Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Thuiswerken, GGA deel 2

2 januari
x
Wat is dit?

Thuiswerken

Ik hoor er helemaal bij, tegenwoordig wil iedereen vanuit huis werken en omdat ik loops ben en dus niet naar school mag, werk ik ook vanuit huis! In onze vorige blog, Op naar school in mijn vrije tijd en dubbel feest- deel 1, hebben we het kort gehad over wat de GGA precies inhoudt. Een soort gevorderden cursus. Mijn baasjes noemen het een opvoedingsstation. We leren daar van alles en thuis werken we dit verder uit. Wij honden gaan steeds beter luisteren, is de bedoeling dan!

Zenuwen voor mijn diploma

Aan het eind van de GGA (gehoorzaamheidscursus) krijg ik een diploma. Zoals je weet is Kimberley al lekker zenuwachtig en alles moet tip top in orde zijn! Gelukkig voor mijn baasjes vind ik het net zo leuk als zij en doe ik altijd mijn best waar ik ook ben! Oké, misschien niet altijd, maar wel voor lekkere snoepjes. 😉

Verwarring tijdens het oefenen

Mijn baasjes vonden dat ik het erg goed deed, dat oefenen thuis, alleen dat lopen, hè. Soms wil ik gewoon mijn eigen gang gaan en lopen mijn baasjes ineens de andere kant op. Zeker in het begin vind ik dat nog wel een beetje verwarrend.

Hallo, daar ben ik, Kimberley, weer, dit keer voor les 2

Wat leuk iedereen weer te zien in de les. Zeker nu we vanaf de zijlijn kijken, kunnen we goed zien hoe het bij de anderen gaat. Iedereen had goed geoefend, en wij dachten gelijk: we moeten nog beter ons best doen.

Deze les ging het voornamelijk over het houden van de aandacht, wat ikzelf erg moeilijk vind. Je hond moet dan mooi aan de voet komen zitten, waarmee bedoeld wordt dicht tegen je aan. Door het commando ‘kijk’ moet hij naar je kijken, en je mag pas verder lopen als je dus de aandacht van de hond hebt. Bij Joy gaat dit de ene keer beter dan de andere keer. Ze is nog steeds snel afgeleid, dus dat wordt weer oefenen deze week.

Joy kijkt naar boven

Rond de pion

We hebben ook een nieuwe ontzettend leuke oefening gedaan. Door met je hand naar de pion te wijzen leer je je hond rond de pion te lopen en weer naar je toe te komen. Met je hand stuur je haar rond de pion. Onze juf zegt altijd: “Als ze er rond zijn, haal je de hond binnen als een vis aan een hengel.” Lekker enthousiast en flink belonen. Erg leuk om thuis te doen met een emmer, want een pion hebben wij niet in de kast staan. Wij gaan weer oefenen natuurlijk!

Tip van de week:

In de hondencursus draait het voor een groot deel om de herhaling. De ene les leren we iets, je gaat thuis oefenen en dan behandelen we het in de les nog eens. Om het dan beter te oefenen en het in de les weer te behandelen. Tussendoor leer je nieuwe oefeningen, die na het oefenen thuis weer in de les behandeld zullen gaan worden.

De tip van deze week is: heel veel geduld hebben en blijven oefenen! Het gaat echt steeds beter!

Heel veel liefs,

&JOY!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Review ZIWI New Zealand Beef Weasand (Slokdarm) Geef koekje! x

Review ZIWI New Zealand Beef Weasand (Slokdarm)

9 oktober Door: Toller Joy

Wij gaan op vakantie naar Texel en wat nemen we mee? Inderdaad dit geweldige product van ZIWI. Een pure, simpele liefde voor onze honden en onze producten, dat is ...

Lees het hele artikel
Celtic Connection hondenbrok: vers en verantwoord Geef koekje! x

Celtic Connection hondenbrok: vers en verantwoord

17 mei Door: Toller Joy

Niet 1 product, nee Joy mag van Hondjekoek en Celtic Connection alle 4 de smaken van hun brokken proeven! Al van kleins af aan is Joy een gevoelige ...

Lees het hele artikel
Trekken aan de lijn, deel 1: de korte lijn Geef koekje! x

Trekken aan de lijn, deel 1: de korte lijn

19 april Door: Toller Joy

Eerst even dit Ja het is weer zo’n dag, mijn baasje Kimberley heeft zin om te schrijven. Maar ik moet echt even in de zon liggen, werken aan mijn ...

Lees het hele artikel
Laatste deel GGA: IK BEN... Geef koekje! x

Laatste deel GGA: IK BEN...

28 maart Door: Toller Joy

Nachtenlang heb ik wakker gelegen, uren heb ik gezweet en toen was het zover: de dag des oordeels. Op 18 maart 2019 heb ik mijn eerste examen gedaan, GGA ...

Lees het hele artikel