Zoeken
Generic filters
Exact matches only

7 redenen om een stoomreiniger te kopen als je een hond hebt

19 October
x
Wat is dit?

Waarom moet je een stoomreiniger kopen als je een hond hebt? Ik deel mijn 7 redenen want; ik moet mijn enthousiasme kwijt over mijn stoomreiniger. Voorheen dacht ik: ‘wat moet ik nu met nog een schoonmaakapparaat er bij’? Maar sinds ik overstag ben, moet ik bekennen ik zou willen dat ik eerder een stoomreiniger had gekocht. Ik heb immers al 15 jaar honden, soms 1 hond, soms 2 honden, soms 2 honden en 1 kat. Al met al gewoon al 15 jaar een heleboel haren, modder, kots en dat soort dingen. Want ook dat krijg je bij een huisdier cadeau.

1. Vlooien

Ik begin meteen met dé reden waarom ik denk dat iedereen met een hond een stoomreiniger zou moeten aanschaffen. Vlooien. Je wilt ze niet maar soms heb je ze toch. Je wilt ook niet jouw hele huis in een gifwolk zetten om weer van de vlooien af te komen. Althans dat wil ik in elk geval niet. Met een stoomreiniger dood je volwassen vlooien, larven en eitjes met zoiets simpels als stoom. Helemaal natuurlijk, niet gevaarlijk voor jou, je huisdieren of je kinderen. De volwassen vlooien die eventueel óp je hond zitten, kun je natuurlijk niet te lijf gaan met de stoomreiniger. Om van die vlooien af te komen doe je jouw hond gewoon lekker in bad met een natuurlijke vlooienshampoo.

2. Hondenmand helemaal schoon

Een andere handige manier om de stoomreiniger te gebruiken is door de hondenmand er mee schoon te maken. Veel hondenmanden zijn niet helemaal te wassen en met de stoomreiniger krijg je echt alle hoekjes en kieren helemaal schoon. Of je nu een hondenmand van hout hebt met een stoffen kussen, een leren hondenmand of een plastic hondenmand met een kleedje er in. Alles kun je schoonmaken met de stoomreiniger. Jouw hond kan weer lekker liggen en jij zit ook een stuk rustiger nu je weet dat eventuele vlooieneitjes dood zijn en de mand weer helemaal fris en schoon is.

3. Vloeren vliegensvlug gereinigd

Of je nu een houten vloer, laminaat, zeil, vloerbedekking of tegels hebt, jouw vloeren zijn vliegensvlug schoon met een stoomreiniger. Ook als er kwijl en modderpoten op je vloer zitten. De hitte en het stoom maken jouw vloer helemaal schoon en zelfs vlekken die zijn ingetrokken in het tapijt of de vloerbedekking komen er uit.

4. Neusstrepen op de ramen

Je kent ze vast die strepen van de hondenneus op de ramen of het nu de ramen van je huis zijn of die van je auto. Met de stoomreiniger haal je de strepen eenvoudig weg en er blijven geen schoonmaakstrepen op het glas achter. Je hoeft niet eens te zemen na het stomen.

5. Autobekleding schoonmaken

Nog zo’n handige toepassing van de stoomreiniger. Ik weet niet hoe het met jou zit maar mijn auto ziet er af en toe uit. We gaan natuurlijk ook dagelijks naar het bos en Lena rent dan door de modder. Zelf stap ik ook nogal eens zeiknat in de auto na een wandeling. Al met al ziet mijn autobekleding er dan niet echt schoon meer uit (en het ruikt ook niet zo fris). Met de stoomreiniger pak je gewoon je hele auto aan. De bekleding, de achterbak en de autobench. Allemaal makkelijk te reinigen met stoom.

6. Kleedjes, kussens en dekens

Nog zo’n handige toepassing, alles van stof kun je reinigen met een stoomreiniger. Je kunt dus al die losse kleedjes, kussens en dekens ook eenvoudig schoonmaken zonder ze steeds in de was te doen.

7. Je hebt geen schoonmaakmiddel nodig

Voor honden kunnen al die chemische producten die wij normaal gebruiken bij het schoonmaken, allergische reacties geven. Heeft jouw hond nu geen allergische reactie weet ik zeker dat ook jouw hond toch vrolijker wordt van een grote schoonmaak zonder schoonmaakmiddelen dan met. Een stoomreiniger doodt 99,9% van alle bacteriën dus je reinigt grondig zonder geurtjes en zonder schoonmaakmiddelen.

Stoomreiniger voor mensen met een hond

Dat waren alle 7 redenen om toch eens te gaan kijken naar een stoomreiniger als je een hond hebt! Een ander voordeel van de stoomreiniger is dat het helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Ik dacht zelf dat ik een vermogen kwijt zou zijn aan een goede stoomreiniger, maar uiteindelijk betaalde ik rond de 175 euro en ben ik heel erg tevreden met het apparaat.

Tweedehands stoomreiniger

Vind je 175 euro een te grote investering? Stoomreinigers kun je ook heel goed tweedehands kopen en dan ben je rond de 95 euro kwijt.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel