Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Thuiswerken, GGA deel 2

2 January
x
Wat is dit?

Thuiswerken

Ik hoor er helemaal bij, tegenwoordig wil iedereen vanuit huis werken en omdat ik loops ben en dus niet naar school mag, werk ik ook vanuit huis! In onze vorige blog, Op naar school in mijn vrije tijd en dubbel feest- deel 1, hebben we het kort gehad over wat de GGA precies inhoudt. Een soort gevorderden cursus. Mijn baasjes noemen het een opvoedingsstation. We leren daar van alles en thuis werken we dit verder uit. Wij honden gaan steeds beter luisteren, is de bedoeling dan!

Zenuwen voor mijn diploma

Aan het eind van de GGA (gehoorzaamheidscursus) krijg ik een diploma. Zoals je weet is Kimberley al lekker zenuwachtig en alles moet tip top in orde zijn! Gelukkig voor mijn baasjes vind ik het net zo leuk als zij en doe ik altijd mijn best waar ik ook ben! Oké, misschien niet altijd, maar wel voor lekkere snoepjes. 😉

Verwarring tijdens het oefenen

Mijn baasjes vonden dat ik het erg goed deed, dat oefenen thuis, alleen dat lopen, hè. Soms wil ik gewoon mijn eigen gang gaan en lopen mijn baasjes ineens de andere kant op. Zeker in het begin vind ik dat nog wel een beetje verwarrend.

Hallo, daar ben ik, Kimberley, weer, dit keer voor les 2

Wat leuk iedereen weer te zien in de les. Zeker nu we vanaf de zijlijn kijken, kunnen we goed zien hoe het bij de anderen gaat. Iedereen had goed geoefend, en wij dachten gelijk: we moeten nog beter ons best doen.

Deze les ging het voornamelijk over het houden van de aandacht, wat ikzelf erg moeilijk vind. Je hond moet dan mooi aan de voet komen zitten, waarmee bedoeld wordt dicht tegen je aan. Door het commando ‘kijk’ moet hij naar je kijken, en je mag pas verder lopen als je dus de aandacht van de hond hebt. Bij Joy gaat dit de ene keer beter dan de andere keer. Ze is nog steeds snel afgeleid, dus dat wordt weer oefenen deze week.

Joy kijkt naar boven

Rond de pion

We hebben ook een nieuwe ontzettend leuke oefening gedaan. Door met je hand naar de pion te wijzen leer je je hond rond de pion te lopen en weer naar je toe te komen. Met je hand stuur je haar rond de pion. Onze juf zegt altijd: “Als ze er rond zijn, haal je de hond binnen als een vis aan een hengel.” Lekker enthousiast en flink belonen. Erg leuk om thuis te doen met een emmer, want een pion hebben wij niet in de kast staan. Wij gaan weer oefenen natuurlijk!

Tip van de week:

In de hondencursus draait het voor een groot deel om de herhaling. De ene les leren we iets, je gaat thuis oefenen en dan behandelen we het in de les nog eens. Om het dan beter te oefenen en het in de les weer te behandelen. Tussendoor leer je nieuwe oefeningen, die na het oefenen thuis weer in de les behandeld zullen gaan worden.

De tip van deze week is: heel veel geduld hebben en blijven oefenen! Het gaat echt steeds beter!

Heel veel liefs,

&JOY!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel