Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een badjas voor de hond

6 April
x
Wat is dit?

Een badjas voor de hond, misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien ook niet. Het aanbod op internet is in ieder geval reuze, maar wat heb je er nou precies aan? We vertellen er graag meer over in deze blog!

Wat is een honden badjas?

Een honden badjas is een jas wat je jouw hond kan aantrekken wanneer deze nat is. Deze bekleed het lichaam van de hond van nek tot de staart aanzet. Vaak gaat de badjas over het hoofd aan en wordt deze daarna rondom de buik vast gemaakt. Sommige badjassen hebben ook een gat waar de staart door heen kan om de jas op zijn plek te houden.

Er zijn badjassen die door bedrijven op maat worden gemaakt en dus ook volledig zijn te personaliseren, denk hierbij bijvoorbeeld aan de naam van de hond op de jas. Maar ook zijn er diverse standaard badjasjes te koop, deze hebben geen personalisatie mogelijkheden en zijn in standaard maten te koop. Deze ”standaard” badjassen zijn dan ook veelal een stukje goedkoper dan de duurdere op maat gemaakte badjassen.

Behalve verschil in prijs en personalisatie zit er ook nog veel verschil in de modellen en materialen. Sommige badjassen vallen als een cape over de hond. Andere worden enkel vast gezet onder het buikje en nog andere worden ook weer aan de voorkant vastgemaakt. De meest gebruikte materialen zijn microvezel of badstof, maar tussen deze twee materialen zit ook weer een heel groot verschil. Bijvoorbeeld de dikte en zwaarte van het materiaal. Het ene soort microvezel neemt nou eenmaal meer water op dan de andere soort microvezel, dit geld hetzelfde voor badstof. Let op: de stof mag natuurlijk niet gaan broeien in de vacht van de hond, dus kijk goed dat je een degelijk materiaal neemt. Het is dus net wat je precies zoekt in een badjas. Als je goed weet wat jouw wensen zijn dan kun je erna op zoek naar een mooie badjas.  

Waarvoor wordt een honden badjas gebruikt?

Een honden badjas neemt vocht en vuiligheid op wat van de hond af komt na bijvoorbeeld een duik in het water of de modder. Doordat de hond de badjas aan heeft vangt deze een boel vuil op, dit ligt dan niet in je auto of binnen in huis. Tevens kan het ook wat helpen tegen de natte honden geur. Hoe korter de hond nat is, hoe minder lang hij natuurlijk naar natte hond ruikt.

Ook zorgt de jas er voor dat de hond lekker warm blijft en zijn spieren wat geleidelijker afkoelen. Dit kan blessures na sport of een intensieve wandeling helpen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan honden die intensief sporten of staan te wachten op hun beurt tijdens proeven, zij krijgen dan hulp van de badjas om zichzelf en de spieren warm te houden.

Fender in zijn badjas

Welke badjas hebben wij?

Wij hebben zelf een badjas van Animalcribs deze bedekt ook de broek van de hond. Dit is ontzettend fijn zodat de hond in zijn volledigheid droogt, super handig bij een Newfoundlander met zijn grote dikke vacht.  Maar ook de spieren in de achterpoten kunnen dan fijn geleidelijker afkoelen, deze zijn dan toch nog wat beter beschermd. Verder heeft onze badjas een verstelbare kraag, een opening voor de staart door middel van klittenband en wordt hij op twee punten vastgezet bij de buik en rug.

Ik trek de jongens een badjas aan na een wandeling in de regen zodat ik niet het regenwater tot op het plafond heb hangen na het uitschudden. Maar ook trek ik hem in de auto aan als we een grote wandeling hebben gelopen met kouder weer. Zo kunnen de spieren een stuk geleidelijker af koelen en is mijn auto weer wat beschermd tegen modder. Behalve met wandelen en uitjes trek ik de jas ook aan als ze gewassen zijn, ik was ze namelijk vaker bij mijn schoonouders thuis of in een dierenwinkel. Ze moeten dan toch een stukje buiten lopen, met kouder weer kunnen ze dan toch sneller een verkoudheid of longontsteking op lopen als ze nog een beetje vochtig zijn. Liever het zekere voor het onzekere natuurlijk.

Ondanks dat een Newfoundlander het snel warm heeft, hebben de jongens geen last van de badjas. Ze komen meteen aanrennen als ik hem erbij pak. Hij sluit dan ook ontzettend mooi aan en is lekker zacht.

Hebben jullie ook een badjas voor je hond?
Wanneer gebruiken jullie hem? We lezen het graag in de reacties.

Liefs Bumper en Fender
The Newfy Brothers.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel