Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Animal Event: Met of zonder hond?

13 May
x
Wat is dit?

Afgelopen weekend was het zo ver, of eigenlijk moet ik zeggen; was het eindelijk zo ver! Het was namelijk tijd voor het weekend van Animal Event, een festival speciaal voor dieren en hun eigenaren. Dit jaarlijks terugkerend evenement had dit jaar alweer de 13e editie, voor mij persoonlijk was dit het tweede jaar dat ik Animal Event ging bezoeken

Vorig jaar ben ik voor het eerst naar dit evenement geweest en ik moet eerlijk bekennen, ergens had ik spijt. Spijt dat ik de jongens niet had meegenomen, want overal waren er honden en mega leuke activiteiten om met je hond te beleven. Volgend jaar beter was mijn eerste gedachte, volgend jaar gaan mijn ventjes ook mee en maken we er een super dag van samen.  En toen kon het vooruit kijken naar dit jaar beginnen!

De voorbereidingen

Via Telegram, Instagram en WhatsApp hadden we diverse groepchats, hierin praten we voor op het weekend. Wie neemt wat mee, wie gaat er met hond of juist zonder, wie is er op welke dag etcetera. Zelf had ik al een bandana voor de jongens laten maken met hun naam erop en onze Instagram naam, zo zouden ze prima te herkennen zijn.  Ik had besloten dat ik heel graag het wilde gaan proberen om meteen van de jochies naar Animal Event wilde gaan, de grote voorwaarde: het weer moest niet te warm worden voor ze want vorig jaar was het veel en veel te warm voor een newfoundlander. En toen werd het kiezen, Bumper of Fender?

Het allerbelangrijkste is om te kijken naar karakter en gedrag van je hond. Bumper is een hond die heel blij is en het liefst met iedereen gaat spelen. Hij rent op je af en begint te springen en gek te doen, maar dit wil hij ook graag met andere honden. Fender daar in tegen is rustig, houd van knuffelen en loopt ook vaak rustiger aan de lijn tijdens het passeren van andere honden. De keuze voor Fender was dan ook redelijk snel gemaakt, graag wilde ik het wel eerst met hem uitproberen als we iets dichter bij huis waren. Dus zijn we op Koningsdag op de braderie gaan wandelen, kijken of hij het leuk vond tussen alle mensen. Hij vond het hier heerlijk! Hij was wel erg onder de indruk van alle indrukken en knuffels wat hij kreeg maar hij voelde zich wel als een vis in het water. Hierdoor durfde ik het aan en was mijn keuze vast; op vrijdag gaat Fender mee en we gaan het gewoon proberen wat hij er van vindt. De zaterdag zou ik ook nog gaan samen met mijn vriend en dus kon ik de twee dagen nu mooi met elkaar vergelijken.

Vrijdag

Na twee dagen amper geslapen te hebben van spanning was het eindelijk zo ver, samen met Natascha en Fender vertrokken we rond half 9 in de ochtend vanuit zuid Limburg op naar Hilvarenbeek. Eenmaal aangekomen was Fender natuurlijk door het dolle heen, amper twee minuten uit de auto zagen we al een bekende en dus ging Fender al meteen lekker knuffelen. Daarna weren de aangesproken door @pawprints_of_stitch, zij herkende mij en Fender ook direct. Zo leuk!
Toen zijn we snel in de rij gaan staan, even het spannendste momentje voor mij. Er waren veel hondjes bij elkaar, wachten op je beurt is moeilijk als je Fender heet, we moesten kaartjes halen en natuurlijk opletten op de omgeving. Eenmaal binnen merkte ik dat er zowel van mijn schouders als die van Fender een last viel, er was veel meer ruimte en we konden rustig doorlopen. Ik was direct al heel blij dat Fender eigenlijk niet trok en netjes bij ons bleef lopen.

De eerste stand die we tegenkwamen was Carnis, hier kon hij meteen proeven en proberen van allemaal lekkere snackjes en ook hier werd hij direct herkend van Instagram. Na even op de foto te zijn gegaan voor Carnis liepen we weer door en kwamen we uit bij Smolke. Na ook hier even op de foto te zijn gegaan en lekker te hebben gesmuld van de stoommaaltijden gingen we weer verder.

Om me heen hoorde ik diverse commentaren over Fender, herkenningen van Instagram maar ook dat hij zo groot was. Ik probeer me er altijd een beetje voor af te sluiten, Fender heeft al zoveel (bij)namen gekregen dat ik het opgegeven om ze allemaal bij te houden. Op deze manier zijn we eigenlijk standje voor standje af gegaan, Fender heeft zijn buikje heerlijk rond gesnoept en genoten van alle aandacht en knuffels, hij stond zelfs bij Hondjekoek op de poster! Alles ging eigenlijk super, tot dat…

We stonden in de rij bij de Dockdive en meneer glipte er in een seconde van door en lag in het water.. Natuurlijk niet vooraan maar een lekker stuk uit de kant. Gelukkig kwam een kennis langs die hem rustig riep en een stok gebruikte als dummy. En gelukkig kwam hij weer netjes terug.

We hebben hem uit het water gehaald meteen en zijn hem droog gaan lopen. Helaas was meneertje op dat moment erg overprikkeld en hebben we besloten om even met hem in de auto te gaan zitten zodat hij weer rust had. Na een goede powernap van een minuutje of 10 onder begeleiding van luid gesnurk ging het weer beter met hem en zijn we rustig terug naar het terrein op gelopen.

Fender was weer terug in zijn sas en heeft heerlijk verder geknuffeld met iedereen en nog veel plezier gehad. We hebben nog Luna van @hardaily, Ted van @beagle_ted, medeblogger Poes van @poesdehond en Elai & Jenna van @elai.and.jenna gezien en we zijn met hun op de foto geweest. Super leuk om Instagram contacten eens in het echt te zien en de hondjes vonden elkaar ook nog eens super leuk!

Als laatst heeft ongeveer een kwartier bij de Wooof stand te hebben geknuffeld hebben we snel onze laatste spulletjes bij elkaar gepakt en zijn we aan de terug reis begonnen. In de auto en de rest van de avond heeft Fender echt heerlijk geslapen en hebben we niets meer van hem gehoord.

Zaterdag

Op zaterdag zijn we nogmaals naar Animal Event gegaan maar ditmaal waren er vrienden bij ons. De hondjes zijn lekker thuis gebleven  en konden zo lekker samen verder slapen. Vandaag stond dan ook meer het goed bezoeken van alle standjes op de planning, het scoren van goodiebags en natuurlijk: shoppen!  We hebben eigenlijk het hele terrein doorgelopen op deze dag en hebben nog een tripje gemaakt met de safari bus door de Beekse Bergen heen.

Door dat ik Fender niet bij had was het makkelijker om alle standjes goed te bezoeken. Ik hoefde tenslotte niet op andere honden, mijn omgeving of de spullen in de standjes te letten. Dit maakte het shoppen wel absoluut een stuk relaxter. Ook kun je natuurlijk veel meer zakken met spullen meenemen als je twee handen vrij hebt i.p.v. een riem in een hand en de andere vrij.

Uiteindelijk gingen we zaterdag dan ook met een vol kofferbak naar huis toe. De jongens waren heeeeel blij toen we thuis kwamen en ze werden nog veel blijer toen ze alles mochten onderzoeken wat we mee naar huis hadden genomen en ze lekker mochten snacken.

Conclusie

Uiteindelijk is het bezoek met Fender me 100000% meegevallen, op zijn zwempartijtje na dan natuurlijk. Hij heeft zich beter gedragen dan dat ik had durven hopen en hij heeft echt genoten van alle aandacht. De zaterdag zat hij namelijk alweer klaar voor de deur en sprong tijdens de ochtendwandeling al bijna de auto in. Ik blijf wel erbij dat je moet kijken naar je hond en naar hem moet blijven kijken. Helaas zag ik ook een aantal honden die het echt niet naar hun zin hadden, bang waren of zwaar in de stress zaten. Als je hond het niet meer leuk vindt, ga dan naar huis want zo voorkom je problemen!

Volgend jaar zou ik dan ook weer graag Fender een dag meenemen om een dag leuk te kletsen overal en dan hopelijk ook deelnemen aan een van de activiteiten die er georganiseerd zijn voor de honden. En een tweede dag gaan om lekker te shoppen en goodies te scoren.

Hebben jullie al eens je hond meegenomen naar Animal Event?
En hoe is dat bevallen?

 

Liefs, Bumper & Fender
The Newfy Brothers

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel