Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Guus is niet meer wagenziek

19 augustus
x
Wat is dit?

Wist je dat honden ook wagenziek kunnen worden? Niet? Nou geloof me dat is geen pretje.
Vraag maar aan mijn vrouwtje.

Ik wilde niet meer mee.

Zoals ik in een vorige blog al schreef ben ik een paar flink wagenziek geweest als pup. Daardoor werd mijn afkeer van de auto steeds groter. Zodra ik merkte dat we de straat overstaken om naar de auto te gaan ging ik gelijk in de ankers. No way dat ik in de auto ging.
Best onhandig voor mijn vrouwtje aangezien ik drie keer in de week mee ga naar haar werk, een keer per week naar de hondentraining en de losse ritjes ergens naar toe.

De eerste rit.

Toen ik als pup werd opgehaald door mijn baasjes had ik nog nooit in een auto gezeten. Ik mocht heerlijk liggen op de achterbank, half bij mijn vrouwtje op schoot en dat vond ik eigenlijk wel prima.
Toen we stopten bij een dierenwinkel omdat bleek dat mijn halsband nog veel te groot was maakte ik wat smakbewegingen bij het uitstappen.
Mijn vrouwtje herkende dit van haar katten als een van hun misselijk is. Maar gelukkig gebeurde er niks.

De tijd daarna.

In de weken na mijn komst ging ik regelmatig mee in de auto om mee te gaan naar allerlei situaties voor de socialisatie. Al vrij snel ging het mis en spuugde ik alles onder. Gelukkig lag ik op een hondendeken. Maar jee wat voelde ik mij beroerd zeg en voelde me heel zielig.
Helaas wonen wij in een woonwijk met veel drempels, rotondes en bochten. Ik kan je vertellen, dat dat niet fijn is voor een hondenmaag. Mijn baasjes reden als slakken over drempels en reden zo rustig mogelijk maar helaas ging het regelmatig toch mis.
Ik voelde mij zo ellendig en begreep niet waarom zoveel honden autorijden leuk vinden. Ik kroop stilletjes in een hoekje op de achterbank wachtend tot ik er eindelijk weer uit mocht en hopende dat ik niet misselijk zou worden.

Niet meer mee.

Mijn weerstand om naar de auto te gaan werd steeds groter. Vooral naar die van mijn vrouwtje omdat ik daar het meeste inzat en het meeste ziek was geweest. Daardoor nam ze een tijdje de andere auto mee. Dat hielp een heel klein beetje. Bij de baas zijn auto in de kofferbak met behulp van een loopplank vond ik het iets minder eng. Mijn vrouwtje haar auto heeft een te kleine kofferbak en wil mij graag kunnen zien. dus na verloop van tijd gingen we weer met haar auto in de hoop dat het beter zou gaan.

Lokken met snoepjes, negeren, niks hielp. Ik wilde niet naar de auto en bleef stokstijf staan ondanks dat ik al een tijd niet meer misselijk was geweest.

De oplossing.

Totdat mijn vrouwtje opeens een tip kreeg van de eigenaresse van het diervoer merk Renske natuurlijke diervoeding!
Dit merk heeft bachbloesem koekjes voor verschillende doeleinden zoals angst,moed, trainen en leren en eerste hulp bij op reis.
Elke avond en een half uur voor het rijden kreeg ik een paar van die koekjes.
Je gelooft het of niet maar na een paar dagen had mijn vrouwtje het idee dat ik wat minder angstig was bij oversteken en zelfs iets dichter bij de auto durfde.

Bach bloesem reisziekte

Het gaat steeds beter.

Op dit moment loop ik zonder morren naar de auto toe. Ik loop soms tot aan het portier en soms blijf ik op iets meer afstand.
Zelf in de auto klauteren doe ik nog steeds niet( ik ben niet zo’n klimmer) maar dat vindt mijn vrouwtje niet erg. Ze is al lang blij dat ik niet meer zo veel stress ervaar.
Mijn vrouwtje zet mijn voorpootjes op de bank en geeft me dan een kontje en dan klik in de gordel.
Soms blijf ik even kijken maar al vrij snel als we rijden ga ik liggen.
Autorijden zal mijn hobby nooit worden maar ik vind het niet meer zo erg.

Hoe vinden jullie autorijden eigenlijk?

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Guus mocht de Kong Goodie Ribbon testen Geef koekje! x

Guus mocht de Kong Goodie Ribbon testen

16 juli Door: Goldendoodle Guus

Het is altijd leuk om een berichtje te krijgen dat je iets mag uittesten. Ik kreeg de Kong Goodie Ribbon opgestuurd en mocht deze testen samen met mijn vrouwtje. ...

Lees het hele artikel
Guus ging op vakantie in coronatijd Geef koekje! x

Guus ging op vakantie in coronatijd

23 juni Door: Goldendoodle Guus

Elk jaar gaan mijn baasjes en ik 3 weken op vakantie in juni. Varen met de boot door Friesland en de Wadden. Lekker rustig zo vlak voor de zomervakanties, ...

Lees het hele artikel
Guus stelt 9 vragen aan het baasje van hulphond Tynke Geef koekje! x

Guus stelt 9 vragen aan het baasje van hulphond Tynke

11 mei Door: Goldendoodle Guus

Samen met mijn vrouwtje ben ik dagelijks op Instagram te vinden. Natuurlijk wil ik graag zien wat mijn vriendjes allemaal doen, mijn verloofde LadyRebel in de gaten houden maar ...

Lees het hele artikel
Guus versus vuurwerk 1-0 Geef koekje! x

Guus versus vuurwerk 1-0

3 januari Door: Goldendoodle Guus

Zoals elk jaar eindigt de laatste dag van het jaar met vuurwerk. Dat blijft toch wel een dingetje. Onverwachts harde knallen zomaar ergens vandaan. Ik vind het maar niks. ...

Lees het hele artikel