegt, goed dat hij stevig vast zit!

Doosje

Joy doet dit al supergoed! Je merkt dat je door het doen van oefeningen een hechter team wordt. Ze luistert steeds beter. Het geeft een kick als ze iets aangeleerd krijgt en als je ziet dat je hond er ook echt van geniet.

 

Tip van de dag: zorg voor extra lekkers tijdens de les. Als je de normale beloningen afwisselt met een stukje kaas bijvoorbeeld, doen ze extra hun best! Joy vliegt soms over de mat voor een stukje kaas, in plaats van dat ze erop gaat liggen!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Hoe vier ik mijn 3e verjaardag tegelijk met onze Koning?! Geef koekje! x

Hoe vier ik mijn 3e verjaardag tegelijk met onze Koning?!

27 april Door: Toller Joy

27 april Jaja het is waar, 27 april ben ik geboren! Mijn nieuwe baasjes waren bij het 538 Koningsfeest toen ze het telefoontje kregen dat ik was geboren: puppy ...

Lees het hele artikel
Genieten genieten genieten! Geef koekje! x

Genieten genieten genieten!

23 december Door: Toller Joy

De leukste dag ooit! We zijn eerst een heel stuk gaan wandelen helemaal in België! Daar deden we mee aan een wandeling met alle soorten honden (en mensen;)) Het ...

Lees het hele artikel
Review ZIWI New Zealand Beef Weasand (Slokdarm) Geef koekje! x

Review ZIWI New Zealand Beef Weasand (Slokdarm)

9 oktober Door: Toller Joy

Wij gaan op vakantie naar Texel en wat nemen we mee? Inderdaad dit geweldige product van ZIWI. Een pure, simpele liefde voor onze honden en onze producten, dat is ...

Lees het hele artikel
Celtic Connection hondenbrok: vers en verantwoord Geef koekje! x

Celtic Connection hondenbrok: vers en verantwoord

17 mei Door: Toller Joy

Niet 1 product, nee Joy mag van Hondjekoek en Celtic Connection alle 4 de smaken van hun brokken proeven! Al van kleins af aan is Joy een gevoelige ...

Lees het hele artikel