Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Jewel geeft een puppyupdate

4 mei
x
Wat is dit?

Goodwroofing day! Vrouwtje en ik vonden het weer eens tijd om een nieuwe blog te schrijven. Of ja, dat vonden we al 2 weken. Maar hey, de chaoot (vrouwtje) waar ik in onze ontmoetingsblog al over sprak, die is gewoon echt chaotisch. Maar goed, we hebben een snuffelig gesprek gehad tijdens het wandelen en kwamen tot de conclusie dat we eerst maar weer eens een update moeten geven. Een update over hoe het nu gaat  met mij als 21 weken oude puppy.

Hoe gaat het met mij?

Eigenlijk gaat het erg goed! Tenminste als ik het van mijn kant moet bekijken, hoe vrouwtje er precies over denkt, dat moet ze zelf weten, maar met mij gaat het goed! Ik groei in de hoogte en met mijn gewicht. En ik heb bijna al mijn tandjes gewisseld en vrouwtje heeft er tot nu toe 4 weten te vinden. Best knap van haar! Ook zijn we inmiddels 8 lessen naar de puppycursus geweest en ik begin vrouwtje nu toch wel te geloven dat ik moet luisteren. Kijk, dat volgen vond ik in het begin heel lastig, maar dat hebben ze me afgeleerd met een slipketting. Een heel vervelend geluid, maar nu ben ik er aan gewend en valt het allemaal wel mee. Hij helpt me eraan herinneren dat ik vrouwtje bij me heb als ik mijn neus achterna ga. Maar dat “blijven”,  dat vond ik toch wel zo’n onzin. Ik had zoveel te zien en te doen, maar afgelopen les heeft vrouwtje toch wel indruk gemaakt en ze lijkt het nu toch wel echt te menen. En als ik dan mijn best doe word ik er ook voor beloond, dus uiteindelijk is het een win-win situatie!

Mijn dagelijkse dingen nu

Met mijn doen en laten gaat het ook erg goed. De ochtend is om rustig aan te doen en zodra vrouwtje terug komt van het werk is het tijd voor wat meer actie. Wandelen, spelen, tuinieren, ik doe het allemaal even graag! De bench vind ik ook een prima plekje als ik even alleen moet zijn of als ik moet gaan slapen ’s avonds. Maar voor de rest lig ik graag op de grond of op de bank.

In de auto mee is ook niet echt een probleem meer, in de kofferbak in de bench vond ik maar niks, maar nu ze me op de achterbank hebben gezet vind ik het langzamer zeker wel gezellig. Alleen vrouwtje moet echt stoppen met zingen, dat is toch een kattengejank en ik heb niks tegen katten, maar dit, jeetje.

Waar vrouwtje en baasje me trouwens ook goed mee naar toe kunnen nemen is de camping. Ze hebben een lange lijn gekocht en daar mag ik dan aan rond wandelen, spelen of rennen. Alleen moet ik soms een beetje uitkijken, want 6 meter is niet altijd even lang als dat je denkt.

Verder hou ik mij ook druk bezig met naar buiten kijken, dan zit ik voor de vensterbank of sta ik met mijn voorpoten op de vensterbank, of ik hang met mijn voorpoten over de rugleuning naar buiten te kijken, net hoe het me uitkomt.

Snuffelen op het aanrecht is geen probleem meer

Daarnaast heb ik ontdekt dat wanneer ik tegen het aanrecht spring ik dingen kan pakken. Zo hebben ze al achter mij aan gezeten voor een half stokbrood, een wrap, een (bijna leeg) kuipje zuivelspread, een pakje ham uit de koelkast en ga zo nog maar even verder. Wanneer ze de was hebben opgehangen kan ik ook makkelijk bij de sokken en die zijn heel leuk om mee naar buiten te nemen. Vind vrouwtje alleen niet zo leuk. Het geeft in mijn ogen best een grappig gezicht, behalve als ze met een rode plantenspuit  aankomen waar water in zit, dan laat ik het meestal maar los en is het game over.

Uhm, ja, ik heb denk ik voor nu wel weer genoeg gekletst! Vrouwtje heeft me beloofd dat ik vaker haar laptop mag lenen, dus dat ga ik ook doen. Vrouwtje houdt ervan om mij te fotograferen, dus misschien is het ook wel leuk om eens wat foto’s zo te delen. Maar dat zullen vrouwtje en ik nog wel overleggen met Sarah. Goed, nu ga ik toch echt verder met de dingen van de dag! Tot de volgende keer!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jewel

Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt Geef koekje! x

Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt

25 juni Door: Jewel

Toen 4 weken geleden de vraag kwam of iemand interesse had om het boek ‘Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt’ te lezen riep alles in mij ...

Lees het hele artikel
Jewel's happy gotcha day, een terugblik! Geef koekje! x

Jewel's happy gotcha day, een terugblik!

1 februari Door: Jewel

Het is happy gotcha day! 1 februari 2019 haalden wij ons kleine dametje op en sinds die tijd hebben wij heel veel lol en plezier gehad. Maar ook uitdagingen, ...

Lees het hele artikel
Mijn verlate verjaardagspost Geef koekje! x

Mijn verlate verjaardagspost

22 januari Door: Jewel

Inmiddels ben ik alweer 13,5 maand oud, maar vrouwtje kon het toch niet laten om nog een verlate verjaardagspost te schrijven. 8 december werd ik namelijk 1 en ...

Lees het hele artikel
Jewel's afgelopen 5 maanden in 13 foto's Geef koekje! x

Jewel's afgelopen 5 maanden in 13 foto's

17 november Door: Jewel

Het is lang geleden dat Jewel en ik iets van ons hebben laten horen. De tijd vloog aan ons voorbij en voor we het wisten was mevrouw alweer 11 ...

Lees het hele artikel