Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De droom van mij en mijn sledehonden

11 January
x
Wat is dit?

Vandaag geen informatieve blog, maar eens wat anders! Het leek me leuk om eens te schrijven over een grote droom die ik heb en ooit hoop waar te maken. In deze blog ga ik daarover schrijven en neem ik jullie mee in mijn droom.

Nuka, River en de sledehondensport

Voordat ik ga vertellen over mijn droom, ga ik eerst vertellen over hetgeen dat ervoor gezorgd heeft dat ik deze droom heb. Namelijk Nuka, River en de liefde voor de sledehondensport. Het is ondertussen alweer meer dan vijf jaar geleden dat ik voor het eerst kennismaakte met de sledehondensport samen met Nuka. We waren op slag verliefd op de sport en beleefde er allebei ook super veel plezier aan. Al snel kwam onze eigen step en gingen we veel trainen, gevolgd door onze eerste wedstrijd. Een paar jaar later kwam River er bij, waardoor we met z’n drieën konden gaan trainen en mee konden gaan doen aan wedstrijden. We genieten ontzettend van deze sport en hopen dat we ooit een eigen karrenteam kunnen hebben!

Nuka en River en de sledehondensport
Nuka en River in de sneeuw

Huskytochten in Finland

Doordat ik met Nuka was begonnen in de sledehondensport, kwam ik terecht bij mensen die workshops gaven en bedrijfsuitjes deden met hun husky’s een dorp verderop. Ik ben een aantal keer bij hun geweest en had ze meegeholpen met deze workshops. Zij gingen elk jaar een paar maanden naar Finland, om daar vakanties te verzorgen. In februari 2019  kreeg ik een belletje van ze, met de vraag of ik ze kon komen helpen in Finland. Er waren wat extra handen nodig met de verzorging van de honden, het helpen met de sledetochten en vervoeren van de gasten. Daar dacht ik geen tweede keer over na!

Noorderlicht in Finland
Het Noorderlicht in Finland

Helpen met sledetochten

Husky in Finland
Een van de Husky’s in Finland

Op mijn verjaardag ben ik naar Finland gereisd. Zodra ik uit het vliegtuig stapte hoorde ik de sneeuw onder mijn voeten kraken. Wauw! Wat een land. Zo mooi, rustig en volop mogelijkheden om de sledehondensport te beoefenen. Twee weken lang heb ik deze mensen geholpen met hun husky’s, waarvan ook een aantal pups die voor het eerst mee mochten met de slee. Het was ontzettend gaaf om dit mee te mogen maken en mee te mogen helpen tijdens de sledetochten.

Onze droom

Waarschijnlijk kunnen jullie het al raden, maar door mijn reis naar Finland is de droom ontstaan om ooit zelf met mijn honden naar Finland te reizen. Het lijkt me heel erg gaaf om daar tochten te gaan maken met mijn team door de prachtige natuur in Finland. Een aantal weken genieten in de sneeuw, tochten maken met de slee en wandelen door de natuur, wie wil dat nou niet!? Het is een droom van me, die ik ooit hoop waar te maken. Oh, en ik hoop dat ik het Noorderlicht nog een keer mag zien. Toen ik in 2019 in Finland was, heb ik het mooiste Noorderlicht in jaren mee mogen maken. Prachtig, een ervaring die je nooit meer vergeet! Naast de prachtige natuur in Finland, vind ik de bevolking ook heel erg aardig. Iedereen is vrolijk en behulpzaam, wat zo’n reis natuurlijk nog fijner maakt. Natuur in Finland

Met mijn honden naar Finland

Het is niet zomaar een reis die ik dan zou gaan maken, want er is een hoop om rekening mee te houden! Ik zou het liefste met mijn eigen auto gaan, waar de honden voldoende ruimte hebben om te kunnen liggen en te kunnen rusten. Dit is wel een lange reis van een paar dagen en ik zal een gedeelte met de boot moeten doen, maar dan heb je ook wat!

Over een paar jaar hoop ik dat deze droom werkelijkheid wordt. Ik kijk er nu al ontzettend naar uit. Prachtige landschap van Finland

 

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nuka & River

Een ware koekhap-ster op Animal Event! Geef koekje! x

Een ware koekhap-ster op Animal Event!

22 May Door: Nuka & River

Elk jaar gaan we met één of meerdere honden naar Animal Event. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om alleen Raya mee te nemen. Het zou voor haar de ...

Lees het hele artikel
Van één tot zes maanden Geef koekje! x

Van één tot zes maanden

31 July Door: Nuka & River

Een heel andere blog dan jullie van me gewend zijn, maar misschien wel net zo leuk! Raya is ondertussen alweer zes maanden oud en ik wilde graag een blog ...

Lees het hele artikel
De Siberische husky: werk, show en standaard Geef koekje! x

De Siberische husky: werk, show en standaard

19 June Door: Nuka & River

Sinds Raya bij ons is komen wonen, hebben we drie Siberische Husky’s in huis. Nuka, River en Raya zijn echter wel alle drie totaal verschillende husky’s! Hoe dat zo? ...

Lees het hele artikel
Veelbesproken, de Furminator Geef koekje! x

Veelbesproken, de Furminator

7 April Door: Nuka & River

Veel van jullie zullen ongetwijfeld wel eens van de Furminator gehoord hebben. Dit zou dé oplossing zijn tegen het verharen van je hond. Maar niets blijkt minder waar. Nuka ...

Lees het hele artikel