Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De grote Meola Leather halsbandtest! (Productreview)

8 maart
x
Wat is dit?

Begin januari kreeg een aantal bloggers van The Dog Pen de vraag of ze een halsband of tuigje wilden testen van het merk MEOLA LEATHER (www.lerentasjes.nl). En om hier dan vervolgens uiteraard een blog over te schrijven.

Ik gebruik voor Plint normaalgesproken afwisselend een halsband en een tuigje. Maar aangezien teckels nogal een vooruitstekend borstbeen hebben en je daarom niet zomaar elk tuigje kunt gebruiken, wierp ik me op voor het bloggen over een halsbandje!

VERRASSING!

Op 20 januari kreeg ik het pakketje in de bus. Een supermooie, blauwgrijzige, leren halsband met in een iets andere kleur leer de naam van Plint erop gelaserd. “Jeansblauw Zacht” heet hij op de website als ik het goed heb. 1,5 centimeter breed en… met kliksluiting, my favorite! Op de website van Meola valt dit bandje onder de puppycollectie.

De kleur steekt mooi af tegen de zwarte vacht van Plint, dus ik was erg blij met deze verrassing! Amy, want zo heet de dame achter dit merk, heeft nog veel meer toffe kleuren om uit te kiezen zoals Kobalt Blauw (zie deze blog van Sennah), Cognac (zie hier het mooie anti-trektuig van Lady Rebel) of wat dacht je bijvoorbeeld van Oud Roze, Fel Rood of Petrol! Er is voor ieder wat wils en Amy kan ook nog eens van alles voor je op maat maken en helemaal aanpassen naar jouw wensen.
Deze halsband kost normaal gesproken €30,- inclusief nametag en ook nog eens inclusief verzendkosten binnen Nederland.

EERSTE INDRUK

Zo op het eerste oog ziet de halsband er echt megadegelijk en stoer uit. Hij is helemaal gemaakt van een dubbele laag leer zodat je zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant een glad oppervlak hebt. Hij is helemaal doorgestikt en aan de uiteinden nog eens extra vastgemaakt met zilveren nagels. De halsband is verstelbaar en er zit uiteraard een ringetje aan waar de riem aan vast gaat. De kliksluiting leek in het begin wel héél soepel te gaan en ik was bang dat hij wellicht los zou schieten als Plint er een beetje hard aan zou trekken, maar dit is gelukkig niet gebeurd en hij blijft goed zitten.

DE TEST: SMEERLAPPERIJ- EN WATERBESTENDIG?

Uiteraard heb ik Plint een aantal weken uitgelaten met de halsband om. Nu vindt Plint het, net als vele andere honden, heerlijk om op een onbewaakt moment in de ganzenpoep of in een dooie stinkvis te rollen, dus dat gebeurde uiteraard ook zéker een aantal keren. Plint onder de douche (dat haat ze, maar ja… eigen schuld, dikke bult), halsbandje gewoon met water en flink schrobben met m’n vingers afgespoeld en er was niks meer van te zien en te ruiken! Amy zelf zweert bij de doekjes van W5 van de Lidl. Maar die had ik dus eigenlijk niet eens nodig!

Vorige week was het heerlijk weer en ben ik een paar keer met Plint naar een meertje bij ons in de buurt geweest. Ze ging zomaar uit zichzelf het water in (HUH!?) en ze heeft kuilen tot in Australië lopen graven, dus de halsband had het zwaar te verduren. Eenmaal thuis heb ik ook hierna de halsband weer gewoon goed afgespoeld en eenmaal opgedroogd was hij weer terug in nieuwstaat!

CONCLUSIE

Ik ben superblij met het leren halsbandje! Hij is megastevig, de kleuren en de afwerking zijn prachtig en tot nu toe blijft alles erg mooi. Amy reageert (via Instagram) razendsnel op je vragen, geeft goede tips en kan alles voor je maken naar wens. Het is qua prijs natuurlijk wel een beetje een luxeproduct, maar dat is logisch wanneer het handgemaakt is en er spullen van zeer mooie kwaliteit gebruikt worden. Leer wordt naarmate je het langer gebruikt natuurlijk alleen maar mooier en soepeler, dus ik denk dat we nog heel lang plezier van deze halsband gaan hebben! Meola Leather, dankjewel!

Tot gauw!
Lonneke

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Plint de Teckel

Plint is Dierenbuddy bij de Dierenbescherming Geef koekje! x

Plint is Dierenbuddy bij de Dierenbescherming

21 april Door: Plint de Teckel

Nou ja, stiekem ben ik dat natuurlijk. Maar sinds ik buddy ben van Billy het boomertje, gaat Plint ook elke week gezellig mee. WAT IS DIERENBUDDY? Er zijn veel ...

Lees het hele artikel
Yummy GOOODness!!! (productreview) Geef koekje! x

Yummy GOOODness!!! (productreview)

30 januari Door: Plint de Teckel

(+- 5 minuten leestijd) Een paar dagen voor kerst won ik via Instagram een fantastisch voedselpakket voor Plint van GOOODdog.nl. Nu doe ik niet zomaar mee aan elke winactie, ...

Lees het hele artikel
Oh. Shit... Geef koekje! x

Oh. Shit...

12 december Door: Plint de Teckel

Nu hoor ik je denken bij het zien van de foto hierboven: wat is hier zo shit aan? Mijn hond verscheurt elke dag binnen 3 minuten een knuffel en ...

Lees het hele artikel
Loop, Lopen, Loops Geef koekje! x

Loop, Lopen, Loops

30 oktober Door: Plint de Teckel

SUNDAY, BLOODY SUNDAY Nu heet Plint officieel “The Miracle”, naar een nummer van U2, maar voor nu had het beter “Sunday, Bloody Sunday” kunnen zijn. Mijn hemel! Net 6,5 ...

Lees het hele artikel