Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 februari
x
Wat is dit?

De 5 gekke gewoontes op een rijtje:

Meegaan naar de wc

Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar de wc. Het is net alsof ze aanvoelt dat je moet. Ze gaat overigens niet alleen met mij, nee al het bezoek moet eraan geloven! Wij baasjes gaan met onze honden naar buiten en onze honden met ons naar de wc, wel zo eerlijk toch!

Eenden en Joy

De naam zegt het al Nova Scotia Duck Toller retriever. Ze werden vroeger voornamelijk gekweekt voor de eendenjacht. Toch lijkt het alsof onze Toller het soms niet helemaal doet. Als ze aan het spelen is in een meer of aan het strand, lijken eenden haar niets te doen. Een familie kwam voorbij gezwommen en Joy is alleen maar aan het spelen. Maar zwemmen ze echt midden op zee, tja dan is het wel interessant! Zo jammer dat eenden wegvliegen en even verderop weer landen..

Verstoppertje spelen

Wat is er nou leuker dan met kinderen spelen. Al zodra ze kinderen hoort merk je aan haar dat ze in haar speelmodus gaat. Als puppy speelde ze altijd verstoppertje met de kinderen uit de buurt, ze ging dan iedereen zoeken. En kan dan soms een half uur naar boven kijken, terwijl wij gewoon achter het gordijn staan!

Soms begint ze zelfs te piepen en dan weten wij al hoe laat het is. Of er wordt aan de deur gebeld en gevraagd of ze met Joy mogen spelen, het zijn soms net kinderen.

Bourgondiër

Joy is een echte Bourgondiër. Ze houdt van gezelligheid en zo ook met eten.  Haar voerbak staat in de keuken, ze neemt er een paar brokken uit en gooit deze vervolgens in haar mand (wanneer wij in de kamer zitten). En eet daar op haar gemak de brokken op om daarna weer nieuwe te halen.

Iets met consequent zijn

Boven is altijd een speciale plek voor Joy. Eigenlijk mag ze niet naar boven en dat weet ze heel goed. Ze kan dan gaan piepen dat je denkt die moet naar buiten, maar blijft vervolgens bij de trap staan. Stiekem vind ik het wel eens gezellig en neem ik haar op zondag ochtend heel soms mee als het koud is bijvoorbeeld. Kevin vind dat niet altijd even leuk, dus verstop ik haar onder de deken. Ze blijft dan heel stil liggen tot hij weg is om daarna lekker bij me te komen liggen. Ik weet het niet zo consequent, maar wel erg gezellig!

Heel veel liefs,

&JOY!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Jouw bal is beter dan die van mij Geef koekje! x

Jouw bal is beter dan die van mij

11 oktober Door: Toller Joy

Jeetje wat een dag, wat begon als een goed idee liep een beetje uit de hand. Ik werd uitgenodigd door mijn vriendjes Luna en Zoey om met zijn allen ...

Lees het hele artikel
Visolie een wondermiddel? Geef koekje! x

Visolie een wondermiddel?

11 augustus Door: Toller Joy

Zoals je in mijn vorige blog kon lezen ben ik stout geweest. Ik ben namelijk in het water gesprongen op een plek waar dat niet mocht vanwege de verslechterde ...

Lees het hele artikel
Marathon maat S past alleen op de KONG S Geef koekje! x

Marathon maat S past alleen op de KONG S

4 augustus Door: Toller Joy

Wat ben ik een bofkont Wat hebben mijn baasjes gelachen met de collega’s van The Dog Pen! Ik mocht namelijk de Kong Marathon uittesten in de smaken pindakaas en ...

Lees het hele artikel
Review Kong Extreme, wat is hij extreem leuk! Geef koekje! x

Review Kong Extreme, wat is hij extreem leuk!

26 juni Door: Toller Joy

Wat waren we blij, ja je leest het goed we want mijn baasjes zijn er ook heel blij mee! We hebben al veel gehoord over het Kong speelgoed en ...

Lees het hele artikel