Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De grote Meola Leather halsbandtest! (Productreview)

8 March
x
Wat is dit?

Begin januari kreeg een aantal bloggers van The Dog Pen de vraag of ze een halsband of tuigje wilden testen van het merk MEOLA LEATHER (www.lerentasjes.nl). En om hier dan vervolgens uiteraard een blog over te schrijven. Ik gebruik voor Plint normaalgesproken afwisselend een halsband en een tuigje. Maar aangezien teckels nogal een vooruitstekend borstbeen hebben en je daarom niet zomaar elk tuigje kunt gebruiken, wierp ik me op voor het bloggen over een halsbandje!

VERRASSING!

Op 20 januari kreeg ik het pakketje in de bus. Een supermooie, blauwgrijzige, leren halsband met in een iets andere kleur leer de naam van Plint erop gelaserd. “Jeansblauw Zacht” heet hij op de website als ik het goed heb. 1,5 centimeter breed en… met kliksluiting, my favorite! Op de website van Meola valt dit bandje onder de puppycollectie.

Meola halsband leer

De kleur steekt mooi af tegen de zwarte vacht van Plint, dus ik was erg blij met deze verrassing! Amy, want zo heet de dame achter dit merk, heeft nog veel meer toffe kleuren om uit te kiezen zoals Kobalt Blauw (zie deze blog van Sennah), Cognac (zie hier het mooie anti-trektuig van Lady Rebel) of wat dacht je bijvoorbeeld van Oud Roze, Fel Rood of Petrol! Er is voor ieder wat wils en Amy kan ook nog eens van alles voor je op maat maken en helemaal aanpassen naar jouw wensen.
Deze halsband kost normaal gesproken €30,- inclusief nametag en ook nog eens inclusief verzendkosten binnen Nederland.

EERSTE INDRUK

Zo op het eerste oog ziet de halsband er echt megadegelijk en stoer uit. Hij is helemaal gemaakt van een dubbele laag leer zodat je zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant een glad oppervlak hebt. Hij is helemaal doorgestikt en aan de uiteinden nog eens extra vastgemaakt met zilveren nagels. De halsband is verstelbaar en er zit uiteraard een ringetje aan waar de riem aan vast gaat. De kliksluiting leek in het begin wel héél soepel te gaan en ik was bang dat hij wellicht los zou schieten als Plint er een beetje hard aan zou trekken, maar dit is gelukkig niet gebeurd en hij blijft goed zitten.

DE TEST: SMEERLAPPERIJ- EN WATERBESTENDIG?

Uiteraard heb ik Plint een aantal weken uitgelaten met de halsband om. Nu vindt Plint het, net als vele andere honden, heerlijk om op een onbewaakt moment in de ganzenpoep of in een dooie stinkvis te rollen, dus dat gebeurde uiteraard ook zéker een aantal keren. Plint onder de douche (dat haat ze, maar ja… eigen schuld, dikke bult), halsbandje gewoon met water en flink schrobben met m’n vingers afgespoeld en er was niks meer van te zien en te ruiken! Amy zelf zweert bij de doekjes van W5 van de Lidl. Maar die had ik dus eigenlijk niet eens nodig!

Vorige week was het heerlijk weer en ben ik een paar keer met Plint naar een meertje bij ons in de buurt geweest. Ze ging zomaar uit zichzelf het water in (HUH!?) en ze heeft kuilen tot in Australië lopen graven, dus de halsband had het zwaar te verduren. Eenmaal thuis heb ik ook hierna de halsband weer gewoon goed afgespoeld en eenmaal opgedroogd was hij weer terug in nieuwstaat!

CONCLUSIE

Ik ben superblij met het leren halsbandje! Hij is megastevig, de kleuren en de afwerking zijn prachtig en tot nu toe blijft alles erg mooi. Amy reageert (via Instagram) razendsnel op je vragen, geeft goede tips en kan alles voor je maken naar wens. Het is qua prijs natuurlijk wel een beetje een luxeproduct, maar dat is logisch wanneer het handgemaakt is en er spullen van zeer mooie kwaliteit gebruikt worden. Leer wordt naarmate je het langer gebruikt natuurlijk alleen maar mooier en soepeler, dus ik denk dat we nog heel lang plezier van deze halsband gaan hebben! Meola Leather, dankjewel!

Tot gauw!
Lonneke

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Plint de Teckel

Er kan er maar één de baas zijn! Geef koekje! x

Er kan er maar één de baas zijn!

23 October Door: Plint de Teckel

Tsja, toen er aan de bloggers van The Dog Pen gevraagd werd of er iemand was die een boekreview wilde schrijven over een boek dat vanuit teckelperspectief verteld wordt, ...

Lees het hele artikel
Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje Geef koekje! x

Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje

21 October Door: Plint de Teckel

Ruim 4 jaar geleden mocht ik voor The Dog Pen deze op maat gemaakte, leren halsband testen van Meola Leather Dogs. Hij kwam erg goed uit de test en ...

Lees het hele artikel
Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond Geef koekje! x

Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond

17 August Door: Plint de Teckel

Product review Healthy Heads 100% natuurlijke supplementen voor honden. Ik wil zelf altijd graag goed, lekker en gezond eten. Daarnaast gebruik ik af en aan verschillende supplementen om mijn ...

Lees het hele artikel
To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question! Geef koekje! x

To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question!

20 May Door: Plint de Teckel

Na 4 jaar twijfelen moest het er dan toch helaas echt van komen… Definitief geen kans meer op mini Plintjes. Want we hebben besloten haar te laten steriliseren. Voor ...

Lees het hele artikel