Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Jewel en Kelly stellen zich even voor

5 March
x
Wat is dit?

Zo, dit is even spannend, mijn vrouwtje Kelly en ik zitten er klaar voor om de allereerste blog te schrijven voor The Dog Pen. Kelly is al langer bekend met The Dog Pen, want ze werkt achter de schermen af en toe mee. Als ze het niet vergeet tenminste, want mijn vrouwtje is nogal een spontane chaoot. Goed, laat ik me maar even voorstellen, dan kan ik weer verder met mijn hobby’s en kletst Kelly nog even met jullie.

Ik ben Jewel, aangenaam!

Een goedendag, ik ben Jewel. Een 12 weken oude puppy. Ik noem het maar even puppy, want ik ben een kruising. Mijn mama is een Amerikaanse Akita en mijn papa een kruising tussen een Husky en Alaskan Malamute. En als ik mijn vrouwtje moet geloven heb ik van alle 3 wel iets in mij. Een leuke uitdagende combinatie! Ik ben geboren op 8 december 2018 en 1 februari ben ik verhuisd naar mijn baasjes in Reuver. Hoe mijn eerste dagen waren en hoe ze me hebben geprobeerd te leren buiten te plassen en te slapen in de bench bewaren we voor een volgend artikel, ik denk namelijk dat het wel leuk is om daar op een later moment over te kletsen.

Mijn dagelijks leven

Mijn dagelijks leventje bestaat momenteel eigenlijk uit heel veel spelen met mijn speelgoed. Slapen doe ik ook graag. Maar ik vind het ook heel leuk om mensen en andere honden te leren kennen en bezoek te krijgen. Ik kijk meestal even de kat uit de boom, maar bij sommige ga ik gelijk los. Daarnaast wandel ik ook heel graag de kleine rondjes die ik mag wandelen. En verder amuseer ik me met de tuin zomerklaar maken en mijn brokken eten. Dat met die tuin vinden mijn vrouwtje en baasje niet leuk, maar later zullen ze me dankbaar zijn!

Ook ben ik al begonnen met de puppycursus! Superleuk! Ik heb nu 3 lessen gehad en de basics als zit en down, die snap ik wel. Maar dat volgen, dat is toch echt niks voor mij. De grond is zoveel interessanter, maar dat snapt mijn vrouwtje niet. Mijn favoriete onderdeel is toch wel de pauze, dan mag ik met mijn klasgenootjes spelen. En op het einde de “kom voor” oefening vind ik ook heel leuk.

Goed voor nu heb ik genoeg gekletst, mijn knuffeltjes en de tuin roepen! Kelly wil wel nog even kletsen, dus die praat nog even verder en ik ga weer door. Tot de volgende keer en een vrolijke poot van mij!

Mijn baasjes even voorstellen

Nou, Jewel is een goede kletskous! Dat is ze ook echt, want ze praat graag. Een van de trekjes die ze van vaders heeft mee gekregen. Maar goed, wie weet krijg ik dat ooit nog een keer op film en kan ik dit met jullie delen. Ik wilde me ook nog even voorstellen! Mijn naam is Kelly, 24 en het trotse vrouwtje van Jewel. In mijn dagelijks leven bezorg ik de post en ben ik thuis aan het werk voor mijn eigen bedrijfje/blog Bij Zus! Een ideale combinatie met een jonge hond die veel aandacht en beweging nodig heeft. Daarnaast houd ik me ook bezig met The Dog Pen als dat nodig is. Zoals Jewel al zei ben ik soms een chaoot en vergeet ik bepaalde dingen, maar ze zorgt er zelf wel voor dat ik haar in ieder geval niet vergeet. Gelukkig doe ik het allemaal niet alleen, mijn vriend Kenneth is haar baasje om het zo maar te noemen. Hij is vrachtwagenchauffeur, dus overdag eigenlijk altijd weg, maar ’s avonds is hij er meestal wel. En Jewel en hij zijn echt 2 handen en pootjes op 1 buik. Heel schattig!

Ons puppenkind

Jewel is echt onze trots. Ik noem haar wel vaker ons puppenkind, want de zorg en de opvoeding zijn volgens mij net als bij een kind. En we slepen haar het liefst overal mee naar toe. Ik ben niet haar mama, hooguit haar humom, maar meestal noem ik mezelf haar vrouwtje. Jewel is een lieve, sociale, enthousiaste, eigenwijze pup die graag met je kroelt, maar dan ook gelijk haar tanden in je arm zet. Dat geeft niet, dat leert ze vanzelf nog wel af. Voor foto’s heeft ze bijna nooit tijd, vind ik stiekem best wel jammer, want ik vind het geweldig om foto’s van haar te maken.

Onze bedoeling is om jullie met enige regelmaat mee te gaan nemen in ons avontuur! Van hoe ze bij ons terecht is gekomen tot zoveel meer wat we tegen komen. Het avontuur met de bench bijvoorbeeld en het verloop van de puppycursus. Maar we hopen ook wat meer te kunnen vertellen over andere dingen, zoals producten, verzorging en favorieten.

Ik ga mevrouwtje uit de tuin plukken en dan nog even verder met alle andere dingen! Bedankt voor het lezen en ook ik zeg: tot gauw!

Liefs,
Jewel & Kelly

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jewel

Hoera Jewel is 2 jaar! Geef koekje! x

Hoera Jewel is 2 jaar!

8 December Door: Jewel

Jewel’s eerste verjaardag deelde ik pas in januari, schandalig eigenlijk. Maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Vandaag is onze Jewel 2 jaar geworden. Het cliché van ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen

31 October Door: Jewel

Het is weer tijd om jullie bij te praten over afgelopen maand. Ik ging voor de tweede keer sinds puppy boven slapen, omdat ik nu zelf de weg naar ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; een september met veel water Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; een september met veel water

30 September Door: Jewel

Het is eindelijk weer eens tijd om een blog te schrijven! Vrouwtje liep al langer met het idee rond om jullie iedere maand mee te nemen in de avonturen ...

Lees het hele artikel
Een kijkje in Jewel's ochtendroutine Geef koekje! x

Een kijkje in Jewel's ochtendroutine

20 August Door: Jewel

Hoi allemaal, het is alweer een hele tijd geleden dat Jewel en ik een persoonlijk verhaal hebben gedeeld. Het gebrek aan tijd, inspiratie en allerlei andere bijkomende omstandigheden hebben ...

Lees het hele artikel