Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Eerste keer loops – razende hormonen

23 oktober
x
Wat is dit?

Als je een teefje hebt weet je dat de eerste loopsheid ergens tussen de 6 maanden en 12 maanden moet komen. Je weet alleen nooit wanneer precies. Lena is voor het eerst loops en wat heeft ze er last van zeg!

10 maanden

Lena is nu 10 maanden oud, en ze is nu ongeveer 2 weken loops. Bij een loopsheid zwelt de vulva op, verliest de teef bloed en heeft ze erg veel interesse in reutjes. En over ieder plasje moet heen geplast worden.

Heel veel plasjes

We kunnen geen wandeling maken of om de paar meter moet weer ergens overheen geplast worden. Of ze nu nog urine heeft of niet, ze gaat overal zitten. Misschien zijn het nog een paar druppels, misschien komt er niets meer uit, ze blijft het gewoon stug proberen.

Teef poot optillen plassen

De beste plek om te plassen is natuurlijk precies dat plekje waar de reu heeft geplast. Dus ja, soms moet je wat hogerop mikken door je poot op te tillen. Inmiddels heeft Lena haar eigen manier bedacht om toch ook hoog tegen een boom te kunnen plassen, namelijk met je achterpoten (beide) achteruit tegen de boom opklimmen. Super praktisch ook.

Aan de riem

Loopse teven zijn voor reuen heel erg aantrekkelijk. Ik wil niet dat ze belaagd wordt door opdringerige reuen, dus we vermijden gebieden met veel honden. Ook loopt ze alleen nog aan de riem, want hoewel ze de eerste periode van de loopsheid geen interesse heeft in reutjes. Heeft ze dat de laatste week zeer zeker wel. Als ze nu de kans krijgt gaat ze zelf achter een reu aan om zich aan te bieden.

Even niet naar de hondenspeeltuin

Ook de hondenspeeltuin is verboden terrein, logisch ook want een loopse teef bij allerlei andere honden is echt niet grappig.

Bloed

Wanneer je teef loops is verliest ze bloed. Afhankelijk van de maat van jouw hond is dat meer of minder bloed. Gelukkig valt het bij Lena erg mee met de hoeveelheid bloed en kunnen we met kleden op de bank en regelmatig een doekje over de vloer alles goed schoonhouden. De lange witte vacht is moeilijker schoon te houden, dus dat wordt wassen. In elk geval ook nog extra na de loopsheid om alle geurtjes uit haar vacht te wassen.

Razende hormonen

Lena heeft heel erg veel last van haar hormonen en dat uit zich in:

  • Slecht eten
  • Midden in de nacht wel ineens eten
  • Piepen
  • Continu naar buiten willen
  • Onrustig drentelen door huis
  • Proberen te ontsnappen
  • Geen rust kunnen vinden
  • Alle training over het niet trekken aan de lijn compleet vergeten

Zoals je waarschijnlijk wel kunt lezen heeft Lena last van hormonen en ik ook. Nog heel even volhouden en dan hebben we de eerste loopsheid achter de rug.

De prachtige foto boven de blog is gemaakt door Nanuq Dog Photography

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena Luck

Naar Frankrijk voor een pup en dan zonder puppy naar huis Geef koekje! x

Naar Frankrijk voor een pup en dan zonder puppy naar huis

30 november Door: Lena Luck

Ik ging naar Frankrijk voor een pup en kwam zonder puppy weer thuis. Een reis maken naar Frankrijk om naar een puppy te gaan, dat doe je niet zomaar. ...

Lees het hele artikel
Met de hond op vakantie poging 2 – in de camper Geef koekje! x

Met de hond op vakantie poging 2 – in de camper

13 november Door: Lena Luck

Ik en mijn hond Lena gaan weer op vakantie. Hoewel ons vorige kampeeravontuur flink in de soep was gevallen eigenlijk geen vakantie mag heten aangezien we binnen 4 dagen ...

Lees het hele artikel
Beginnen met agility Geef koekje! x

Beginnen met agility

9 november Door: Lena Luck

Hoewel de meeste sledehondenrassen niet echt geschikt zijn voor agility, is de Yakutian Laika dat juist wel. Ze zijn snel, lichtvoetig en springen het liefste overal overheen en bovenop. ...

Lees het hele artikel
Rugpijn en een actieve jonge hond Geef koekje! x

Rugpijn en een actieve jonge hond

25 oktober Door: Lena Luck

Dit kan een hele korte blog worden, want rugpijn en een actieve werkhond die ook nog maar 9 maanden is, gaan gewoon niet samen. Maar ja, ik heb toch ...

Lees het hele artikel