Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wandelplekken waar je geen andere honden tegenkomt

10 August
x
Wat is dit?

Waar kun je in Nederland nog wandelen zonder dat je andere honden tegenkomt? Misschien wil je andere honden even vermijden omdat jouw hond herstellende is van een operatie. Of je wilt andere honden vermijden omdat jouw hond reactief is of bang van andere honden. Misschien heb je zelf de schrik te pakken door een bijtincident of door al het nieuws rondom bijtincidenten tussen honden. Hoe dan ook wij delen onze tips voor wandelplekken waar je geen of weinig honden tegenkomt.

Bedrijventerrein

Echt sfeervol is het natuurlijk niet, wandelen op een bedrijventerrein of industriegebied. Juist daarom lopen er meestal weinig honden op een bedrijventerrein terwijl er toch wel veldjes te vinden zijn waar je jouw hond kan laten rennen. Stukken braakliggend terrein waar (nog) niets gebouwd is zijn perfect om jouw hond even uit te laten razen. Let wel goed op voor verkeer en kies bij voorkeur tijden dat de meeste bedrijven gesloten zijn.

Groenstrook langs een weg

Kies nu niet de aller drukste weg uit, en hou je hond aan de lijn. Maar er zijn beslist hele goede wandelingen te maken over de groenstrook langs de weg. Toen ik nog in Hillegom woonde en voor mijn reactieve hond een rustige plek zocht om haar uit te laten. Waren 2 van onze wandelstukken inderdaad gewoon een wat bredere groenstrook langs de weg. De ene was een brede groenstrook langs een binnen weggetje met aan de andere kant een sloot en het andere gebied was een parkeerplaats langs een provinciale weg. Daar was een heel groot stuk groen achter de parkeerplaats en daar kwam nooit iemand. Je wilt niet op een plek gaan wandelen waar iedereen zit te plassen en poepen als ze de auto even neerzetten. Let wel op met wandelplekken langs een weg dat je een goede riem hebt en een goed tuig, waar je hond niet uit los kan schieten.

Rondom sportvelden

Veel gemeenten hebben een eigen voetbalclub, of er zitten meerdere sportvelden van verschillende sporten bij elkaar. Vaak zijn deze plekken erg groen en kun je er omheen prima wandelen met je hond. Kijk wel zelf even of in jouw gemeente er niet toevallig een hondenlosloopgebied omheen is gemaakt. Want dat kom je zeker weten wel veel honden tegen. Ook zaterdagochtend zou ik deze locatie niet kiezen, maar een doordeweekse dag zou prima moeten kunnen.

Natuurijsbaan

In de zomer zijn natuurijsbanen vaak gewoon hele grote (ongebruikte) grasvelden. Ideaal dus om even met je hond te wandelen en niet echt een plek waar veel mensen aan denken. Dus heb je een natuurijsbaan in de buurt die toegankelijk is, schroom niet om er een fijne wandeling te maken met je hond. Staat er een hek omheen? Dan is een wandeling er omheen vaak ook een mooie manier om toch lekker rustig te wandelen.

Een klein stukje verder

Heb je nu een mooi bos waar heel veel mensen met honden gaan wandelen? Vermijd dan de drukke plek en kies net een stukje verder een pad het bos in. Nu weet ik dat het makkelijker is als je in Drenthe woont dan wanneer je in Zuid-Holland woont. Maar even iets verder rijden, je auto neerzetten in de berm en op zoek naar een stukje waar normaal niemand loopt loont best wel vaak. Zo kan ik zelfs in het hoogseizoen rustig blijven wandelen in Drenthe. Ik vermijd de plekken die staan aangegeven bij de VVV en kan zo door net een ander pad te kiezen of de auto neer te zetten waar geen officiële parkeerplaats is, toch heel ontspannen wandelen zonder andere honden tegen te komen.

Afwijkende tijden

Dit is niet echt een wandelplek, maar wel een algemene tip. Ga wandelen op tijden dat de meeste mensen nog of al slapen. Door juist heel vroeg in de ochtend of laat in de avond te gaan ontwijk je de meeste honden. In het weekend zijn de meeste wandelgebieden zoals het bos, het strand of de heide extreem druk. Maar dan kun je vaak wel rustig wandelen op een industriegebied of langs een weg. Ga je nu doordeweeks naar gebieden waar in het weekend best veel honden zijn, dan heb je kans dat het wel meevalt als je vroeg of laat en doordeweeks gaat. Het is even puzzelen, maar ik weet zeker dat het je gaat lukken!

In de stromende regen

Ook geen wandelplek maar wel een handig idee als je echt geen andere honden wilt tegenkomen. Als het (hard) regent zie je geen hond buiten. Voor jou dus het perfecte moment om te gaan wandelen. Zorg wel dat je een goed regenpak aanhebt, misschien zelf een regenjas voor jouw hond als hij niet van regen houdt en een fijne badjas voor jouw hond als je weer thuis komt. Het voordeel van een flinke regenbui is dat zelfs plekken waar het normaal echt druk is met honden bijna uitgestorven zijn.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel