Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Zondag

29 October
x
Wat is dit?

Hallo allemaal, het is weekend en afgelopen nacht had ik een ongelukje. Omdat ik nog niet te veel mag lopen met mijn geopereerde poot, kan ik nog niet lang genoeg buiten zijn om al mijn plasjes te doen. Ik ben een stoere reu en wil altijd en overal mijn lucht achterlaten. Ik ga echt niet in mijn eigen tuin plassen!
Nee, mijn tuin moet schoon blijven.

Dus wat er nu gebeurt, is dat ik het probeer op te houden. Alleen plas ik normaal zo veel, dat het niet altijd lukt. Vannacht heb ik dus per ongeluk alles laten lopen. Ik lag er zelf middenin te woelen. Mijn bazin werd wakker om 06:00 uur en trof mij in die situatie aan. Ze zei letterlijk: “O nee Beer, wat heb jij nou weer gedaan? Kom op, onder de douche jij.” En zo begon mijn vredige zondag. Ik werd lekker ingesopt, afgespoeld, afgedroogd en daarna kon de bazin op haar knieën om de vloer te schrobben.

Gelukkig waren mijn bazen niet boos, maar terwijl de bazin het huis weer aan kant maakte moest ik wel even buiten wachten ‘met de deur dicht’. Het zal wel niet als straf bedoeld zijn, toch leek het erop. Ik word nooit buitengesloten. Gelukkig kwam de baas mij halen om samen naar buiten te gaan. Dan kon de bazin rustig het huis poetsen, want dat was hoognodig na mijn ongelukje. Toen mijn baas en ik terugkwamen, was de bazin al een heel eind.

In de middag heb ik gezellig met mijn maatje Bâo gespeeld! Bâo is een Chow Chow, hij is nog maar 11 maanden oud. Ik ben al eens eerder in zijn huis geweest, maar hij was nog nooit bij mij geweest. Dit was dus een leuke test om te zien hoe dit zou verlopen. Gelukkig vonden wij het allebei ontzettend leuk om samen te spelen. We hebben samen mijn hele speelgoedkrat leeg getrokken en zijn lekker fanatiek bezig geweest.

Beer samen Chow Chow

Ik hoor jullie denken: maar je poot dan, Beer? Gelukkig gaat het ontzettend goed met mijn poot. Ik rust heel veel en loop maar kleine rondjes buiten. Door met Bâo te spelen werd ik vandaag even op een andere manier uitgedaagd. Daarna kon ik weer lekker slapen, om bij te komen en mijn poot te laten rusten.

Vanavond komt mijn baas thuis van zijn rugbywedstrijd en gaan we weer een klein rondje wandelen. Lopen gaat ook een stuk beter met mijn poot. Mijn spieren zijn weer sterker aan het worden, en ik durf er zelf al veel meer kracht op te zetten en mijn poot te gebruiken. Voor de zekerheid lopen mijn bazen toch nog met een handdoek onder mijn buik om me te ondersteunen en vooral bij stoepranden een handje te helpen, want van stoepranden af stappen met die poot doet pijn.

Ik hoop dat jullie net zo’n avontuurlijk weekend hebben gehad als ik!

Een poot van Beer

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Yiska & Faf

Wij krijgen een klein mens! Geef koekje! x

Wij krijgen een klein mens!

12 December Door: Yiska & Faf

Wij weten het natuurlijk al even maar wij krijgen een klein mensje. Dat betekent dat er heel veel gaat veranderen naast dat er al heel veel veranderd is. In ...

Lees het hele artikel
Boek review 'Vaarwel geliefde hond' Geef koekje! x

Boek review 'Vaarwel geliefde hond'

18 March Door: Yiska & Faf

Hallootjes,  Hij komt dinsdag 21 maart pas uit maar ik heb het boek Vaarwel geliefde hond van Elli H. Radinger alvast mogen reviewen.  Om te beginnen wat een mooi ...

Lees het hele artikel
Terugblik op 2022 Geef koekje! x

Terugblik op 2022

19 January Door: Yiska & Faf

Hoi hoi, Wij willen graag terugblikken op 2022. Wat een jaar is het geweest! Voor ons is er zo veel gebeurd en we denken daar niet de enige in ...

Lees het hele artikel
Zo groot en toch bang voor honden Geef koekje! x

Zo groot en toch bang voor honden

17 August Door: Yiska & Faf

Zo groot en toch bang voor honden. Twee tot drie maanden geleden hebben wij veel pech gehad. Verdeeld over een paar weken tijd zijn wij in 3 bijtincidenten beland. ...

Lees het hele artikel