Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een dag uit het leven van Guus

4 August
x
Wat is dit?

Mee naar het werk

Sinds ik 12 weken oud ben mag ik met mijn vrouwtje mee naar haar werk. Dit doe ik drie dagen in de week. Op vrijdag kan ik helaas niet mee omdat mijn vrouwtje dan op een andere locatie zit waar het veel te druk is. Dan ben ik thuis en komt mijn baasje tussendoor even langs bij mij.

Mijn vrouwtje is activiteitenbegeleider in de gehandicaptenzorg bij de seniorendoelgroep.
Echt een super toffe baan vind ik.
Zij is van mening dat dieren een welkome en waardevolle aanvulling kunnen zijn in het leven van mensen met een handicap.
Nou dat snap ik wel want ik ben natuurlijk super leuk en zie er heel schattig uit.
Oke, ik ben nu geen klein pupje meer maar ben echt nog steeds heel schattig hoor.

Vroege vogel

Een groot nadeel is wel dat mijn baasjes al vroeg opstaan. Al om kwart voor zes! Zeker in het begin had ik daar veel moeite mee en draaide mij liever nog een keertje om. Maar nu het zo vroeg licht is en best wel warm lukt het me wat beter.

Ik ga mee in de auto naar het werk. Dat vind ik alleen niet zo leuk. Toen ik klein was ben ik diverse malen wagenziek geweest. Sinds dien wil er liever niet meer in. Maar daarover later meer in een ander blog.
Mijn vrouwtje begint wat vroeger als voorheen en laat mij op het werk waar het dan nog heerlijk rustig is even rennen aan de lange lijn op het veldje.
Als we binnen zijn dan kijk ik altijd even wat mijn vrouwtje doet zoals de vaatwasser uitruimen, de ontbijttafel dekken en rapport lezen en daarna ga ik lekker even uitrusten.

In de ochtend

Voordat de cliënten komen gaat mijn vrouwtje bijvoorbeeld een zoekspelletje met mij doen en mag ik daarna in mijn bench lekker ontbijten. Er komen ook cliënten ontbijten bij mijn vrouwtje. Omdat het dan vrij druk is met in- en uitloop blijf ik in de bench voor de rust. Want ik blijf natuurlijk wel een boefje soms. Want luisteren….. Daar ben ik nog niet zo goed in.
Na het ontbijt mag ik even plassen en loop ik mee om een cliënt weg te brengen of op te halen van een woning vlakbij.
De collega’s daar kijken altijd uit naar mijn komst en zijn allemaal verliefd op mij. Maar dat snap ik wel hoor.
Tijdens de ochtend activiteiten loop ik rond in de ruimte en maak ik graag contact met de cliënten. Eentje is mijn vriendje en die zoek ik altijd op als ik hem zie. Dan gaan we samen knuffelen en een beetje spelen. Sommige noemen mijn naam of raken mij even aan en sommige cliënten reageren niet zo op mij. Mijn vrouwtje heeft verteld dat sommige cliënten het niet zo goed snappen of mij niet zo interessant vinden. Maar daar kan ik mij nou niks bij voorstellen.

Soms ben ik ondeugend en pik ik knuffels van een cliënt die dat wel grappig vind. Dat mag ik natuurlijk niet en laat ze netjes los  als mijn vrouwtje dat zegt maar uiteraard probeer ik het echt nog wel een keertje (en nog een keer). Soms krijg ik een aai en ze vinden me allemaal heel lief. Ik weet dat ik rustig moet doen en dat gaat me best goed af. Maar soms vind ik dat ook wel lastig hoor.

Ook let mijn vrouwtje goed op als ik mijn vriendje opzoek.
Mijn vriendje vind het namelijk erg leuk als ik zijn vingers lik. Maar ik heb natuurlijk scherpe tandjes. Mijn vrouwtje legt mijn vriendje dan uit wat hij dan het beste kan doen. Maar mijn vriendje onthoudt dat allemaal niet zo goed.

Als ik moe ben dan zoek ik een rustige plek op om even te slapen. Soms in mijn bench maar nu het zo warm is lig ik ergens in een hoekje op de vloer of verstop me achter de gordijnen.

In de middag

In de middag gaat mijn vrouwtje vaak wandelen met cliënten. Soms mag ik mee om te oefenen hoe ik naast een rolstoel moet lopen. Helaas is het de laatste weken te warm buiten voor mij en kan ik helaas niet mee met die wandelingen dus heb ik pauze. goldendoodle guus op het werk
Ook mag ik nog niet heel lang lopen gezien mijn jonge leeftijd. Naast de rolstoel lopen is best een kunst want ik wil zo graag snuffelen onderweg maar dat is natuurlijk niet zo handig. Maar ik ben er niet bang voor en ik snap al best goed dat ik uit moet kijken dat ik niet voor de wielen loop.

Om half drie is het tijd om richting de auto te gaan. Lekker naar huis.
Daar ga ik altijd nog even wandelen en dan mag ik uitrusten van mijn werkdag en mijn vrouwtje ook natuurlijk.

Ooit

Mijn vrouwtje wil heel graag een cursus gaan volgen om te leren hoe ze mij goed in kan zetten in haar werk. Als Dog Assisted Interventions bijvoorbeeld. Maar dan moet ik eerst beter mijn best gaan doen met luisteren en wat ouder zijn. Maar onze droom is om samen een goed team te gaan vormen en zo andere mensen heel blij te gaan maken

 

Hoe ziet jou dag er uit? Ik ben super benieuwd naar jouw dag.
Poot van Guus

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel