Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Een badjas voor de hond

6 april
x
Wat is dit?

Een badjas voor de hond, misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien ook niet. Het aanbod op internet is in ieder geval reuze, maar wat heb je er nou precies aan? We vertellen er graag meer over in deze blog!

Wat is een honden badjas?

Een honden badjas is een jas wat je jouw hond kan aantrekken wanneer deze nat is. Deze bekleed het lichaam van de hond van nek tot de staart aanzet. Vaak gaat de badjas over het hoofd aan en wordt deze daarna rondom de buik vast gemaakt. Sommige badjassen hebben ook een gat waar de staart door heen kan om de jas op zijn plek te houden.

Er zijn badjassen die door bedrijven op maat worden gemaakt en dus ook volledig zijn te personaliseren, denk hierbij bijvoorbeeld aan de naam van de hond op de jas. Maar ook zijn er diverse standaard badjasjes te koop, deze hebben geen personalisatie mogelijkheden en zijn in standaard maten te koop. Deze ”standaard” badjassen zijn dan ook veelal een stukje goedkoper dan de duurdere op maat gemaakte badjassen.

Behalve verschil in prijs en personalisatie zit er ook nog veel verschil in de modellen en materialen. Sommige badjassen vallen als een cape over de hond. Andere worden enkel vast gezet onder het buikje en nog andere worden ook weer aan de voorkant vastgemaakt. De meest gebruikte materialen zijn microvezel of badstof, maar tussen deze twee materialen zit ook weer een heel groot verschil. Bijvoorbeeld de dikte en zwaarte van het materiaal. Het ene soort microvezel neemt nou eenmaal meer water op dan de andere soort microvezel, dit geld hetzelfde voor badstof. Let op: de stof mag natuurlijk niet gaan broeien in de vacht van de hond, dus kijk goed dat je een degelijk materiaal neemt. Het is dus net wat je precies zoekt in een badjas. Als je goed weet wat jouw wensen zijn dan kun je erna op zoek naar een mooie badjas.  

Waarvoor wordt een honden badjas gebruikt?

Een honden badjas neemt vocht en vuiligheid op wat van de hond af komt na bijvoorbeeld een duik in het water of de modder. Doordat de hond de badjas aan heeft vangt deze een boel vuil op, dit ligt dan niet in je auto of binnen in huis. Tevens kan het ook wat helpen tegen de natte honden geur. Hoe korter de hond nat is, hoe minder lang hij natuurlijk naar natte hond ruikt.

Ook zorgt de jas er voor dat de hond lekker warm blijft en zijn spieren wat geleidelijker afkoelen. Dit kan blessures na sport of een intensieve wandeling helpen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan honden die intensief sporten of staan te wachten op hun beurt tijdens proeven, zij krijgen dan hulp van de badjas om zichzelf en de spieren warm te houden.

Fender in zijn badjas

Welke badjas hebben wij?

Wij hebben zelf een badjas van Animalcribs deze bedekt ook de broek van de hond. Dit is ontzettend fijn zodat de hond in zijn volledigheid droogt, super handig bij een Newfoundlander met zijn grote dikke vacht.  Maar ook de spieren in de achterpoten kunnen dan fijn geleidelijker afkoelen, deze zijn dan toch nog wat beter beschermd. Verder heeft onze badjas een verstelbare kraag, een opening voor de staart door middel van klittenband en wordt hij op twee punten vastgezet bij de buik en rug.

Ik trek de jongens een badjas aan na een wandeling in de regen zodat ik niet het regenwater tot op het plafond heb hangen na het uitschudden. Maar ook trek ik hem in de auto aan als we een grote wandeling hebben gelopen met kouder weer. Zo kunnen de spieren een stuk geleidelijker af koelen en is mijn auto weer wat beschermd tegen modder. Behalve met wandelen en uitjes trek ik de jas ook aan als ze gewassen zijn, ik was ze namelijk vaker bij mijn schoonouders thuis of in een dierenwinkel. Ze moeten dan toch een stukje buiten lopen, met kouder weer kunnen ze dan toch sneller een verkoudheid of longontsteking op lopen als ze nog een beetje vochtig zijn. Liever het zekere voor het onzekere natuurlijk.

Ondanks dat een Newfoundlander het snel warm heeft, hebben de jongens geen last van de badjas. Ze komen meteen aanrennen als ik hem erbij pak. Hij sluit dan ook ontzettend mooi aan en is lekker zacht.

Hebben jullie ook een badjas voor je hond?
Wanneer gebruiken jullie hem? We lezen het graag in de reacties.

Liefs Bumper en Fender
The Newfy Brothers.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

Gezondheidsproblemen voor Bumper Geef koekje! x

Gezondheidsproblemen voor Bumper

29 april Door: Bumper & Fender

Dat de tijd vliegt, dat is denk ik wel een understatement. Elke dag lijkt voorbij te vliegen maar sommige dagen, die blijven je net wat meer bij dan de ...

Lees het hele artikel
Wandelen in Limburg - Nationaal park de Meinweg Geef koekje! x

Wandelen in Limburg - Nationaal park de Meinweg

10 maart Door: Bumper & Fender

Het is tijd voor deel drie van onze blog reeks ‘’Wandelen in Limburg’’. Dit keer nemen wij jullie graag mee naar Midden-Limburg, namelijk naar Nationaal park De Meinweg in ...

Lees het hele artikel
6x pootjes verzorgingsproducten Geef koekje! x

6x pootjes verzorgingsproducten

14 februari Door: Bumper & Fender

Met deze winterdagen waar kou, sneeuw en pekel toch wel kernwoorden zijn, is het extra belangrijk om de voetzooltjes van jouw hond extra te beschermen en verzorgen. Daarom zetten ...

Lees het hele artikel
Bumper en Fender gaan titeren Geef koekje! x

Bumper en Fender gaan titeren

3 februari Door: Bumper & Fender

Titeren, sommige van jullie zullen er misschien wel eens van hebben gehoord. Andere misschien nog nooit en wellicht zijn er een aantal die het al doen. Bumper en Fender ...

Lees het hele artikel