Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Bestaan er honden die níet naar andere honden blaffen?

20 December
x
Wat is dit?

Bestaan er nog honden die niet naar andere honden blaffen? Na een wandeling in de buurt, vraag ik me dit serieus af. Op iedere wandeling kom ik honden tegen en bijna allemaal blaffen ze naar een andere hond die voorbij komt.

Afstand nemen

Nu ben ik zelf reactieve honden gewend, dus ik neem automatisch afstand als we andere honden passeren. Wat overigens wel grappig is, tijdens 1 van mijn wandelingen door de wijk moest ik op een smal fietspad 2 honden passeren. Uit een soort automatisme steek ik de weg over en ga daar in de berm lopen. Deze mensen keken nogal vreemd op. Wat blijkt terwijl ik ze aan het einde van mijn rondje weer tegenkom? Deze honden reageren ook helemaal niet op andere honden.

LEESTIP: waarom blaffen honden

Blaffende honden

Alle andere honden die ik tijdens deze wandeling tegenkom blaffen wel. Een hond valt ook echt uit en wordt door de eigenaar al grommend en blaffend ‘in bedwang’ gehouden. Lena vindt alle honden interessant, maar ze blaft niet en ze valt niet uit. Alleen als een andere hond helemaal uit zijn dak gaat wil ze het liefste op een afstandje kijken. Dat is haar manier om er ontspannen mee om te gaan. Ze ziet zelf wat er wel en niet aan de hand is en ze krijgt geen extra stress omdat ik haar meetrek.

Doorlopen!

Maar omdat ik ook die andere kant ken. Bij een reactieve hond wil je niets liever dat die andere hond gewoon doorloopt. Is het soms moeilijk een evenwicht te vinden tussen wat er voor Lena goed is en wat die andere hond niet nog verder opfokt. De meeste mensen vinden hun blaffende hond aan de lijn maar lastig. Dus 9 van de 10 honden worden zelf al meegetrokken. Zo kan ik wel afstand houden en Lena de tijd geven om het te bekijken en verwerken. Ze hoeft er natuurlijk niets mee.

Minder reactieve honden

Maar het zou wel fijn als er meer honden de tools hebben om met andere tegemoet komende honden om te gaan. Zodat ze niet de noodzaak voelen om te blaffen, grommen of uit te vallen.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel