Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Ik sup, jij supt, wij suppen

5 July
x
Wat is dit?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, suppen oftewel Stand Up Paddling. Een sport die de laatste jaren steeds populairder wordt zo ook bij ons! Maar wat is er nu leuker dan suppen? Suppen samen met je hond(en)! 

Wat is suppen? 

Tijdens het suppen sta je op een (opblaasbaar) paddel board en door middel van een peddel vaar je door het water. De zogenoemde sups zijn minimaal 3 meter en maximaal 4,5 meter lang en hebben een volume van 120-300 liter. De sup is gemaakt van een soort plastic/zeil en kan een vaste plank zijn of een opblaasbare. Het is ontstaan in Hawaï waar de lifeguards en surf instructeurs op hun surfplank gingen staan voor meer overzicht tijdens surflessen etc.

Samen met de hond 

Ongeveer twee jaar geleden ben ik via het waterwerk in contact gekomen met het suppen. Een van de leden op onze trainingslocatie had een eigen sup en was hierop bezig met haar newfoundlander. Het beeld zag er prachtig uit, de hond die volledig vertrouwde op haar baas en genoot van alles om haar heen. Dat wilde ik ook wel en beter nog, ik mocht het zelf proberen! Bumper en ik waren direct verkocht. 

suppen met de hond

Onze eigen sup

Na het een langere tijd niet gedaan te hebben en in alle winkels gek te worden gemaakt met sup borden ben ik me gaan verdiepen. Wat heb ik nodig? En welke sup is geschikt voor mijn jongens? Na wikken en wegen ben ik samen met mijn vriend naar een winkel in de buurt van Amsterdam gereden, even een tripje vanuit het zuiden van Limburg maar het was het zeker waard, we zijn geslaagd voor een eigen sup! 

Ik heb gekozen voor de Aqua Marina Supertrip family, een opblaasbare sup van 3.7 meter lang wat 210kg kan dragen. Een belangrijk voordeel aan dit bord is dat het volledig bedekt is met een stevige anti slip laag en hierdoor het bord wordt beschermd tegen de nagels van de jongens. (Al leg ik voor de veiligheid wel altijd nog een handdoek onder de honden.) Een ander groot voordeel is dat door de hoeveelheid gewicht wat het bord dragen kan ik samen met mijn vriend kan suppen of beide jongens kan meenemen op het bord.  Ook heeft deze sup drie vinnen waardoor deze stabiel in het water ligt. En niet geheel onbelangrijk, ik viel direct voor deze sup door de hondenpootjes die erop zijn afgebeeld. Super schattig toch?!

Test, test, test 

De dag erna hadden we waterwerk training bij onze groep. Natuurlijk ging de sup mee want ik kon niet wachten om te kijken of Bumper nog even enthousiast was als de vorige keer. Zondag stond er helaas een mega harde wind en dit zorgde er wel voor dat het even een uitdaging was om tegen de stroming in te paddelen. Gelukkig vlotte het redelijk en durfde ik het aan om met Bumper te gaan proberen. 

Bumper sprong gelijk op de sup, het was even onwennig maar daarna voelde hij zich al snel op zijn plek. Samen hebben we heerlijk door het water gevaren. 

Fender was daarna ook enthousiast, hij ging zelf al naar de plank. Met wat aanmoediging ging hij erop staan, maar eenmaal erop vond hij het toch wat eng maar de eerste stap is gemaakt. De volgende stap is om samen met hem op de sup te zitten en rustig een beetje te varen. Op die manier kan Fender zijn rust vinden op de plank en wennen aan het feit dat deze ook nog gaat bewegen. 

suppen met honden

Sup workshop 

Vandaag vrijdag 5 juli hebben Bumper en ik samen met Mila en Natascha een sup workshop gedaan van WoofAtWork. Voor Mila was het de eerste keer, maar ze deed het super, trots op ons kleine vriendinnetje! Bumper had tussendoor wel veel oog voor Mila wat er toe leidde dat hij er nog wel eens vanaf wilde om naar Mila toe te zwemmen. Gelukkig was de ergste spanning voor Bumper eraf nadat hij even kon zwemmen en wat waterwerk oefeningen kon doen.

Tijdens de workshop  kwam aan bod: hoe het beste te peddelen, hoe verander je het best van zitten naar staan, hoe leer je de hond om op het bord te staan etc. Een nuttige aanvulling dus!

Hebben jullie wel eens gesupt met je hond?
Onze vriendjes Beer en Yiska hebben hier ook al eens over geblogd, hun blog lees je HIER.

 

Liefs, Bumper & Fender
The Newfy Brothers

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel