Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Bark in the Park!

22 augustus
x
Wat is dit?

Na Animal Event hebben wij de smaak van de hondenevenementen goed te pakken! Twee vriendinnetjes van mij attendeerden mij op Bark in the Park; dit evenement wordt gehouden op het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn. Ik had er wel eens van gehoord maar ik wist nog geen details. En ja dan moet je natuurlijk snel op onderzoek uit!

Maar wat is het dan?

Bark in the park is een wat kleinschaliger hondenevenement in Baarn, dit tweedaagse evenement richt zich op zaterdag op Engelse en Franse bullen onder de naam ”Viva la Frenchie”.  Op zondag zijn honden van alle rassen welkom op de ‘’Dogtastic’’ themadag.

Tijdens Bark in the park zijn er diverse stands, demo’s en workshops die je kunt bezoeken, door het kleinschaligere van dit evenement waren er ook diverse shops aanwezig die wij al goed kennen van Instagram. En als kers op de taart was het demoteam van de Nederlandse Newfoundlander club aanwezig met een demonstratie van het waterwerk. Daar word ik natuurlijk super blij van!

Bark in the Park hondenbrienden ontmoeten

De hamvraag: met of zonder hond

Na wat wikken en wegen kon ik het niet laten om toch te gaan, samen met Natascha, Mila en Fender.
In eerste instantie had ik besloten om de jongens lekker thuis te laten. Vooral aangezien er veel water op het landgoed aanwezig is en ik stiekem erg bang was voor een herhaling van Fender zijn zwempartij op Animal Event. Daarbij opgeteld dat een (groot) deel van onze waterwerk groep lid is van het demoteam zag ik Fender in mijn achterhoofd alweer midden in een vijver liggen zonder enige intentie om het eerste uur terug te komen.

Uiteindelijk kreeg ik een app berichtje van iemand van het waterwerk team met de vraag of ik ook kwam en welke dag ik aanwezig zou zijn. En dat als ik kwam met een of beide jongens dat ze gerust mee het water in mochten. Tja, toen werd mijn keuze eigenlijk 100% omgedraaid en besloot ik Fender mee te nemen. Mocht hij het dan niks vinden, overprikkeld raken of gewoon liever willen zwemmen? Dan was dit gewoon mogelijk en was ik niet voor ‘’niks’’ twee uur van huis af.

Het evenement

We waren even voor de aanvang van 11:00 uur daar zodat we lekker dichtbij konden parkeren, tevens hadden Natascha en ik afgesproken met twee vriendinnen Roos & Stefanie die ook met hun honden Luna en Ted aanwezig zouden zijn op Bark in the Park.  Het duurde even voordat we elkaar hadden gevonden maar de hereniging kon beginnen! Op naar een paar uurtjes spelen & knuffelen met de hondjes, lekker bijkletsen en natuurlijk shoppen!

Het evenement zelf bestaat uit ongeveer een 50-tal kraampjes waar je van alles kon kopen. Mandjes, snackjes, speelgoed, bandena’s, riemen, bedenk het je en het was aanwezig! Tevens waren de workshops en demo’s op afgesloten stukjes zodat je in alle rust deel kon nemen aan een workshop of een demo kon bekijken!

Na even rondgewandeld te hebben kwamen we steeds meer bekende gezichtjes tegen! We hadden een heuse bloggers meeting met Sennah, Guus en Aiki. We kwamen ook nog eens veel Instagram vriendjes tegen waaronder, Lewis_the_golden, Jip spook.and.jip, Elai & Jenna, Hunter de chihuahua en nog veel meer!

heel veel leuke honden ontmoet op Bark in The Park

Waterwerken

Nadat we onze rondjes gelopen hadden moesten Roos en Stefanie helaas alweer naar huis toe, maar onze Fender had nog een verrassing op de planning staan. Hij mocht namelijk mee zwemmen met het demoteam van de NNFC. Ik was wel eerlijk gezegd lichtelijk ongerust dat hij mij niet zou komen op halen in een andere omgeving en met mensen die aan het kijken waren maar gelukkig kwam het helemaal goed!

Fender heeft zich heerlijk geamuseerd met het zwemmen en we hebben zelfs voor de eerste keer samen geSUPt. De vorige keer dat ik het probeerde vond Fender dit heel spannend maar het ging nu eigenlijk supergoed, ik kon zelfs staand peddelen. Meneertje bleef wel blaffen maar dat is bijna ‘’normaal’’ wanneer hij mag waterwerken, de prikkels en het enthousiasme komen er dan helemaal uit. Hij voelde zich rustig genoeg om op zijn gemakje te gaan drinken ondertussen dat hij werd rond gevaren, ik zeg missie geslaagd!

Suppen op bark in the park

Op naar huis!

Om 17:00 uur was Bark in the Park afgelopen en was het tijd om onze spulletjes te pakken en huiswaarts te keren, Mila en Fender waren beide doodop. En ik zelf? Ik stiekem eigenlijk ook wel. Fender die plofte neer in het kofferbak en viel vrijwel meteen in een diepe slaap totdat we thuis waren.

Ik ben echt super trots op Fender maar ook op Mila, het was voor haar het eerste evenement en ze heeft het echt super gedaan! Fendertje heeft ook perfect geluisterd en (bijna) de hele tijd netjes meegelopen aan de lijn.

Onderweg naar huis van Bark in the Park

Ik zeg volgend jaar weer!
Ben jij ook op Bark in the Park geweest? We horen graag jou ervaring!

 

Liefs, Bumper & Fender
The Newfy Brothers

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

Valentine swap op Instagram Geef koekje! x

Valentine swap op Instagram

15 februari Door: Bumper & Fender

Cadeautjes geven is leuk, cadeautjes krijgen nog veel leuker! Daarom organiseer ik samen met @hardaily nu voor de derde keer een Instagram swap, ditmaal met het thema Valentijn! Nieuwsgierig ...

Lees het hele artikel
Onze eerste dog survival Geef koekje! x

Onze eerste dog survival

5 november Door: Bumper & Fender

Dog survival; een parcour van 5km afleggen met ongeveer 15 hindernissen en dat samen met je hond! Je hond die voor je uit holt aan een elastische lijn die ...

Lees het hele artikel
Hotspot drama Geef koekje! x

Hotspot drama

6 september Door: Bumper & Fender

Eens in de zoveel tijd dan is het hier weer zover, een hotspot drama: en dan bedoel ik niet dat leuke ding wat voor WiFi zorgt maar een vieze ...

Lees het hele artikel
Lieve Bumper Geef koekje! x

Lieve Bumper

5 augustus Door: Bumper & Fender

Alweer twee jaar geleden zag ik je in het begin van de week op marktplaats staan, Je vindt alles en iedereen leuk en wil alleen maar spelen de hele dag, ...

Lees het hele artikel