Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Bestaan er honden die níet naar andere honden blaffen?

20 december
x
Wat is dit?

Bestaan er nog honden die niet naar andere honden blaffen? Na een wandeling in de buurt, vraag ik me dit serieus af. Op iedere wandeling kom ik honden tegen en bijna allemaal blaffen ze naar een andere hond die voorbij komt.

Afstand nemen

Nu ben ik zelf reactieve honden gewend, dus ik neem automatisch afstand als we andere honden passeren. Wat overigens wel grappig is, tijdens 1 van mijn wandelingen door de wijk moest ik op een smal fietspad 2 honden passeren. Uit een soort automatisme steek ik de weg over en ga daar in de berm lopen. Deze mensen keken nogal vreemd op. Wat blijkt terwijl ik ze aan het einde van mijn rondje weer tegenkom? Deze honden reageren ook helemaal niet op andere honden.

LEESTIP: waarom blaffen honden

Blaffende honden

Alle andere honden die ik tijdens deze wandeling tegenkom blaffen wel. Een hond valt ook echt uit en wordt door de eigenaar al grommend en blaffend ‘in bedwang’ gehouden. Lena vindt alle honden interessant, maar ze blaft niet en ze valt niet uit. Alleen als een andere hond helemaal uit zijn dak gaat wil ze het liefste op een afstandje kijken. Dat is haar manier om er ontspannen mee om te gaan. Ze ziet zelf wat er wel en niet aan de hand is en ze krijgt geen extra stress omdat ik haar meetrek.

Doorlopen!

Maar omdat ik ook die andere kant ken. Bij een reactieve hond wil je niets liever dat die andere hond gewoon doorloopt. Is het soms moeilijk een evenwicht te vinden tussen wat er voor Lena goed is en wat die andere hond niet nog verder opfokt. De meeste mensen vinden hun blaffende hond aan de lijn maar lastig. Dus 9 van de 10 honden worden zelf al meegetrokken. Zo kan ik wel afstand houden en Lena de tijd geven om het te bekijken en verwerken. Ze hoeft er natuurlijk niets mee.

Minder reactieve honden

Maar het zou wel fijn als er meer honden de tools hebben om met andere tegemoet komende honden om te gaan. Zodat ze niet de noodzaak voelen om te blaffen, grommen of uit te vallen.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena Luck

Toch een tweede hond Geef koekje! x

Toch een tweede hond

30 december Door: Lena Luck

Ken je dat verhaal van die vrouw die zei dat ze nooit meer twee honden zou nemen? Dat ben ik en ik heb ze nu toch. Hoewel ik mijn ...

Lees het hele artikel
13 redenen om geen Yakut Laika te nemen Geef koekje! x

13 redenen om geen Yakut Laika te nemen

22 december Door: Lena Luck

Dertien redenen om geen Yakutian Laika te nemen. Hoewel ik in mijn eerste blog “waarom een yakutian laika” nog erg enthousiast was over het ras. En ik dat nog ...

Lees het hele artikel
Naar Frankrijk voor een pup en dan zonder puppy naar huis Geef koekje! x

Naar Frankrijk voor een pup en dan zonder puppy naar huis

30 november Door: Lena Luck

Ik ging naar Frankrijk voor een pup en kwam zonder puppy weer thuis. Een reis maken naar Frankrijk om naar een puppy te gaan, dat doe je niet zomaar. ...

Lees het hele artikel
Met de hond op vakantie poging 2 – in de camper Geef koekje! x

Met de hond op vakantie poging 2 – in de camper

13 november Door: Lena Luck

Ik en mijn hond Lena gaan weer op vakantie. Hoewel ons vorige kampeeravontuur flink in de soep was gevallen eigenlijk geen vakantie mag heten aangezien we binnen 4 dagen ...

Lees het hele artikel