Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Hondenuitlaatservice of dagopvang voor de hond

18 februari
x
Wat is dit?

Toen ik Paika net kreeg had ik natuurlijk eerst met mijn baas overlegd of Paika mee naar werk zou mogen. Ik was immers alleen, werkte full-time en ik wilde graag een puppy. Logischerwijs heeft een jonge pup veel aandacht en tijd nodig, een baan past daar, zeker in het begin niet bij.

Mee naar werk

Maar ik had een fijne werkplek waar ik makkelijk met Paika zou kunnen wandelen en ik zat met 1 collega op een kamer en die collega was akkoord, mits de directeur dat ook zou zijn. Natuurlijk heb ik toestemming gevraagd en het mocht. Wat een feest! Dus op naar het nestje waar die ik gezien had. Dit nest was een kruising Beagle x Berner Sennen en ik was meteen verkocht. Hoewel ik zelf mijn oog had laten vallen op een dik broertje van Paika, was mijn beste vriendin overtuigd dat ik voor Paika moest gaan, omdat zij mij ‘uitkoos’. Nu ja, het is dus Paika geworden en natuurlijk ben ik dolblij met haar!

LEESTIP: beloften aan een oude hond

Toch niet mee naar het werk

Paika mee naar huis genomen en helemaal klaar voor haar eerste werkdag. Alles helemaal prima (hoewel een pup op kantoor best wel druk is), totdat de directeur de kamer in kwam en vroeg wat die pup nu op het werk deed. Euhm…daar heb ik toestemming voor gevraagd en die heb je gegeven. Nee hoor! Ik heb helemaal nergens toestemming voor gegeven. Nu ja je snapt vast dat dat nou niet echt een prettig moment was. Maar ja wat moet je? Als de wiedeweerga op zoek naar een hondenoppas dus!

LEESTIP: jouw hond mee naar werk, hoe regel je dat?

Vrienden

Natuurlijk vond ik het niet eerlijk en niet leuk dat ik nu Paika ineens niet meer mee mocht nemen naar het werk. Ik heb dus aangegeven dat ik wel een andere oplossing zou zoeken, maar dat ze tot die tijd toch mee zou komen. Gelukkig woonde er in de buurt van mijn werk een aantal vrienden die met z’n drieën en een hond een huis deelden. Aangezien een aantal van hen nog studeerden, was er eigenlijk altijd wel iemand thuis én Doris (de hond) natuurlijk ook. In mijn pauzes racede ik dan naar hun huis toe om Paika te laten plassen en met haar te wandelen. Niet echt ideaal, maar wel heel fijn dat het zo kon.

Dagopvang

Na een tijdje waren de huisgenoten niet meer zo blij met Paika en haar eigenwijze gedrag. Ze mocht niet meer daar blijven. Dus op stel en spong weer op zoek naar een andere oplossing. Paika ging naar de dagopvang bij mensen thuis. Ik heb verschillende opvanglocaties geprobeerd, maar niet allemaal even succesvol. Eén opvang adres had zelf 3 herders en tot op de dag van vandaag is Paika bang voor herdershonden. Daar was duidelijk iets niet goed gegaan. Na het ophalen merkte ik direct dat Paika stress had, dus daar hoefde ze niet meer naar terug. Na een tijd zoeken, was er een dame uit mijn buurt die zelf Berner Sennen honden had en die Paika er makkelijk bij konden hebben. Gelukkig ging dat wel heel goed.

Uitlaatservice

Helaas heb ik met uitlaatservices ook niet zulke positieve ervaringen. Zo was er één waarvan ik later hoorde dat hij altijd aan het schelden en aan het schreeuwen was tegen de honden die hij meehad. Het lastige blijft gewoon dat je er niet altijd bij bent. Mijn advies: zorg dat je alles goed geregeld hebt voordat je aan een pup of een hond begint, ook een achterwacht. In mijn geval heb ik uiteindelijk mijn baan ‘gewoon’ opgezegd en een leuke nieuwe baan gevonden waar ik de hele dag zo vrij als een vogel was en Paika gewoon mee kon naar het werk en ze het daar ook nog heel erg naar haar zin had.

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Paika

Paika is kwijt! Geef koekje! x

Paika is kwijt!

26 januari Door: Paika

Zoals ik al geschreven heb ik een vorige blog is Paika koningin ontsnappen. Nu stond ik net even onder de douche toen mijn man binnenstormde met de woorden: ‘Nou ...

Lees het hele artikel
Hond mee naar Engeland: de voorbereiding Geef koekje! x

Hond mee naar Engeland: de voorbereiding

18 januari Door: Paika

Reizen met honden is altijd anders dan reizen zonder honden. Logisch! Sinds we naast Paika een andere hond hebben die niet zo goed samen gaat met vreemde honden, is ...

Lees het hele artikel
Welke hondenvoeding krijgt Paika Geef koekje! x

Welke hondenvoeding krijgt Paika

29 december Door: Paika

Op de foto zit Paika met haar echte favoriete eten; brood, pindakaas en gestoomde worsten, maar helaas dat krijgt ze natuurlijk niet te eten. Nu is Paika inmiddels alweer ...

Lees het hele artikel
Wat te doen als je een Houdini hond hebt? Geef koekje! x

Wat te doen als je een Houdini hond hebt?

18 augustus Door: Paika

Een Houdini hond? Wat is dat nu weer? Houdini verwijst naar Harry Houdini de boeienkoning, die overal uit wist te ontsnappen. Dat is dat ook wat ik bedoel met ...

Lees het hele artikel