Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hondenblogs

7 September
x
Wat is dit?

We willen je graag meer vertellen over hondenblogs. In Nederland zijn hondenblogs nog helemaal niet zo bekend. In Amerika daarentegen is er zelfs een Conferentie voor hondenbloggers die in 2018 al voor de 10e keer werd gehouden. The Dog Pen is een hondenbloggersplatform. Dit is helemaal uniek in Nederland en waarschijnlijk in heel Europa – of misschien wel de hele wereld. In Amerika bestaat wel een blog over huisdier-influencers en dit blog organiseert de Blog Paws Conference én deelt tips voor hondenbloggers in hun eigen blogs. Volg je het nog? Een blog over een blog voor iemand die wil bloggen (of zoiets).

Het ontstaan van blogs

Blogs zijn ontstaan door 1 man: Justin Hall. Hij begint in 1994, 24 jaar geleden dus, zijn Justin’s Links from the Underground. Hierin deelt hij zijn dagelijkse bezigheden op het internet. Op dat moment is het woord blog nog niet bekend; dat ontstaat pas op een later tijdstip. Wist je trouwens dat het woord blog een afkorting is van weblog. Niet echt de meest voor de hand liggende afkorting, maar het werkt! In de jaren die volgen komen er over alle onderwerpen blogs online: reisblogs, fashionblogs, politieke blogs, techblogs, enzovoort.

Blogs als populaire marketingtool

Ineens ging het opvallen dat blogs hoge bezoekersaantallen hebben en vaak een groep bevlogen volgers. Juist door het persoonlijke karakter van de blogs, een ‘echt’ persoon schrijft ze, ontstaat er ineens een waardevol platform om consumenten te bereiken. Bloggers worden plots gezien als een manier om een product of dienst onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep.

Bedrijven gaan ook bloggen

In navolging van de grote bloggers met veel bezoekers, willen bedrijven zelf ook gaan bloggen. Je kunt inmiddels heel veel blogs vinden van bedrijven. Ook in de boekhandels zijn er genoeg boeken te vinden over hoe je nu het beste kunt gaan bloggen voor jouw bedrijf. De vraag is alleen: heb je voldoende commitment en tijd om een blog ook de aandacht en de verse content te geven die het nodig heeft? Is het antwoord nee? Dan is het beter om er niet aan te beginnen. Naast de tijd en moeite die het kost om voor jouw bedrijf een blog te schrijven, is er ook het stukje objectiviteit. Het leukste aan de meeste blogs is dat hun bloggers objectief schrijven over de dingen die ze leuk en niet leuk vinden. Heb je als lezer op een bedrijfsblog nog dezelfde ervaring?

vrouw schrijft hondenblog

Honden in blogs

Aangezien honden een belangrijke plek innemen in ons dagelijks leven, zijn er verschillende blogs waar honden ook een rol in spelen. In deze blogs is de hond niet het hoofdonderwerp, maar wel een deel van de blog. In deze algemene blogs spelen huisdieren een bijrol. Toch is er een punt gekomen dat iemand dacht: ik ga een blog schrijven enkel en alleen over mijn hond. We kunnen ons niets anders voorstellen dan dat dat de start is geweest van de eerste hondenblog.

Wanneer werden hondenblogs populair

Helaas kunnen we niet exact achterhalen wat de eerste hondenblog is geweest die ooit online kwam. Na een uitgebreide zoektocht ontdekken we dat de eerste BlogPaws conferentie in 2010 wordt gehouden en dat er op dat moment 230 bloggers deelnemen. We kunnen er dus vanuit gaan dat er ook voor 2010 er hondenblogs zijn geweest. We hebben navraag gedaan bij de organisatie van de eerste hondenbloggers-conferentie. Als we uitsluitsel hebben over de eerste echte hondenblog ooit, delen we de link natuurlijk met je.

Niet oneindig bloggen

Het grootste probleem van honden is, dat weten we allemaal, dat ze veel te kort leven. Het zou dus heel goed kunnen dat er al in 1996 een eerste blog is verschenen over een hond, maar dat het baasje na het overlijden van de hond de blog heeft opgeheven. Helaas worden niet alle honden 25 jaar oud (leeftijd van de oudste hond ooit). Hoewel we het ons ook kunnen voorstellen dat je zo’n blog juist online zou laten als eerbetoon aan jouw hond.

Ben je geïnspireerd geraakt om ook te gaan bloggen? Lees dan onze tips in ‘Hoe word je een hondenblogger’ of kijk eens naar de leukste blogs over honden.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht! Geef koekje! x

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht!

27 September Door: Redactie

Je hebt wellicht al eens gehoord over het gebruik van cannabis (hennep) in natuurlijke behandelingen voor honden. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de ...

Lees het hele artikel
De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 January Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 September Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 July Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel